حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

عصاره پوست پرتقال، یک ماده مفید برای قلب و عروق

  • کد خبر: ۳۱۱۸۴۴
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
عصاره پوست پرتقال، یک ماده مفید برای قلب و عروق
برهم‌کنش میکروبیوم روده و سلامت کلی بدن سال‌هاست که مورد توجه متخصصان قرار دارد و مطالعات گذشته نشان می‌دهد میکروبیوم روده سالم و برخی غذا‌ها با سلامت بهتر قلب و عروق مرتبط است.

به گزارش شهرآرانیوز، حالا متخصصان دانشگاه فلوریدا دریافته‌اند که عصاره پوست پرتقال احتمالا به بهبود سلامت قلب موش‌های نر کمک می‌کند.

با توجه به تحقیقات سال‌های گذشته و کشف ارتباط میکروبیوم روده با سلامت کلی بدن، ضرب‌المثل «تو همان غذایی هستی که می‌خوری» صادق است. تحقیقات قبلی درمورد سلامت قلب از ارتباط میکروبیوم روده سالم با سوخت و ساز کلسترول خبر می‌داد که در بیماری‌های قلبی نقش مهمی دارد. طبق نتایج مطالعه‌ای که به‌تازگی در «مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی» (Journal of Agricultural and Food Chemistry) منتشر شده است، عصاره‌ای که از پوست پرتقال به دست می‌آید، احتمالا به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

تمرکز بر باکتری‌های روده

متخصصان در این مطالعه روی ترکیب آلی «تری‌متیل‌آمین ان‌-‌اکسید» یا «تی‌ام‌اِی‌او» (TMAO) تمرکز کردند. زمانی که باکتری‌های میکروبیوم روده از برخی مواد مغذی موجود در مواد غذایی مانند گوشت قرمز و محصولات لبنی تغذیه می‌کنند، تی‌ام‌اِی‌او تولید می‌شود.

دکتر «یو وانگ»، متخصص علوم غذایی و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: با توجه به تحقیقات قبلی می‌دانیم که برخی باکتری‌های روده حین هضم از برخی مواد مغذی تغذیه می‌کنند و ماده شیمیایی تی‌ام‌اِی‌او را تولید می‌کنند که به پیش‌بینی بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

به گزارش «مدیکال‌نیوز تودی»، متخصصان در مطالعات گذشته به ارتباط ماده شیمیایی تی‌ام‌اِی‌او و افزایش خطر بیماری‌های قلبی مانند آترواسکلروز، فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی و همچنین بیماری مزمن کلیه و سرطان روده بزرگ اشاره کرده‌اند.

وانگ و تیمش برای کاهش مقدار تی‌ام‌اِی‌او تولیدشده در میکروبیوم روده، سراغ پوست پرتقال رفتند. وانگ گفت: در عصاره پوست پرتقال برخی مواد شیمیایی پیدا کردیم که تولید تی‌ام‌اِی‌او را که به سیستم قلبی و عروقی آسیب می‌رساند، مهار می‌کنند. پرتقال منبع عالی ویتامین ث است و پوستش نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان، پتاسیم و فیبر است که با کاهش خطر بیماری‌های قلبی مرتبطند.

متوقف کردن تولید تری‌متیل‌آمین ان‌-‌اکسید

متخصصان برای این آزمایش دو نوع عصاره پوست پرتقال تولید کردند و آنها را آزمودند. یکی از این عصاره‌ها قطبی یعنی آب‌دوست و حلال در آب بود و دیگری آب‌گریز یا غیرحلال در مایع بود. البته متخصصان می‌گویند حلال‌هایی که استفاده کردیم دقیقا شبیه آب و روغن نبودند، اما قطبیت مشابهی داشتند. متخصصان دریافتند که عصاره پوست پرتقال در بخش غیرقطبی تولید تی‌ام‌اِی‌او را در ۱۰ موش نر متوقف کرده است.

متخصصان همچنین در بخش قطبی عصاره پوست پرتقال ترکیبی به نام فرولویل‌پوترسین را شناسایی کردند که آنزیم عامل تولید تری‌متیل‌آمین (TMA) را که در تولید تی‌ام‌اِی‌او دخیل است، مهار می‌کند. وانگ گفت، با توجه به مطالعات قبلی می‌دانستیم که بخش غیرقطبی ممکن است کار کند، اما نمی‌دانستیم که بخش قطبی هم کار می‌کند، زیرا گزارش مرتبطی از قبل وجود نداشت.

به گزارش ایندیپندنت، نتایج به‌دست‌آمده نقش میکروبیوم‌های روده و مواد غذایی بر سلامت انسان را پررنگ می‌کند و ضرورت تحقیقات بیشتر در این زمینه را نشان می‌دهد. از آنجایی که پوست پرتقال برای برخی افراد عوارض ایجاد می‌کند و همچنین با برخی دارو‌های قلبی متداول مانند استاتین‌ها تداخل دارد، در مصرف آن باید احتیاط کرد.

متخصصان توصیه می‌کنند که با توجه به اینکه پوست پرتقال تلخ است و معمولا غلظت آفت‌کش‌های باقیمانده روی آن زیاد است، بهتر است آن را خوب بشویید و در انواع سوپ و خورشت، سس و اسموتی استفاده کنید. همچنین می‌توانید آنها را بجوشانید و به‌منزله خوش‌بوکننده طبیعی در حمام یا هنگام ماساژ استفاده کنید.

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->