پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان؛ از بی انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴) درخواست وزیر آموزش و پرورش از اعضای مجلس برای رفع مشکلات تبدیل وضعیت معلمان جریمه ۵۹۰ میلیارد ریالی یک شرکت تجاری در مشهد + جزئیات سارق، موبایل دزدی را به کلانتری خواجه ربیع مشهد فرستاد! معاون وزیر آموزش و پرورش هشدار داد: برخورد جدی با هرگونه هنجارشکنی در مدارس غیردولتی اجرای طرح هوشمندسازی بیمارستان‌های کشور از مشهد | اسناد کاغذی بیمه سلامت حذف می‌شود
سرخط خبرها

هزینه‌های میلیونی آلودگی هوا بر دوش بیماران ریوی

  • کد خبر: ۳۰۹۵۶۶
  • ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸
هزینه‌های میلیونی آلودگی هوا بر دوش بیماران ریوی
دبیر ستاد زیست فناوری گفت: با افزایش آلودگی هوا، سهم آلاینده‌ها در بروز بیماری‌های انسدادی مزمن ریه به ۵۰ درصد رسیده است؛ بیماری که می‌تواند بار اقتصادی قابل‌توجهی بر جامعه تحمیل کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی قانعی اظهار کرد: آلودگی هوا به‌عنوان یکی از معضلات جدی در سلامت عمومی، تأثیرات مخربی بر سیستم تنفسی به‌ویژه ریه‌ها گذاشته است و ترکیب آلاینده‌های هوا شامل اوزون، نیتریک اکساید، سولفور دی‌اکساید و ذرات معلق است که هریک می‌توانند سلامت ریه‌ها را به شدت تحت تأثیر قرار دهند.

وی افزود: یکی از پیامد‌های جدی آلودگی هوا، افزایش شیوع بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) است. این بیماری که پیش‌تر ۹۰ درصد به مصرف سیگار مرتبط بود، اکنون با آلودگی هوا و گاز‌های آلاینده به ۵۰ درصد سهم ناشی از آلودگی رسیده است. این بیماری غیرقابل‌برگشت بوده و مبتلایان را وادار به استفاده مادام‌العمر از اسپری‌های تنفسی می‌کند. در حال حاضر، هزینه این اسپری‌ها به ماهانه حدود یک میلیون تومان می‌رسد که بار اقتصادی قابل‌توجهی بر بیماران تحمیل می‌کند.

هزینه یک میلیون تومانی اسپری‌های تنفسی

این متخصص درباره وضعیت دسترسی به اسپری تنفسی ادامه داد: کمبود خاصی وجود ندارد، اما قیمت این داروها، به‌ویژه اسپری‌های تنفسی، بالاست. این مسئله برای بیمارانی که ماهانه به این دارو‌ها نیاز دارند، بار مالی زیادی ایجاد می‌کند و باید برای خرید این اسپری‌ها هزینه‌های میلیونی را کنار بگذارند.

ماسک‌های رایج، ناکافی در برابر گاز‌های آلاینده

قانعی درباره کارایی ماسک‌های رایج در مقابله با آلودگی گفت: ماسک‌های موجود فقط قادر به فیلتر کردن ذرات معلق هستند و توانایی جلوگیری از ورود گاز‌های آلاینده مانند نیتریک اکساید یا سولفور دی‌اکساید را ندارند. برای جلوگیری از ورود این گازها، باید از ماسک‌های مجهز به کربن فعال استفاده کرد که بیشتر در محیط‌های صنعتی کاربرد دارند و برای استفاده روزمره مناسب نیستند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین بیماری‌ها، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) است. این بیماری که باعث انسداد مجاری هوایی می‌شود، قبلاً ۹۰ درصد به مصرف سیگار مرتبط بود، اما اکنون آلودگی هوا و اوزون نیز سهمی حدود ۵۰ درصد در بروز این بیماری دارند. متأسفانه این بیماری معمولاً غیرقابل‌برگشت است و مبتلایان مجبور به استفاده مادام‌العمر از اسپری‌های تنفسی هستند که هزینه بالایی دارد.

نقش تغذیه در کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا

این متخصص همچنین تأکید کرد: مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان می‌تواند به کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا کمک کند. همچنین افراد، به‌ویژه کسانی که دچار سرفه‌های مزمن یا تنگی نفس هستند، باید تست‌های عملکرد ریه انجام دهند تا مشکلات احتمالی سریع‌تر شناسایی و درمان شوند.

لزوم انجام تست‌های عملکرد ریه برای تشخیص زودهنگام مشکلات تنفسی

وی افزود: رعایت اصول بهداشتی مثل استفاده از ماسک، ماندن در خانه در روز‌های آلوده و شستن مرتب دست و صورت بسیار مهم است. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان می‌تواند به کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی کمک کند. افرادی که سرفه‌های مزمن یا تنگی نفس دارند، بهتر است تست‌های عملکرد ریه انجام دهند تا مشکلات احتمالی تشخیص داده شود.

به گفته وی، برای کنترل تأثیرات آلودگی هوا باید اقدامات هماهنگی میان وزارت بهداشت، شهرداری‌ها و سایر نهاد‌های مسئول انجام شود. همچنین، اطلاع‌رسانی عمومی در خصوص پیشگیری از پیامد‌های آلودگی هوا باید در دستور کار قرار گیرد.

قانعی در پایان خاطرنشان کرد: این مسئله نیازمند همکاری چندجانبه است. وزارت بهداشت، شهرداری‌ها و سایر نهاد‌ها باید اقدامات جدی‌تری برای کاهش آلودگی هوا انجام دهند. همچنین، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در جامعه نقش مهمی در کاهش اثرات این معضل دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->