به گزارش شهرآرانیوز، احمدرضا فرسار به بررسی اهمیت شیردهی و روشهای صحیح شیر دادن به نوزاد پرداخت. این متخصص تأکید کرد: برای اطمینان از اینکه نوزاد به درستی شیر مصرف میکند، توجه به چند نشانه حیاتی ضروری است.
به گفته وی؛ مهمترین نشانهها برای اطمینان از تغذیه کافی نوزاد شامل تعداد پوشکهای خیس و کثیف، افزایش وزن مناسب و مکیدن مؤثر است. همچنین، نوزاد باید بعد از شیردهی احساس آرامش کرده و سیر شود.
فرسار ادامه داد: هیچ چیزی به اندازه شیر مادر برای نوزاد مفید نیست و مادران نباید به هیچ عنوان شیر دادن را قطع کنند، مگر در موارد خاص و تحت نظر پزشک این اتفاق محقق میشود و شیر مادر به ویژه برای نوزادان نارس بسیار مهم است.
وی در مورد تأثیر تغذیه مادر بر کیفیت شیر افزود: غذاهایی مانند جو دوسر، بادام، و رازیانه میتوانند به افزایش تولید شیر کمک کنند. اما هر مادر باید از تجربیات خود برای شناسایی غذاهای مناسب استفاده کند، چون برخی غذاها مانند حبوبات یا کافئین ممکن است بر کیفیت شیر تأثیر گذاشته و باعث حساسیت یا کولیک در نوزاد شوند.
فرسار در ادامه گفت: برای پیشگیری از زردی نوزاد، شیردهی مکرر و قرار دادن نوزاد در معرض نور غیرمستقیم خورشید توصیه میشود.
وی در خصوص فرآیند از شیر گرفتن خاطرنشان کرد: از شیر گرفتن باید به صورت تدریجی از ۶ ماهگی آغاز شود و معمولاً در پایان دو سالگی به پایان میرسد، در این دوره، غذای تکمیلی به تدریج به برنامه غذایی نوزاد افزوده میشود، اما همچنان شیر مادر به عنوان غذای محوری باقی میماند.
به گفته وی؛ در ۶ ماه اول زندگی نوزاد باید هر ۲ تا ۳ ساعت به شیر مادر دسترسی داشته باشد. فاصله بین شیردهی نباید بیشتر از ۴ ساعت شود.
فرسار در پایان تأکید کرد: آموزش مادران درباره شیردهی، تغذیه صحیح و پیشگیری از مشکلات تغذیهای برای نوزادان بسیار ضروری است.
منبع: خبرگزاری مهر