تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی ! عزل سه مدیر در هلال احمر + جزئیات هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

توصیه‌ای برای بهبود خواب سالمندان

  • کد خبر: ۳۲۰۱۳۸
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
توصیه‌ای برای بهبود خواب سالمندان
از نور آبی به این دلیل که خواب را مختل می‌کند معمولا به بدی یاد می‌شود، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که قرار گرفتن در معرض نور آبی می‌تواند به بهبود خواب در سالمندان کمک کند هرچند انتخاب زمان مناسب در این مورد بسیار حیاتی است.

به گزارش شهرآرانیوز، مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد قرار گرفتن افراد سالمند در معرض نور آبی در ساعات صبح به آنها کمک می‌کند که شب‌ها سریع‌تر به خواب بروند و خواب عمیق‌تری نیز داشته باشند.

متخصصان به مدت ۱۱ هفته شرایط نوری مختلف را روی شرکت‌کنندگانی در بازه سنی ۵۰ تا ۸۱ سال آزمایش و کیفیت خواب و فعالیت مغزی آنها را تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند که در سرعت به خواب رفتن و مدت‌زمان سپری‌شده در خواب عمیق و ترمیمی افرادی که در طول روز در معرض میزان بیشتری از نور آبی قرار گرفتند، بهبود قابل‌توجهی مشاهده می‌شود.

از سوی دیگر، اگرچه قرار گرفتن در معرض نور آبی به مدت چند ساعت در صبح مفید است، مواجهه با آن در ساعات عصر به بی‌قراری در خواب و کاهش کیفیت کلی خواب منجر می‌شود.

با افزایش سن، الگوی خواب بزرگسالان به طور طبیعی تغییر می‌کند و اغلب باعث کاهش مدت خواب عمیق و افزایش بیداری‌های شبانه می‌شود.

به گفته دکتر «دیلن پتکوس»، متخصص خواب در فلوریدا، با افزایش سن، ریتم شبانه‌روزی ما دچار تغییری موسوم به «پیشروی فاز» می‌شود؛ به این معنا که به طور طبیعی زودتر احساس خواب‌آلودگی می‌کنیم و این فقط یک ترجیح یا مورد شخصی نیست بلکه ساعت بدن در حال تغییر است.

برخی چالش‌های مرتبط با تغییرات خواب در سنین بالاتر، ناشی از کاهش تحرک و در نتیجه دریافت کمتر نور خورشید ـ یک عامل کلیدی برای خواب باکیفیت ـ و همچنین سپری کردن زمان بیشتری در معرض نور مصنوعی در شب است. اینها عادت‌هایی هستند که می‌توان آنها را کنترل کرد و این مطالعه نشان می‌دهد که دریافت بیشترین میزان نور آبی در صبح، بهره‌گیری از نور خورشید در طول روز و دوری از صفحه‌نمایش‌ها در شب ممکن است کلید موفقیت باشد.

«دان ون» در وین، نویسنده این مطالعه و استاد دانشگاه خواب و کرونوبیولوژی در دانشگاه ساری انگلیس گفت: تحقیقات ما نشان می‌دهد که مداخله نوری با زمان‌بندی دقیق می‌تواند ابزاری قدرتمند برای بهبود خواب و فعالیت روزمره در افراد سالمند باشد. با تمرکز بر نور آبی صبحگاهی و به حداکثر رساندن قرار گرفتن در معرض نور روز، می‌توانیم به سالمندان کمک کنیم خواب آرام‌تری داشته باشند و سبک زندگی سالم‌تر و فعال‌تری را حفظ کنند.

این مطالعه روشی نسبتا آسان و غیردارویی را برای اطمینان از خواب باکیفیت در افراد سالمند ارائه می‌دهد. بر اساس این بررسی، روش‌های درمانی مبتنی بر نور که در دسترس و مقرون‌به‌صرفه هم هستند، می‌توانند مشکلات خواب مرتبط با افزایش سن را بدون نیاز به دارو برطرف کنند.

نور آبی هوشیاری را افزایش می‌دهد، به حافظه و عملکرد شناختی کمک می‌کند و باعث بهبود خلق‌وخو می‌شود، با این حال می‌تواند تولید ملاتونین ـ هورمونی که به ما در به خواب رفتن کمک می‌کند ـ را هم سرکوب کند. به همین دلیل توصیه می‌شود در شب نه تنها از صفحه‌نمایش‌ها دوری کنید بلکه گوشی‌تان را نیز دور از دسترس قرار دهید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->