علت گران شدن قیمت سیمان چه بود؟ افزایش ۱۵ درصدی مصرف برق در خراسان رضوی در اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته پرداخت وام‌های خرد بدون مراجعه حضوری ۲۰۰ میلیون تومان پاداش برای معرفی استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز سقف جدید نگهداری ارز برای اشخاص مشخص شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ثبت سفارش جدید برنج از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود خروج سنگین پول حقیقی از بازار سهام | خودرویی‌ها ترمز بورس را کشیدند (۴ خرداد ۱۴۰۴) مبارزه با ملخ در حدود چهار هزار هکتار از مزارع مشهد انجام شد شرکت‌های خراسانی در بورس؛ از خوش‌بینی تا واقعیت اکتشاف، مهم ترین چالش پیش روی توسعه معادن خراسان رضوی | ثروت خفته خراسان در دل زمین ایران پنجمین قدرت معدنی جهان | کشف ۲درصد گنجینه‌های معدنی ایران طلا و سکه امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۴ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۴ خرداد ۱۴۰۴) | دلار به کمتر از ۸۳ هزار تومان افت کرد مشکل بیمه کامیون‌داران حل خواهد شد | احتمال سه‌نرخی‌شدن سوخت کامیون‌ها جریمۀ روزانه ۱۰۰ هزار تومانی خودروهای بدون معاینه فنی خرید تضمینی گندم در خراسان‌رضوی از ۸.۵ هزار تن عبور کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) صدور کارت سوخت در کمتر از یک هفته | ثبت‌نام اینترنتی جایگزین مراجعه حضوری شد توقف واگذاری سهام ۲ شرکت بزرگ خودروساز ایران‌خودرو و سایپا در بورس (۴ خرداد ۱۴۰۴) چین، دو فروند هواپیمای کارکرده مسافربری را ۴برابر گران‌تر از قیمت واقعی به ایران فروخت جمع‌آوری کارت‌های سوخت از امروز استارت خورد (۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش مصرف آب با گرم‌شدن هوا | در تابستان باید منتظر جیره‌بندی آب در مشهد باشیم؟ طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان چه دستاوردی داشت؟ | گران‌فروشی نان‌های بی‌کیفیت زیر سایه طرح هوشمندسازی یارانه یک ماه گذشته نانوایی‌ها واریز شد | احتمال افزایش قیمت نان در آینده‌ای نزدیک قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار (۴ خرداد ۱۴۰۴) | آلبالو در مشهد چند؟ بحران در بازار اجاره | سقف اجاره امسال هنوز مشخص نیست ویدئو| استاندار خراسان رضوی: ورود بخش خصوصی به اقتصاد استان در نمایشگاه سرمایه‌گذاری مشهد بی‌سابقه بود مشهد در آینده، میزبان رویداد‌های اقتصادی بزرگ خواهد بود هشدار جهاد کشاورزی مشهد درباره شیوع آفت سن گندم در مزارع (۳ خرداد ۱۴۰۴) انعقاد تفاهم‌نامه همکاری شهرداری مشهد با صندوق پژوهش و فناوری در حوزه مسکن
سرخط خبرها

کدام استان‌ها در اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟ | عملکرد موفق خراسان رضوی در ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری

  • کد خبر: ۳۲۱۰۳۷
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱
کدام استان‌ها در اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟ | عملکرد موفق خراسان رضوی در ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری
عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد.
به گزارش شهرآرانیوز، از وزارت راه و شهرسازی، نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبه‌رو هستند.
محور‌های برنامه بازآفرینی شهری محلات با هدف افزایش زیست‌پذیری شهر‌ها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در سه حوزه بهسازی، نوسازی و مقاوم‌سازی مسکن، بهسازی و ارتقای خدمات زیربنایی محله و توسعه فضای شهری و توسعه خدمات روبنایی در مقیاس شهری و محله‌ای در حال اجرا است. این برنامه با رویکرد‌های جریان‌سازی، شبکه‌سازی و نهادینه‌سازی و با بهره‌گیری از ظرفیت‌سازی، نهادسازی و ابزارسازی به دنبال ارتقای توانمندی‌های اقتصادی و اجتماعی است.

شاخص‌های ارزیابی عملکرد ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها

عملکرد استان‌ها در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری بر اساس ۹ شاخص اصلی ارزیابی شده است. این شاخص‌ها شامل پروژه‌های مولدسازی، پیشرفت فیزیکی پروژه‌های اجرایی، جذب اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، برگزاری جلسات ستاد‌های بازآفرینی، میزان صدور پروانه‌های نوسازی، اجرای طرح کلید به کلید، میزان تحقق درآمد استان‌ها، راه‌اندازی حلقه‌های میانی و کاهش سطح بافت‌های نابسامان و ناکارآمد شهری است.
بررسی نتایج نشان می‌دهد که در استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان ۶۲ درصد شاخص‌ها محقق شده است. سایر استان‌ها در رتبه‌های بعدی قرار دارند که به ترتیب شامل چهارمحال و بختیاری (۵۵ درصد)، خراسان جنوبی (۵۴ درصد)، کرمانشاه و آذربایجان شرقی (۵۳ درصد)، بوشهر (۵۲ درصد)، اصفهان و جنوب سیستان و بلوچستان (۵۱ درصد) و سایر استان‌ها با درصد‌های کمتر هستند.

