آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره فروردین ۱۴۰۴ در خراسان رضوی از فردا (پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳) در محضر امام رئوف (ع) وفاداری، رکن استحکام خانواده این نیکی واجب است | بازخوانی توصیه‌های امام‌رضا(ع) درباره احترام به پدر و مادر و سپاس از آن‌ها لزوم همکاری مستمر با دانشگاه‌ها برای تولید بیشتر آثار دفاع مقدس تشکیل پایگاه قرآنی با محوریت مساجد رونمایی از کتاب «عبقات الأنوار» اثر علامه میرحامد حسین هندی انتشار فراخوان مقالات علمی با موضوع مسجد تراز جامعه اسلامی شرایط ثبت‌نام عمره در ماه رمضان و ایام پایانی سال ۱۴۰۳ روزشمار دهه تکریم و تعظیم مساجد با شعار «مسجد برقرار، تجلی‌گاه قرآن» چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی برگزیدگان خود را شناخت دستاوردهای ایران را با جهاد تبیین به جهانیان معرفی کنیم جزئیات رؤیت هلال ماه رمضان ۱۴۰۳ آیت‌الله مستجابی، از علمای مشهور اصفهان، درگذشت فعالیت هم‌زمان ۲۰۰ گیت تردد در مرز خسروی برای زائران اربعین ۱۴۰۴ معاون عتبات سازمان حج: زمینه ثبت‌نام حج در نیمه دوم ماه رمضان فراهم می‌شود کنفرانس «امت واحد، سرنوشت مشترک» برگزار می‌شود طرح زندگی با آیه‌ها نیازمند تقویت کار جمعی است مجموعه ۵ جلدی «ماجرا‌های جنگل بلوط» ویژه کودکان روانه بازار شد
سرخط خبرها

روایت شنیده نشده از تحلیل شهید نصرالله درباره شخصیت‌های جهان اسلام

  • کد خبر: ۳۱۶۷۹۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۲
روایت شنیده نشده از تحلیل شهید نصرالله درباره شخصیت‌های جهان اسلام
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام را تبیین کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام حمید شهریاری در گفتگوی زنده تلویزیونی برنامه به افق فلسطین، با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۸ از سوی رهبر معظم انقلاب به دبیرکل مجمع تقریب منصوب شده است، گفت: در این مدت ۲ ملاقات با شهید سید حسن نصرالله داشتم که هرکدام نزدیک به ۵ ساعت به طول انجامید. اولین ملاقات اواخر سال ۱۳۹۹ و دومین ملاقات هم در جریان جنگ اتفاق افتاد و من در ایشان شخصیتی کاریزماتیک و دارای تأثیر معنوی دیدم که می‌توانست در عمق جان مخاطب نفوذ کند.

وی ادامه داد: در ملاقات اول ۲ مطلب را خدمت سید حسن نصرالله بیان کردم. اولین مطلب درباره ۳ نوع فناوری یعنی فناوری‌های اطلاعات، زیستی و ژنتیک بود که برای ایشان توضیح دادم و عقیده داشتم که کسانی که در حوزه فناوری نظامی کار می‌کنند حتماً باید از تلفیق این ۳ نوع فناوری در جنگ‌های آینده بشری استفاده کنند.

شهریاری درباره دیدار دوم گفت: به شهید نصرالله عرض کردم که در مدت ۸ ماه کرونا بر روی اندیشه‌های امام خمینی و رهبر انقلاب و آیات و روایات مقبول شیعه و سنی کار کردم و به ایده امت واحده و اتحادیه کشور‌های اسلامی در ۴ گام رسیدم؛ به طوری که ما می‌توانیم اتحادیه کشور‌های اسلامی مبتنی بر امت واحده را تشکیل دهیم و مرز‌ها کمرنگ شود و پول واحده برای همه کشور‌های اسلامی ایجاد شود. این ۴ گام عبارت بود از عدم تفرقه، همکاری در جهان اسلام، هم افزایی و در نهایت اسلامی شدن؛ که همه این گام‌ها امت واحده را تشکیل می‌دهند و در رأس این هرم اتحادیه کشور‌های اسلامی قرار دارد.

