به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام حمید پارسانیا در آیین پایانی «چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» و «سیودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران» که با حضور رئیس جمهور، اهالی قلم و اصحاب فرهنگ و دانش هفتم اسفند ۱۴۰۳ در تالار وحدت برگزار شد، با اشاره به اینکه در این دوره هر کدام از آثار را سه داور بررسی کرده است، گفت: بیش از ۵۰۰ داورِ غیرتکراری که هر کدام چند کتاب را در حوزههای معرفتی و علمی مختلف داوری کردند، در این دوره فعالیت داشتند. میدانیم این جایزه نمایشی از نتیجه تلاش سالانه اهالی ادب و خرد است. در این دوره بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ اثر بررسی شد.
دبیر علمی چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه کتاب مقوم فرهنگ است، افزود: فرهنگ زمانی که به شکل کتاب درمیآید، استمرار پیدا میکند و به همین دلیل معجزه پیامبر (ص) هم کتاب است. حقیقت فرهنگ به معنی آگاهی و معرفتی است که در ظرف کنش و عملِ افراد نشان داده میشود.
او افزود: فصل اخیر حیات فردی نشان میدهد حیات قائل به اراده فردی است و مستقل از معرفت نیست، آدمیان با اتحاد و عمل خود معانی را مشخص کرده و هویت و فرهنگ خود را میسازند.
پارسانیا با اشاره به اینکه «معنا» با ذات خود به عرصه فرهنگی وارد میشود، ادامه داد: معنا در جلوه کلمه و زبان به نمایش در میآید، در نتیجه زبان فصل مقوم فرهنگ است و زمانی که به صورت نوشتار در متن کتاب وقار مییابد ثبات پیدا میکند.
دبیر علمی چهلودومین جایزه کتاب سال با بیان اینکه وجود تکوینی کتاب، جز کاغذ و مرکب نیست، توضیح داد: کتاب تا زمانی کتاب است که قاری، آن را بخواند و شنوندهای باشد که آن را بشنود؛ تا زمانی که کتاب در عرصه زیست آدمیان به رسمیت شناخته شود و منزلت آن محفوظ مانده باشد.
به گفته او تکریم کتاب تکریم فرهنگ است و به همین دلیل مناسک «کتاب سال» با مشارکت و تلاش اهل ادب و علم به تقدیر از نویسندگانی میپردازد که زندگی خود را صرف علم میکنند، جشن کتاب جشن فرهنگ و خود آگاهی فرهنگی است.
منبع: ایرنا