عملکرد استان‌ها در شاخص مولدسازی

در بخش پروژه‌های مولدسازی، استان اردبیل با تحقق ۱۰۰ درصدی پیشتاز است. پس از آن، خراسان جنوبی با ۸۰ درصد و گیلان با ۷۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مقابل، برخی استان‌ها مانند کرمان، لرستان، هرمزگان، همدان و یزد تنها ۱۰ درصد از اهداف مولدسازی را محقق کرده‌اند.

پیشرفت فیزیکی پروژه‌های اجرایی

استان اصفهان با ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها در جایگاه نخست قرار دارد. پس از آن، چهارمحال و بختیاری (۹۳ درصد)، همدان (۹۱ درصد) و استان‌هایی مانند کرمانشاه، جنوب کرمان و آذربایجان غربی (۹۰ درصد) عملکرد بالایی در این زمینه داشته‌اند. در مقابل، استان‌هایی مانند سمنان (۳۰ درصد)، خوزستان (۲۷ درصد) و جنوب فارس (۱۷ درصد) کمترین میزان پیشرفت فیزیکی را ثبت کرده‌اند.

جذب اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای

در این شاخص، جنوب سیستان و بلوچستان با ۱۰۰ درصد عملکرد، در رتبه اول قرار دارد. خراسان رضوی با ۴۸ درصد، فارس با ۲۶ درصد و سایر استان‌ها با درصد‌های کمتر در رتبه‌های بعدی قرار دارند. استان‌هایی مانند کرمان، لرستان، قزوین و یزد با تنها یک درصد تحقق، پایین‌ترین میزان جذب اعتبار را داشته‌اند.

صدور پروانه‌های نوسازی

استان مازندران با ۹۷ درصد بیشترین میزان صدور پروانه‌های نوسازی را به خود اختصاص داده است. پس از آن، بوشهر (۸۸ درصد) و کردستان (۸۶ درصد) در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. در مقابل، استان‌هایی مانند جنوب فارس (۱۵ درصد) و لرستان (۱۳ درصد) کمترین میزان صدور پروانه‌های نوسازی را ثبت کرده‌اند.

اجرای طرح «کلید به کلید»

در اجرای این طرح، استان قم با تحقق ۱۰۰ درصدی پیشرو است. خراسان جنوبی و یزد هر کدام با ۹۰ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. استان‌هایی مانند جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس و جنوب کرمان با ۲۰ درصد کمترین میزان تحقق این طرح را داشته‌اند.

تحقق درآمد استان‌ها

بررسی‌ها نشان می‌دهد که هرمزگان با ۱۰۰ درصد تحقق درآمد در صدر قرار دارد. پس از آن، استان‌هایی مانند اردبیل (۲۸ درصد)، یزد (۲۶ درصد) و مرکزی (۲۴ درصد) عملکرد بهتری نسبت به سایر استان‌ها داشته‌اند. استان‌های دیگر در این شاخص عملکرد پایین‌تری داشته‌اند.

راه‌اندازی حلقه‌های میانی در استان‌ها

در این بخش، خراسان رضوی با ۹۳ درصد پیشتاز است. پس از آن، هرمزگان (۹۱ درصد)، خراسان جنوبی (۹۰ درصد) و گلستان (۸۶ درصد) در رتبه‌های برتر قرار دارند. استان‌هایی مانند همدان با ۲۵ درصد کمترین میزان تحقق در این شاخص را داشته‌اند.

کاهش بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری

در این شاخص، آذربایجان شرقی با ۸۳ درصد پیشتاز است. پس از آن، خراسان رضوی، فارس و هرمزگان هر کدام با ۷۱ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مقابل، استان‌هایی مانند لرستان، گیلان و کهگیلویه و بویراحمد با ۴۳ درصد کمترین میزان تحقق را داشته‌اند.
بررسی شاخص‌های اقتصادی برنامه بازآفرینی شهری نشان می‌دهد که استان‌های مختلف عملکرد متفاوتی در این حوزه داشته‌اند. خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق ۶۲ درصدی شاخص‌ها، عملکرد موفقی داشته‌اند، در حالی که برخی استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها همچنان با چالش‌هایی مواجه هستند. این نتایج می‌تواند مبنایی برای برنامه‌ریزی بهتر و تخصیص بهینه منابع در آینده باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->