واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رفلاکس معده در روزه‌داری، پیامد پرخوری در وعده سحر

  • کد خبر: ۳۱۹۷۲۲
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
رفلاکس معده در روزه‌داری، پیامد پرخوری در وعده سحر
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از این عارضه، از پرخوری و مصرف غذا‌های پرچرب در این وعده خودداری شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امرالله شریفی با تأکید بر اهمیت تعادل در تغذیه در ماه رمضان، اظهار داشت: پرخوری در وعده سحر توصیه نمی‌شود؛ چراکه برخی افراد برای جلوگیری از احساس گرسنگی در طول روز اقدام به مصرف بیش از حد غذا می‌کنند، که این امر می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

وی مهم‌ترین عارضه پرخوری در وعده سحر را رفلاکس معده دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، لازم است سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحر گنجانده شوند. همچنین، مصرف غذا‌های پرچرب در این وعده باید محدود شود، زیرا می‌تواند احتمال بروز رفلاکس معده را افزایش دهد.

وعده‌های غذایی را در زمان افطار تقسیم کنید

این متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: وعده افطار به دو بخش تقسیم شود و از مصرف هم‌زمان شام و افطار پرهیز گردد. روزه‌داران بهتر است ابتدا روزه خود را با یک وعده سبک باز کنند و چند ساعت بعد شام خود را میل نمایند.

 وی در ادامه با اشاره به احساس ضعف و بی‌حالی در ساعات نزدیک به افطار گفت: این وضعیت کاملا طبیعی است و یکی از فلسفه‌های روزه‌داری، درک شرایط فقرا و نیازمندان است. بنابراین، احساس گرسنگی و تشنگی در این ایام نباید موجب نگرانی شود.

خواب پس از سحر و افطار ممنوع

این متخصص تغذیه درباره خواب بلافاصله پس از سحر و افطار هشدار داد و گفت: این کار می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی شود، افرادی که نیاز به خواب پس از این وعده‌ها دارند، بهتر است بالش خود را کمی بالاتر قرار دهند تا از مشکلاتی مانند رفلاکس معده جلوگیری کنند.

شریفی با اشاره به تأثیر کاهش بیش‌ازحد مواد چرب در وعده سحر بر کاهش وزن، عنوان کرد: همانند سایر ایام سال، در ماه رمضان نیز تعادل در مصرف مواد غذایی اهمیت دارد.

وی در مورد بوی بد دهان در ایام روزه‌داری نیز توضیح داد: این مسئله معمولا از بعدازظهر ایجاد می‌شود و به دلیل گرسنگی و افزایش کتون‌های خون رخ می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه به مصرف تنقلات و شیرینی‌ها در ایام عید اشاره کرد و گفت: با توجه به کالری بالای این خوراکی‌ها، افرادی که به کنترل وزن خود اهمیت می‌دهند باید در مصرف آنها تعادل را رعایت کنند. همچنین، برخی آجیل‌های رنگی که اخیرا محبوب شده‌اند، ممکن است حاوی مواد افزودنی نامناسب باشند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، شریفی خاطرنشان کرد: در برخی موارد، فروشندگان برای پنهان کردن کهنگی آجیل، از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر اندازد.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: در ماه رمضان، اصل تعادل در مصرف مواد غذایی و پرهیز از پرخوری باید رعایت شود. روزه‌داران باید به تغذیه سالم و طبیعی روی آورند و از مصرف مواد غذایی ناسالم، به‌ویژه خوراکی‌های پرچرب و فرآوری‌شده، خودداری کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->