نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۵۸۵۲
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳)
دبیر کمیته بررسی و تدوین فهرست دارویی ایران ضمن اشاره به آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست رسمی دارویی کشور گفت: فهرست دارویی کشور آماده پذیرش درمان‌های هدفمند در این حوزه است، اما شرکت‌های دارویی باید مولکول‌های اثربخش و هزینه‌اثربخش را معرفی کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نازیلا یوسفی عنوان کرد: یکی از حوزه‌های گسترده دارودرمانی، درمان بدخیمی‌هاست که به دلیل پیچیدگی‌های سلولی-مولکولی، تنوع بالایی دارد. دارودرمانی این بیماری‌ها شامل گروه‌های مختلفی مانند عوامل آلکیله‌کننده، آنتی‌متابولیت‌ها، ترکیبات طبیعی، آنتی‌بیوتیک‌های ضدتومور، عوامل هورمونی، درمان‌های هدفمند و ایمنی‌درمانی‌ها می‌شود.

وی افزود: از ۲۱ داروی آلکیله‌کننده در جهان، ۱۸ دارو در فهرست دارویی ایران موجود است و ۳ داروی باقی‌مانده حائز اهمیت نبوده و نبود آنها در کشور اختلالی در درمان ایجاد نمی‌کند. در گروه آنتی‌متابولیت‌ها نیز از ۱۹ داروی موجود در سطح جهانی، ۱۱ دارو در فهرست ایران ثبت شده است و داروی آزاسیتیدین نیز به‌صورت تک‌نسخه‌ای قابل دسترسی بوده و در حال طی مراحل ورود به فهرست است.

یوسفی ادامه داد: در گروه ترکیبات طبیعی، ۱۰ دارو از ۱۵ داروی موجود در جهان در فهرست دارویی ایران گنجانده شده است و سایر دارو‌های این دسته عمدتا فاقد متقاضی بوده‌اند. همچنین از ۹ آنتی‌بیوتیک ضدتومور، ۸ مورد در فهرست ایران قرار دارد.

وی با اشاره به وضعیت دارو‌های هورمونی گفت: این گروه از دارو‌های ضدسرطان دارای زیرمجموعه‌های متعددی هستند و در پروتکل‌های درمانی انواع بدخیمی‌ها جایگاه دارند. تاکنون ۱۸ دارو از ۳۰ داروی هورمونی در فهرست ایران ثبت شده و برای ۱۲ داروی ناموجود تقاضایی از سوی مراکز درمانی ارائه نشده است.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو در ادامه تصریح کرد: چالش اصلی کشور در تأمین دارو‌های ضدسرطان، مربوط به درمان‌های هدفمند و ایمنی‌درمانی‌هاست.

وی تاکید کرد: این دارو‌ها در دسته دارو‌های با فناوری بالا قرار داشته و به‌صورت اختصاصی عمل می‌کنند. با وجود اثربخشی بالا و عوارض کمتر، هزینه‌های طراحی و توسعه آنها بالاست. در حال حاضر، بیش از ۱۰۰ داروی درمان هدفمند و ایمنی‌درمانی در جهان وارد بازار شده است، اما تنها ۳۰ درصد آنها در فهرست دارویی ایران وجود دارد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، یوسفی خاطرنشان کرد: این حوزه از درمان‌های سرطان به‌سرعت در حال پیشرفت است و با فناوری‌های جدید، به‌ویژه استفاده از هوش مصنوعی در طراحی و تولید دارو، شاهد انقلابی در این زمینه خواهیم بود. اما در حال حاضر، فاصله دسترسی ما به این گروه از دارو‌های گران‌قیمت و حیاتی در حال افزایش است.

وی در پایان تأکید کرد: با وجود پیشرفت مناسب در تامین دارو‌های متداول سرطان، در حوزه درمان‌های جدیدتر مانند درمان‌های هدفمند، نیاز به سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری‌های دقیق‌تر وجود دارد و فهرست دارویی کشور منتظر پیشنهاد مولکول‌های دارویی اثربخش و هزینه‌اثربخش از سوی شرکت‌های دارویی برای ورود به این دسته درمانی است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->