هک بیش از صد سایت فعال رژیم صهیونیستی توسط گروه هکری ابابیل+تصاویر هدست اپل ویژن پرو در اتاق کولونوسکوپی به پزشکان در تشخیص سرطان کمک می‌کند سامسونگ از ارزان‌ترین ایرباد خود با نام Galaxy Buds Core رونمایی کرد + مشخصات آیا اینستاگرام رفع فیلتر شده است؟ (۴ تیر ۱۴۰۴) اختلال گسترده در مکان‌یاب اپلیکیشن‌‌های کاربران | آیا GPS در ایران قطع شده است؟ آیا قرار است تلگرام رفع فیلتر شود؟ (۴ تیر ۱۴۰۴) اینترنت بین‌الملل در تمام اپراتور‌ها وصل شد (۴ تیر ۱۴۰۴) شهرداری مشهد در «محور مالی و اقتصادی» نخستین لیگ خلاقیت کلان‌شهر‌ها رتبه دوم را کسب کرد اطلاعیه جدید نوبیتکس | همه چیز را به حالت عادی برمی گردانیم حملات سایبری ایران در کمین آمریکا و اسرائیل استفاده از واتساپ روی تمام دستگاه‌های مجلس نمایندگان آمریکا ممنوع شد زمان رفع محدودیت‌های اینترنت بین‌الملل بعد از آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی ویدئو انفجار ورودی زندان اوین، غیرواقعی و ساختۀ هوش مصنوعی است! + عکس دارایی‌های رمزارزی صرافی‌ها به کیف‌پول‌های سرد منتقل شد | امکان برداشت رمزارز وجود ندارد مکالمه نامحدود و رایگان تلفن ثابت تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ تفاوت راکتور هسته‌ای و مرکز غنی‌سازی اورانیوم چیست؟ | بمباران کدام‌یک خطرناک‌تر است؟ همه‌چیز درباره بمب‌افکن B‑2، مشخصات آن و مأموریت‌هایش + عکس و جدول فعال استرالیایی حمایت گوگل از صهیونیست‌ها را افشا کرد آیا پلتفرم «رمزینکس» هک شده است؟ توضیحات جدید مدیرعامل «نوبیتکس» درباره حمله هکری اخیر (۳۱ خرداد ۱۴۰۴) آیا اینترنت استارلینک در ایران فعال می‌شود؟ | کمک ایلان ماسک به رژیم صهیونیستی؟!
سرخط خبرها

چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟

  • کد خبر: ۳۰۶۵۷۶
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۷
چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟
آمار مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از میران آدرس‌هایی که کاربران ایران به آن‌ها دسترسی ندارند حیرت انگیز است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، درباره مسدودبودن ترافیک کاربران ایرانی گفته است: ترافیک کاربر ایرانی بنا بر دلایل مختلف محدودیت داخلی، تحریم‌های آمریکا و آلودگی‌ها مسدود می‌شود. مجموعاً حدود ۳۰ درصد آدرس‌های دنیا از دسترس کاربران ایرانی خارج است و بیش از ۲۰ درصد آن به علت همین آلودگی‌ها و تحریم‌هاست. سهم فیلترینگ در این منع دسترسی، کمتر از ۱۰ درصد برآورد شده است. به عبارتی برای هر کاربر ایرانی از هر سه دامین اینترنت، یکی در دسترس نیست.

پهنای باند و ترافیک اینترنت ایران

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، پهنای باند اینترنت کشور را حدود ۱۰.۵ ترابیت بر ثانیه اعلام کرد که مصرف ترافیک بین‌الملل در ساعات پیک عددی بین ۶ تا هفت ترابیت بر ثانیه است.

به گفته ترافیک اینترنت کشور سالانه ۳۰ درصد رشد می‌کرد تا اینکه در سال ۱۴۰۱ به دلیل ایجاد محدودیت‌های جدید، ناگهان ۵۰ درصد افت کرد و گرچه بعد از مدتی به صورت آرام دوباره روند رشد را در پیش گرفت، اما هنوز به میزان مصرف پیش از محدودیت‌ها نرسیده است. اکبری تاکید کرد از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، میزان ترافیک اینترنت ۱۷ درصد رشد کرده است.

اکبری درباره ترافیک داخلی نیز گفت: حدوداً سه و نیم ترابیت بر ثانیه در ساعت پیک ترافیک داخلی مبادله شده در مرکز تبادل ترافیک تهران است. البته ترافیک مربوط به محتوا و خدمات میزبانی‌شده در شبکه خود اپراتور‌ها را نیز باید به آن اضافه کنید.

به گفته او حدوداً ۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه؛ در ساعت پیک ترافیک سهم پیام‌رسان‌های داخلی است.

آیا با رفع فیلترینگ، شبکه اینترنت دچار اختلال می‌شود؟

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت درباره این نگرانی که در صورت برداشته شدن ناگهانی فیلترینگ، ممکن است شبکه اپراتور‌ها به دلیل افزایش مصرف، دچار اختلال شود، گفت: در کوتاه‌مدت ممکن است چنین اتفاقی بیفتد؛ اما باید توجه داشته باشیم که ما برای ۶ ماه آینده برنامه‌ریزی نمی‌کنیم، بلکه برنامه‌ریزی ما برای اکوسیستم دیجیتال کشور باید بلندمدت باشد. در اکوسیستم دیجیتال لازم است توجیه اقتصادی و رشد مصرف وجود داشته باشد تا شرکت‌ها در زیرساخت‌های دیجیتال سرمایه‌گذاری کنند.

او افزود: در سال ۱۴۰۱ و قبل از اعمال محدودیت‌ها، سرانه مصرف ترافیک در کشور حدود ۲۳ کیلوبیت بر ثانیه بود. در آن زمان میانگین سرانه مصرف دیتا در دنیا حدود ۵۵ کیلوبیت بر ثانیه، ترکیه حدود ۵۰ و کشور‌های توسعه‌یافته مانند آمریکا بالای ۲۰۰ کیلوبیت بر ثانیه بود. اگرچه باید در شاخص سرانه مصرف دیتا رشد می‌کردیم، نه‌تنها این رشد اتفاق نیفتاد بلکه مدتی پسرفت کرد و بعد از آن با رشد لاک‌پشتی داریم پیش می‌رویم.

اکبری پیش‌بینی کرد در صورت رفع فیلتر پلتفرم‌های پس‌مصرف در کوتاه‌مدت، حداقل ۳۰ درصد رشد ترافیک خواهیم داشت.

منبع: پیوست

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->