نرخ تورم در مرداد ۱۴۰۴ در خراسان رضوی به ۴۲.۱ درصد رسید مدیرعامل توانیر: صادرات برق تقریبا به صفر رسید تناقض برنامه هفتم توسعه | خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید گوشت قرمز همزمان با کاهش مصرف آب قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ شهریور ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها تا ۹۵ میلیون تومان افزایش شدید قیمت خودرو‌های داخلی به دنبال رشد قیمت دلار (۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول جزئیات پیش‌فروش یک میلیون سکه طلا در (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) امروز صورت گرفت: افتتاح ۱۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۸ استان تعداد بانک‌های دارای کفایت سرمایه مثبت به ۲۳ بانک رسید پیش بینی قیمت دلار تا پایان ۱۴۰۴ | افزایش نرخ دلار به دلیل رشد نقدینگی و ریسک‌های سیاسی فروش نان کنجدی در مشهد ممنوع می‌شود؟ متقاضیان نهضت ملی مسکن ۱۷۰ همت واریز کردند طلای جهانی ثابت ماند (۶ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ شهریور ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۱ هزار تومان را هم رد کرد کمک ۱۳۰۰ مگاواتی برق خراسان رضوی به سایر استان‌ها افزایش قیمت گوشت در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | افت قیمت دام زنده تولید برق خورشیدی در ایران رکورد شکست تعداد خارج‌نشینان یارانه‌بگیر ۹۰۰ هزار نفر است | خارج‌نشینان باید از فهرست یارانه‌بگیران حذف شوند؟ نرخ دلار در مشهد ۱۰۰ هزار تومان را به خود دید (۶ شهریور ۱۴۰۴) نرخ طلا با دلار ۱۰۰ هزار تومانی در مشهد به چه عددی رسید؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) بررسی چالش های حوزه واردات با حضور واردکنندگان خراسان رضوی | ارز چندنرخی؛ دروازه رانت و فساد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | پیاز کیلویی ۱۰ هزار تومان تولید روزانه بنزین در مسیر صعود | رشد ۵ میلیون لیتری بنزین همزمان با هفته دولت ۲۵ هزار مشترک برق خراسان رضوی کنترل‌پذیر شدند چقدر از درآمد تهرانی‌ها صرف مسکن می‌شود؟ جزئیات توزیع برنج دولتی از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ قدرت خرید مردم در مرداد ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته ۴۲.۴ درصد کاهش یافت جهش کاذب دلار به بالای ۱۰۰ هزار تومان | کارشناسان اقتصادی: منشأ روانی دارد و واقعی نیست پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۴ | دلار در مرز کانال ۹۹ هزار تومان قرار گرفت سکه ۶ میلیون ارزان‌تر از قیمت بازار در مرکز مبادله حراج شد (۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ماجرای پیچیده تعویق اقساط وام‌های قرض الحسنه در بانک‌ها

  • کد خبر: ۳۰۶۲۶
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۲
ماجرای پیچیده تعویق اقساط وام‌های قرض الحسنه در بانک‌ها
برخلاف اخبار منتشرشده، بخشی از دارندگان وام قرض‌الحسنه همچنان سردرگم هستند و اقساط کسرشده به حساب‌شان بازنگشته‌است.

به گزارش شهرآرانیوز، بعد از حواشی که در رابطه با طرح مصوب شورای پول و اعتبار و دستورالعمل بانک مرکزی برای تعویق سه‌ماهه اقساط وام صاحبان کسب‌وکار و همچنین وام‌های قرض‌الحسنه اشخاص ایجاد شد، بانک مرکزی در تازه‌ترین موضع‌گیری خود به گونه‌ای اعلام کرده که دستورالعمل آن برای برگشت اقساط کسر شده و سایر مسایل اجرایی شده است.

 

این در حالی است که حمیدرضا غنی‌آبادی، مدیرکل مقررات بانک مرکزی در رابطه با اقساطی که از حساب دارندگان‌ وام‌های قرض‌الحسنه و یا حتی ضامنین آنها کسر شده، توضیح داده است که با توجه به این‌که نرم‌افزارها و سامانه‌های اطلاعاتی بانک‌ها بر مبنای ضوابط و مقررات بانک مرکزی تهیه شده است تغییر در آن نیاز به زمان و اقدامات اجرایی از سوی بانک‌ها دارد. بر این اساس در اجرای دستورالعمل بانک مرکزی برای تعویق اقساط، بانک‌ها با مشکلاتی مواجه شدند و برخی به صورت اتوماتیک از حساب اشخاص و یا حتی ضامنین آنها اقساط سررسید شده را برداشت کردند.


