نیم‌روزی با شهروندان در امور مشترکان آب مناطق ۲  و ۴  مشهد | گلایه‌هایی برای گرانی آب ناترازی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و تعداد خوابگاه‌های دانشجویی نگاهی به مشاوره های پیش از طلاق و اثرگذاری شان در سازش زوجین در خراسان رضوی | نجات خانواده از «تصمیم» تا «مسیر» به این دلایل روی کاناپه نخوابید جدیدترین اعترافات زوج سارق: زن‌هایی که طلای زیادی داشتند سوژه ما بودند آیا پاکسازی کبد در درمان بیماری‌های کبدی مؤثر است؟ وزیر بهداشت از راه‌اندازی ۶۰۰۰ تخت بیمارستانی در کشور در سال جاری خبرداد ثبت ۸۱۸ حادثه طی هفته گذشته در کشور | ۳ استان در صدر حوادث چگونه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهیم؟ خواص اعجاب‌انگیز سکنجبین | از رفع تشنگی تا تقویت قلب و معده آفت‌کش‌ها با اختلال در رشد مغز کودکان مرتبط هستند وزیر علوم خواستار بازنگری در دروس دانشگاهی و تمرکز بر آموزش با کیفیت شد دستگیری سارق خودروهای مدل پایین توسط پلیس مشهد تحقیقات ویژه پلیس آگاهی مشهد درباره مرگ مشکوک و دلخراش جوان موتورسوار بهترین روش وزن کم کردن؛ رژیم‌های فستینگ و کتوژنیک یا رژیم مدیترانه‌ای؟ رای نهایی شکایت زنگنه از سعید جلیلی و زاکانی اعلام شد هلاکت ۸ تروریست در عملیات فراجا (۵ شهریور ۱۴۰۴) ساعت و زمان دقیق ماه گرفتگی ۱۶ شهریور ۱۴۰۴ در ایران فضای مجازی برای کودکان و نوجوان؛ فرصت‌سازی یا فرصت‌سوزی؟! دستگیری باند دزدان زیبارو در مشهد | سرقت یک میلیاردی با آبمیوه و غذای مسموم + فیلم یادی از دکتر عباس شفیعی، پدر داروسازی نوین ایران | نوشداروی ماندگار توقف قطار‌ها در ایستگاه نیشابور از سر گرفته شد | ماجرای تصمیم عجیب شرکت راه‌آهن که لغو شد گلایه شهروندان برخی از محلات مشهد از بروز بیماری سالک و پاسخ علوم پزشکی | سالک را جدی بگیرید! تأمین برعکس آب مشهد | فقط ۳۰ درصد از آب شهر از طریق سدها تامین می‌شود بازگشت همه دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه‌ها بازگشایی موزه استاد فرشچیان در کاخ سعدآباد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: هدف از رسیدگی به پرونده‌های قضایی احقاق حق و اجرای عدالت است آیا مدارس زودتر از موعد شروع می‌شوند؟ | تاریخ دقیق بازگشایی مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد
سرخط خبرها

هشدار درباره زمین‌خوردن سالمندان در ایام خانه‌تکانی

  • کد خبر: ۳۱۷۵۹۹
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
هشدار درباره زمین‌خوردن سالمندان در ایام خانه‌تکانی
رییس انجمن علمی سالمندی ایران ضمن هشدار درباره افزایش زمین‌خوردگی و شکستگی در سالمندان طی اسفندماه، توصیه‌هایی برای پیشگیری از این حوادث ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد دلبری گفت: با افزایش سن، افراد دچار ضعف عضلات و اختلال تعادل می‌شوند و همین موضوع موجب می‌شود خانه‌تکانی برای آنان با مخاطراتی همراه باشد.

وی با اشاره به آمار‌های جهانی افزود: ۳۰ درصد افراد بالای ۶۵ سال حداقل یک بار در سال زمین می‌خورند و این آمار در افراد بالای ۸۰ سال به ۵۰ درصد می‌رسد. نکته نگران‌کننده اینجاست که ۲۵ درصد از این زمین‌خوردگی‌ها منجر به شکستگی‌های جدی، به‌ویژه در لگن و استخوان‌های بزرگ می‌شود.

دلایل شایع زمین‌خوردگی سالمندان

دلبری به دلایل رایج سقوط سالمندان اشاره کرد و گفت: گاهی یک مسئله به ظاهر ساده مانند گیر کردن پا به سیم تلفن، استفاده از چهارپایه نامطمئن یا لیز بودن کف‌پوش‌ها، می‌تواند منجر به شکستگی‌های جبران‌ناپذیر شود.

وی با تأکید بر اینکه شکستگی لگن و ران در سالمندان می‌تواند روند بهبودی آنان را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد، افزود: بسیاری از سالمندانی که دچار شکستگی لگن می‌شوند، دیگر به شرایط اولیه خود بازنمی‌گردند و این موضوع کیفیت زندگی آنها را به‌شدت کاهش می‌دهد.

توصیه‌های پیشگیرانه برای سالمندان و خانواده‌ها

رییس انجمن علمی سالمندی ایران در ادامه توصیه‌هایی برای کاهش خطر زمین‌خوردگی ارائه کرد: استفاده از چهارپایه پلاستیکی و چهارپایه‌های نامطمئن برای سالمندان بالای ۷۰ سال خطرناک است. در صورت نیاز، باید از چهارپایه فلزی و مطمئن استفاده کنند.

وی در ادامه با تاکید بر توجه به نور مناسب در خانه، گفت: نور کم در زمان انجام کار‌های خانه‌تکانی، احتمال زمین‌خوردگی را افزایش می‌دهد. انتخاب کف‌پوش مناسب نیز دیگر موضوع حائز اهمیت است؛ لیز بودن برخی کف‌پوش‌ها از جمله دلایل رایج زمین‌خوردگی سالمندان است. همچنین سالمندان باید از دمپایی‌هایی استفاده کنند که لغزنده نباشد و در پای آنها محکم باشد.

نقش فرزندان در کاهش خطرات خانه‌تکانی برای سالمندان

 دلبری با اشاره به نقش فرزندان در پیشگیری از این حوادث، گفت: از روی ترحم استقلال والدین را نگیرید، اما اگر انجام کاری برای آنان خطرناک است، مسئولانه رفتار کنید و نگذارید به سلامت‌شان آسیب برسد.

وی افزود: یکی از مشکلات رایج این است که سالمندان تمایل دارند خانه‌تکانی را هرچه زودتر انجام دهند. فرزندان می‌توانند با تمیز کردن خانه والدین سالمند خود در نیمه اول اسفند، خیال آنان را آسوده کرده و از بروز حوادث پیشگیری کنند.

خطر زمین‌خوردگی سالمندان در بازار‌های شب عید

رییس انجمن علمی سالمندی ایران در پایان به خطرات بازار‌های شلوغ شب عید برای سالمندان اشاره کرد و گفت: شلوغی و ازدحام در این بازار‌ها خطر زمین‌خوردگی را افزایش می‌دهد. بهتر است خانواده‌ها برای خرید شب عید سالمندان، برنامه‌ریزی کنند تا از حضور غیرضروری آنها در این محیط‌های پرخطر جلوگیری شود.

وی با تأکید بر ضرورت حمایت از سالمندان گفت: سالمندان یک عمر به فرزندان خود خدمت کرده‌اند، اکنون نوبت فرزندان است که در این روز‌ها مراقب والدین خود باشند و محیطی ایمن برای آنها فراهم کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->