وی افزود: سید حسن نصرالله پس از توضیحات کوتاه من، نزدیک ۴۵ دقیقه درباره این ایده و ضرورت توسعه آن صحبت کرد و گفت که این ایده شما نیست بلکه فکر امام خمینی است و در جلد یک صحیفه امام ایده اتحادیه اسلامی وجود داشته است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: سید حسن نصرالله درباره شیعیان لبنان تاریخچه‌ای را بیان کرد و گفت: شیعه در قبل از انقلاب اسلامی به عنوان یک گروه جاافتاده در جهان اسلام نبود ولی امروز شاهد هستیم که شیعه در جهان اسلام عزت پیدا کرده و علت آن انقلاب اسلامی و نگاه امام خمینی و رهبر انقلاب به جهان و جهانی فکر کردن و اثرگذار بودن در سطح جهانی است. وی همچنین جنگ ۳۳ روزه لبنان را نیز یکی دیگر از عوامل شناخته شدن شیعه در سطح جهان عنوان کرد که موجب شد عزت عربی به عرب‌ها بازگردد.

وی با اشاره به اینکه در حاشیه‌ مراسم تشییع پیکر شیخ احمد الزین در لبنان با شهید نصرالله ملاقات کرد، افزود: سید حسن در این ملاقات درباره شخصیت شیخ احمد الزین که از علمای اهل سنت بود صحبت کرد و علمای اهل سنت را به ۲ دسته تقسیم کرد. یک دسته کسانی بودند که با امام و مقام معظم رهبری بیعت کردند یعنی با اینکه اهل سنت بودند، اما بصیرتی داشتند که متوجه شدند امام در عصر حاضر چه تحولی در آینده ایجاد خواهد کرد و خود را ملتزم می‌دانستند که با ایشان بیعت کنند. این دسته از علما در مراسمات علنی بیعت خود را به وضوح ابراز می‌کردند و شجاعت داشتند که پای کار بایستند و از امام و رهبری حمایت کنند. دیگر اینکه در برابر اصحاب زور پایداری و مقاومت داشتند و همین مسئله باعث شد که این علما در جامعه اهل سنت در گوشه قرار بگیرند و حمایت مردمی و مالی و نهادی را از دست بدهند و تنها شوند. شیخ احمد الزین نیز یکی از این علما و از شخصیت‌های نادر اهل سنت بودند.

شهریاری درباره توصیه‌های شهید سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: یکی از نکات سودمندی که ایشان برای ما توضیح می‌داد و چراغ راهی برای تعامل با اهل سنت بود، این بود که می‌گفت ما پروژه شیعه سازی نداریم، این اتهامی است دشمن به ما می‌زند. او همچنین می‌گفت یک اتفاق مهمی که باعث شد اتهام شیعه سازی از ما برطرف شود، کمک سپاه پاسداران به حماس و اخوانی‌های اهل سنت بود که موجب شد ما از اتهام شیعه سازی مبرا شویم.

وی تأکید کرد: شهید نصرالله اندیشه بسیار بزرگی داشت و یکی از شخصیت‌های بزرگی بود که جهانی فکر می‌کرد، به طوری که من بعد از امام خمینی و رهبر معظم انقلاب شخصیتی با چنین اندیشه جهانی سراغ نداشتم.

شهریاری در پایان درباره نظر شهید نصرالله درباره غزه گفت: ایشان درباره غزه این نظر را داشت که ما سربازان یک جبهه هستیم که باید در کنار اهل سنت قرار بگیریم و به همدیگر کمک کنیم. چرا که دشمن بسیار قوی است؛ لذا ما جز با اتحاد و یکپارچگی نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->