وی با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی در اوایل فروردین‌ماه گفت که تاکید کردیم که اقساطی که از حساب‌ها برداشت شده، برگردد و با اطلاعاتی که در اختیار داریم به نظر می‌رسد که این دستورالعمل اجرایی شده است، اما اگر مورد خاصی در بانک‌ها وجود داشته باشد رسیدگی خواهیم کرد.


این مقام مسئول بانک مرکزی البته با اعلام این‌که شکایات در سامانه‌ای در سایت بانک مرکزی ثبت و مورد رسیدگی قرار می‌گیرد گفته که اگر بانکی این موضوع را رعایت نکند با آن برخورد نظارتی و انتظامی خواهد شد.


ماجرا به این بر می‌گردد که با شیوع ویروس کرونا که با کاهش درآمد و افزایش هزینه در بخش‌های مختلف همراه بود، بانک مرکزی در راستای کمک به مشتریان شبکه بانکی تصمیم گرفت که اقساط وام‌ها را در چند بخش به مدت سه ماه به تعویق بیندازد، که قرار شد اقساط تسهیلات صاحبان کسب و کار که به ویژه فعالیت‌های خرد آنها طی ماه‌های اسفند تا اردیبهشت به تعویق افتاده بود به پایان دوره منتقل شود، همچنین اقساط تسهیلات قرض الحسنه کلیه اشخاص در دوره مشخص شده معوق شود و مشمول جریمه دیرکرد نیز نباشد. اما در عمل برخی بانک‌ها طبق بخشنامه بانک مرکزی عمل کرده و مشتریان با مشکلی مواجه نبودند، ولی برخی بانک‌ها دست به کسر از حساب زدند و یا اینکه بعد از دوره سه ماهه مشتریان را تحت فشار قرار داده تا اقساط معوق را به همراه جریمه پرداخت کنند.


اما اکنون در حالی مسئولان بانک مرکزی معتقدند که دستورالعمل آنها برای برگشت اقساط کسر شده به حساب مشتری اجرایی شده که این روزها با گزارش‌های مختلفی از سوی دارندگان وام‌های قرض‌الحسنه در بانک‌های بزرگ مواجه هستیم و اعلام می‌کنند که با پیگیری‌های مستمری که از شعب بانک و حتی بخش‌های اداری بانک‌ها داشته‌اند به جواب نرسیده و مبالغ کسر شده به حساب‌شان برنگشته است.


در کنار کسر از حساب مسئله دیگر به درخواست بانک‌ها برای برگرداندن هر سه قسط معوق بر می‌گردد که همراه با جریمه خواهد بود، که چندی پیش بانک مرکزی با تذکر به بانک‌ها از مشتریان خواسته بود اقساط معوق را نپرداخته و تنها قسط خردادماه را واریز کنند اما بازهم گزارش ها نشان داد که بانک مشتری را مجبور به پرداخت کرده است.


غنی آبادی،  توضیحی در رابطه با وضعیت این قبیل مشتریان ارائه نکرده است، آن هم در شرایطی که مردم با اعتماد به دستورالعمل بانک مرکزی سه ماه قسط خود را نپرداختند و اکنون با اجبار برای پرداخت چهار قسط به صورت یکجا هستند.


دارندگان وام‌های قرض‌الحسنه از سرگردانی خود به دلیل ناهماهنگی بین بانک مرکزی و بانک‌ها گله‌مند بوده و خواهان تعیین تکلیف وضعیت موجود هستند و اغلب تاکنون با تضمین اعلام بانک مرکزی مبنی بر اینکه فقط قسط خرداد را بپردازند عمل کرده و انتظار ندارند که در نهایت مجبور به پرداخت اقساط معوق و جریمه آن شوند که هزینه سنگینی برایشان به همراه خواهد داشت.

 

در این بین عدم پاسخگویی بانک‌های خاطی به اذهان عمومی و مشتریان قابل تامل است و مایل به توضیح در این رابطه نیستند.


منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->