ابعاد جدید رسوایی درز اطلاعات محرمانه از دفتر نتانیاهو اعلام موضع سازمان ملل در قبال طرح ترامپ: با جابجایی اجباری فلسطینیان مخالف هستیم پیام بانوی ایرانی که از برنامه حسینیه معلی به رژیم صهیونیستی رسید + تصویر استعفای رئیس جمهور رومانی برای جلوگیری از بحران جان باختن ۵۱ نفر در تصادف یک دستگاه اتوبوس در گواتمالا (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) تعویق آزادی اسرای رژیم صهیونیستی تا اطلاع ثانوی (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: وعده‌هایی را که دادم، فراموش نکرده‌ام ویدئو | دیدار خانواده آفریقایی که عاشق انقلاب اسلامی هستند با رهبر معظم انقلاب نتانیاهو در میانه تنش در کنست علیه ایران گزافه‌گویی کرد ترامپ: بازگشت فلسطینیان به غزه ممنوع خواهد بود! اردوغان: پیشنهاد تبعید کردن فلسطینیان را نمی‌توان جدی گرفت پزشکیان: از گسترش همکاری کشور‌های حاشیه دریای خزر برای تأمین منافع متقابل حمایت می‌کنیم سخنگوی پلیس: راهپیمایی ۲۲ بهمن در نظم امنیت و کامل برگزار شد قدردانی استاندار خراسان رضوی از حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اخلاق، جانمایه انقلاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت: هرچه ضربه می‌خوریم، از جهالت‌ها و نفاق است رئیس شورای عالی استان‌ها: مسئولان هم باید وحدت ملی و وفاق ملی را شکل دهند + ویدئو قالیباف در راهپیمایی ۲۲ بهمن ارومیه: مدیون شهدا و امام راحل هستیم آیت‌الله علم‌الهدی: حرف‌های رئیس‌جمهور آمریکا بلوف و توخالی است + ویدئو تولیت آستان قدس رضوی: اولین اثر انقلاب اسلامی بازگشت به اصالت انسانی و ارزش‌های اخلاقی و دینی است پزشکیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن تهران: حضور مردم گواه آن است که ما تا آخر روی باور‌ها و اعتقادات خود ایستاده‌ایم وزیر امور خارجه: اعتمادی در مذاکره با آمریکا نداریم عارف در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۳: نفعی در معامله با آمریکا نداریم فرماندهان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و پاکستان دیدار کردند (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: حضور مردم نشان از همدلی و اتحاد مردم با انقلاب دارد + ویدئو آیت الله علم‌الهدی: بدون حکمرانی دینی، دولت اسلامی محقق نمی‌شود ترامپ دستور اجرایی تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا را صادر کرد پرواز وسایل پرنده فوق سبک و پهپاد در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ ممنوع است
سرخط خبرها

قاضی پرونده چای دبش: باید نسبت به حواله‌های ارزی رفع تعهد صورت گیرد

  • کد خبر: ۳۱۲۷۰۹
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
قاضی پرونده چای دبش: باید نسبت به حواله‌های ارزی رفع تعهد صورت گیرد
قاضی رسیدگی کننده به پرونده چای دبش خطاب به متهم ردیف اول این پرونده گفت: دادگاه برای چندمین بار به صراحت و شفافیت به متهم ردیف اول ابلاغ و اخطار می‌کند کالا یا ارز تعهدات ارزی خود را وارد کشور کنید، چرا که این امر در تصمیم دادگاه بسیار موثر خواهد بود و موجب خواهد شد دادگاه نهایت رأفت اسلامی و تفسیر قوانین به نفع متهم را اعمال کند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیست و دومین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها، شکات پرونده، نمایندگان سازمان‌های متولی و نظارتی، نمایندگان بانک‌های شاکی، بانک مرکزی و گمرکات در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

قاضی پسندیده در ابتدای جلسه دادگاه اظهار کرد: در جلسات گذشته دادگاه در فرایند استماع آخرین اظهارات و دفاعیات متهمان دستور کار خود را تبیین و در همین مسیر آخرین دفاعیات و اظهارات تعدادی از متهمان را استماع کرد. در جلسه قبل نیز در صدد استماع آخرین اظهارات متهمان اشخاص حقوقی بود که نمایندگان و وکلا این اشخاص اعلام کردند که در جلسه بعد دفاعیات ارائه شود و مقرر شد در جلسه امروز، به بیان آخرین دفاع از موکلان خود بپردازند؛ بنابراین در مقام آخرین دفاع آن مطالبی را بیان کنید که ارائه نکردید.

در ادامه جلسه نماینده ۲ شرکت وابسته به گروه دبش که از جانب تعدادی از متهمان حقوقی پرونده به‌عنوان وکیل معرفی شده است، پس از تفهیم اتهامات مندرج در کیفرخواست به بیان آخرین دفاعیات پرداخت.

همچنین نماینده ۲ شرکت دیگر که از سوی تعدادی از متهمان حقوقی پرونده به عنوان وکیل معرفی شده است پس از تفهیم اتهامات آخرین دفاعیات خود را ارائه کرد.

قاضی پسندیده در ادامه بیان کرد: از جلسات ابتدایی دادگاه، «عدم رفع تعهدات ارزی» محور اصلی پرونده بود. همواره نیز از متهم ردیف اول تقاضا، دعوت، ابلاغ و اخطار کرده است که این تکلیف برعهده شما است. اینکه فروشنده خارجی ارز، از کشور خارج کرده و هنوز اجرای تعهد خود را پیگیری نکرده است، مورد قبول دادگاه نیست و دادگاه در هر لحظه این موضوع را پیگیری می‌کند که منابع ارزی کشور بازگردد یا کالایی که موضوع آن تعهدات و حواله‌ها بوده به کشور وارد شود تا رفع تعهد ارزی صورت گیرد.

