وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟ تخصیص ارز ترجیحی واردات نهاده‌های دامی و برخی کالا‌های اساسی به روال قبل بازگشت چگونگی فعالیت بازار سهام و ابزار‌های دیگر تا عصر جمعه (۶ تیر ۱۴۰۴) اعلام خواهد شد زمان آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات فروش طلا با نرخ‌هایی بالاتر از نرخ‌های اعلامی را گزارش کنید ساعت کاری بانک‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) چگونه خواهد بود؟ بررسی بازار خودرو پس از آتش‌بس ایران و اسرائیل (۴ تیر ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات

  • کد خبر: ۳۱۸۰۸۱
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات
رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات تأمین و صددرصد مالیات اجاره به‌صورت سیستمی رسیدگی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: امروز نظام مالیاتی کشور مثل سایر کشور‌های دنیا وظیفه سنگین تأمین درآمد‌های پایدار و غیرتورمی دولت را بر عهده دارد. بر همین اساس در سنوات جاری در این مسیر گام‌های بلندی برداشته شده است.

سبحانیان گفت: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۲ به عدد ۷/۷ درصد رسیده است؛ در حالیکه این نسبت در سال ۱۴۰۰ عدد ۷/۵ بود.

وی افزود: نسبت مالیات به منابع عمومی در سال ۱۴۰۲ به رقمی بیش از ۵۰ درصد رسید در حالیکه این رقم در سال ۱۴۰۰ زیر ۳۰ درصد بود. همچنین نسبت مالیات به هزینه‌های جاری در سال ۱۴۰۰، حدود ۴۰ درصد بود که این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۷۳ درصد رسیده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه رشد درآمد‌های مالیاتی در ۱۱ ماهه سال جاری به ۵۷ درصد رسیده است، بیان داشت: سال گذشته میزان واریزی به شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور ۱۱۶ همت بود که این مبلغ در ده‌ماهه سال جاری به ۱۲۰ همت رسیده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به نقش مالیات در واریز عوارض وزارت کشور گفت: سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۴ هزار میلیارد تومان عوارض به وزارت کشور پرداخت کردیم که در حال حاضر این عدد به ۴۱ همت رسیده است.

وی با اشاره به اجرای طرح " نشان‌دار کردن درآمد‌های مالیاتی " برای نخستین‌بار در تاریخ نظام مالیاتی کشور گفت: ۳۵۰ هزار تن از اصناف و صاحبان مشاغل با شرکت در این طرح محل مصرف مالیات خود را مشخص کردند.

سبحانیان افزود: مهم‌ترین پروژه‌های ملی در کشور در حوزه‌های آب‌رسانی، ساخت و تجهیز مدارس و بیمارستان‌ها از محل اجرای این طرح تامین شده است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه افزود: نظام مالیاتی علاوه بر تامین مالی دولت اهداف دیگری همچون رفع تبعیض و ارتقا نظام مالیات‌ستانی، مالیات‌ستانی با حداقل اصطکاک و ارتقا شفافیت و سلامت اداری را دنبال می‌کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در حال گذار از نظام سنتی و حرکت به سمت مالیات‌ستانی هوشمند و داده‌محور با اجرای مؤثر ماده (۱۶۹) مکرر قانون مالیات‌های مستقیم هستیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه پایگاه‌داده‌ها و بانک‌های اطلاعاتی صرفاً برای بهره‌برداری سازمان امور مالیاتی نیست، اظهار داشت: سایر دستگاه‌ها نیز می‌توانند با استفاده از داده‌های به‌روز و به هنگام، سیاست‌گذاری‌های لازم در حوزه تخصصی خود را انجام دهند.

سبحانیان افزود: مزیت مهم بهره‌مندی از پایگاه‌داده‌ها، شفاف‌شدن فرایند‌های مالیات‌ستانی و کاهش رسیدگی‌های انسان‌محور است که چالش جدی برای سازمان و مودیان ایجاد کرده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه یک میلیون ملک در کشور داریم که مشمول پرداخت مالیات اجاره هستند، بیان داشت: برای اولین‌بار امسال صددرصد مالیات اجاره را به‌صورت سیستمی رسیدگی کردیم درصورتی‌که سال گذشته این میزان ۹۰ درصد بود.

سبحانیان گفت: ۸۰ درصد مالیات مشاغل را رسیدگی سیستمی کردیم و تنها ۲۰ درصد مالیات پرونده‌های بزرگ به‌صورت دستی و توسط مأموران مالیاتی رسیدگی شدند. این در حالی است که در سال گذشته میزان مالیات رسیدگی شده به‌صورت سیستمی ۵۰ درصد بود. همچنین در سال جاری ۷۰ درصد مالیات اشخاص حقوقی به‌صورت سیستمی و ۳۰ درصد به‌صورت دستی رسیدگی شد.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور قانون نظام پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان را یک قانون مترقی و کارآمد توصیف کرد و اظهار داشت: این قانون سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید و در دی‌ماه ۱۴۰۲ برای اولین‌بار پیاده‌سازی و اجرا شد.

وی با بیان اینکه خودمان را شریک راهبردی فعالان اقتصادی می‌دانیم و انتظار داریم آنها نیز با ما در طی این مسیر همراه شوند، تصریح کرد: امروز و بر اساس پارادایم جدید نظام مالیاتی، اصل بر صحت ادعای مودی است که این امر گام بسیار بلندی در اجرای مؤثر قانون مالیات بر ارزش افزوده محسوب می‌شود.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به افزایش مالیات ابرازی مودیان گفت: مالیات ابرازی اشخاص حقیقی ۹۰ درصد و مالیات ابرازی اشخاص حقوقی ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

سبحانیان تعداد صورت‌حساب‌های دریافتی در سامانه مودیان را ماهانه ۹۰۰ میلیون صورت‌حساب و تعداد مودیان جدید شناسایی شده را شش میلیون عنوان کرد و اظهار داشت: ابتدای سال ۱۴۰۲ هزار و ۷۰۰ مودی و در سال جاری ۲۵۰ هزار مودی، تکالیف خود را در سامانه مودیان به انجام رساندند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به مزایای گسترده بهره‌گیری از سامانه مودیان افزود: اجرای این سامانه، ضمن فراهم‌ساختن امکان حکمرانی هوشمند مبتنی بر داده، مودیان را از مراجعه حضوری به ادارات مالیاتی بی‌نیاز می‌کند.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی در پایان خاطرنشان کرد: نظام مالیاتی امروز حرکت پرشتاب تحولی را دنبال می‌کند و در حال گذار از نظام سنتی به یک سیستم پیشروی داده‌محور با همراهی همه ارکان حاکمیت هستیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->