وی افزود: در حال حاضر دادگاه برای چندمین بار به صراحت و شفافیت به متهم ردیف اول ابلاغ و اخطار می‌کند کالا یا ارز تعهدات ارزی خود را وارد کشور کنید. چرا که این امر در تصمیم دادگاه بسیار موثر خواهد بود و موجب خواهد شد دادگاه نهایت رأفت اسلامی و تفسیر قوانین به نفع متهم را اعمال کند.

قاضی پسندیده گفت: طبق کیفرخواست باید نسبت به حواله‌های ارزی رفع تعهد صورت گیرد. برای دادگاه مبارزه با عواید حاصل از جرم، نسبت به مبارزه با ارتکاب جرم اولویت دارد. وضعیت رد مال در تصمیم دادگاه بسیار تاثیرگذار است و دادگاه به دنبال احیای حقوق بیت‌المال و استرداد منابعی است که از نظام ارزی کشور خارج شده است. همچنین به دنبال وارد کردن کالا‌هایی است که بخشی از نیاز کشور را برطرف کند.

در ادامه، نماینده ۲ شرکت وابسته به گروه دبش که از سوی تعدادی از متهمان حقوقی پرونده به عنوان وکیل معرفی شده است با حضور در جایگاه به بیان آخرین دفاعیات خود پرداخت.

این وکیل خطاب به قاضی پسندیده گفت: تقاضا دارم جلسه‌ای به ریاست شما و با حضور نمایندگان تام‌الاختیار گمرکات کشور و گمرکات شهرستان‌های مربوط، سازمان بازرسی، سازمان غذا و دارو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، معاونان و ادارات کل، سازمان استاندارد، سازمان توسعه تجارت، هیئت حمایت از صنایع، بانک مرکزی، ضابط پرونده، متهم ردیف اول و وکلای او برگزار شود.

قاضی گفت: این جلسه هفته گذشته، پس از برگزاری جلسه دادگاه تشکیل شد تا دادگاه نسبت به رفع ابهام از موضوع تعیین‌تکلیف حواله‌های ارزی اقدامات لازم را انجام دهد.

قاضی پسندیده پیرو دفاعیات و توضیحات نماینده ۲ شرکت وابسته به گروه دبش در خصوص مکاتبات انجام شده از جانب یک شرکت خطاب به متهم ردیف اول اظهار کرد: با توجه به اینکه ارقام اعلامی دریافتی از منابع ارزی حواله‌های موضوع کیفرخواست که امروز از جانب وکیل گزارش شد، بیشتر از ارقام اعلامی در کیفرخواست است و شرکت ذی‌نفع این حواله‌های ارزی بوده است در خصوص علت این زیاده دریافتی شرکت توضیح دهد.

متهم ردیف اول در پاسخ گفت: تعهد حواله‌های صادره در حق سایر ذی‌نفعان نیز باید از جانب شرکت کاپ آف جو انجام شود و به این دلیل منابع ارزی موضوع حواله‌های کیفرخواست همگی در حق شرکت کاپ آف جو پرداخت شد.

در نوبت عصر این جلسه دادگاه ۳ معاون شعب یکی از بانک‌ها به‌عنوان متهم پرونده با دستور قاضی در جایگاه حاضر شدند و پس از تفهیم اتهامات، آخرین دفاعیات خود را ارائه کردند. یکی از متهمان نیز از محضر دادگاه خواست که وکیل وی به بیان آخرین دفاعیات بپردازد.

در ادامه جلسه دادگاه نیز دو نفر دیگر از متهمان با دستور قاضی پسندیده در جایگاه قرار گرفتند و آخرین دفاعیات خود را مطرح کردند.

قاضی پسندیده گفت: دادگاه از متهمانی که آخرین دفاعیات خود را ارائه کردند تقاضا دارد حتما لایحه‌ای کتبی نیز ارسال کنند. ممکن است لایحه‌ای که متهمان و وکلا به دادگاه ارائه می‌دهند رفع ابهام کند و دادگاه مبتنی بر تحقیقاتی که انجام می‌دهد یک حکم عادلانه را صادر خواهد کرد.

وی افزود: چهارشنبه هفته گذشته وکلای متهم با هیئت حمایت از صنایع و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها جلسه‌ای برگزار کردند که مقرر شده نتیجه جلسه به دادگاه نیز ارسال شود. در خصوص سابقه رد مال، مکاتبات متعددی صورت گرفت و منتهی شد به آخرین مکاتبه‌ای که وکلای متهم ردیف اول ارائه کردند. در این مکاتبه، تمام اموال با جزئیات معرفی شده و چهارشنبه هفته گذشته تمام این سوابق به بانک‌های عامل ارسال شده است و بانک‌ها باید پاسخ این موضوع را به دادگاه بدهند.

قاضی در پایان بیان کرد: در جلسه آینده مدیران حقوقی بانک‌ها جهت توضیحات تکمیلی و پاسخ به سوالات دادگاه حتما حاضر شوند. طبق استعلام صورت گرفته ۱۳ سوال از بانک مرکزی مطرح شده که باید در اسرع وقت پاسخ این سوالات را به دادگاه اعلام کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->