یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟ حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد علت افزایش قیمت واکسن آنفلوآنزا در بازار چیست؟ | احتمال تغییر قیمت با محموله‌های جدید یک فعال حقوق حیوانات: ادارات کل دامپزشکی، مسئول بسیاری از اتفاقات تلخ باغ وحش‌ها هستند | باغ وحش‌ها انگیزه‌ای برای درمان حیوانات پا‌به‌سن‌گذاشته ندارند آمادگی مدارس مشهد و استان برای ورود کلاس اولی‌ها | خانواده، حلقه مفقوده میان معلم و دانش‌آموز است نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال‌آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش‌آموزی زیست‌شناسی و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش‌آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها
سرخط خبرها

چهارشنبه آخر سال را نسوزانید!

  • کد خبر: ۳۲۲۴۲۱
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۶
چهارشنبه آخر سال را نسوزانید!
صدای انفجار و ترقه، چندسالی است که جای رسوم کهن چهارشنبه سوری را گرفته و باعث مصدوم شدن بسیاری از افراد و داغدار شدن خانواده‌ها در آستانه عید نوروز شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، نه ترقه‌ای به دست دارند و نه قصدی برای گرم‌کردن آتش چهارشنبه آخر سال؛ برخی افراد فقط یک رهگذر هستند که برای رسیدن به مقصد مشخصی، از مسیر پرسروصدای خیابان‌ها می‌گذرند، اما به‌طور کاملا ناخواسته‌ای گرفتار آسیب‌های ناشی از ترقه‌بازی جوانانی می‌شوند که بدون در نظر گرفتن عواقب کارشان، مشغول به جا آوردن به قول خودشان چهارشنبه‌سوری هستند.

چهارشنبه سوری که می‌شود دوباره ترس و البته اندکی هیجان وجودمان را سرشار می‌کند، صدای نارنجک و نور خیره کننده منور‌ها همه چیز را مهیا می‌کند تا خیابان‌ها به یک صحنه جنگ تمام عیار تبدیل شوند و اگر می‌خواهید از میان این آتش جان سالم به در ببرید باید لباس رزم به تن کنید تا باران ترکش به شما آسیب نرساند.

باتوجه به اینکه مراسم جشن چهارشنبه سوری ابعاد اجتماعی قابل توجهی یافته است این مراسم بار مالی بسیاری به مجموعه‌های شهری، پزشکی، انتظامی و ... تحمیل می‌کنند که موجب عوارض و تبعات منفی جسمی قابل توجهی می‌شود و گاهی از نقص عضو دائمی گرفته تا مرگ حتمی را در پی دارد.

مواد محترقه کم‌خطر وجود ندارد

قرار نیست سنت چهارشنبه‌سوری را جشن نگیریم؛ بلکه قرار است به شکل ایمن و زیبا برگزار کنیم و مهم‌ترین اقدام برای عملی کردن چنین تصمیمی، استفاده از مواد بی‌خطر است. موضوعی که مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد آن را تایید می‌کند و می‌گوید: چیزی به عنوان مواد محترقه کم‌خطر وجود ندارد؛ چون کم‌خطرترین آنها هم می‌تواند درنهایت آسیب‌زا باشد! هرچند کم، هرچند کوچک؛ لذا لازم است خانواده‌ها برای فرزندان‌شان، مواد کاملا بی‌خطری که صرفا زیبایی، نور و روشنایی به همراه دارد، تهیه کنند تا کوچک‌ترین خطری نه برای خودشان و نه برای رهگذران ایجاد نشود.

خطرات ترکش‌های ناشی از انفجار مواد محترقه

آتشپاد حمیدرضا کافی نیا در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، با اشاره به حوادث ناگوار مراسم چهارشنبه سوری می‌گوید: به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی متاسفانه هر ساله در آخرین سه شنبه سال شاهد مصدومیت و مرگ برخی از هموطنان عزیزمان هستیم.

وی ادامه می‌دهد: علی‌رغم تمام هشدار‌ها هر ساله شاهد استفاده از مواد محترقه و منفجره در چهارشنبه‌سوری هستیم که علاوه بر ایجاد صدای گوشخراش و آزاردهنده موجب صدمات جبران‌ناپذیر حتی در تماشاگران هستیم.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی مشهد با اشاره به خطرات ساخت مواد محترقه در مکان‌هایی مانند منزل مسکونی تصریح میکند: هرگز از مواد محترقه دست ساز مانند اکلیل سرنج، کلرات زرنیخ و. استفاده نکنید، این مواد به شدت با هم واکنش داده و در اثر ضربه مختصر به راحتی منفجر و حتی باعث تخریب اماکن، معلولیت و مرگ می‌شوند.

وی با یادآوری خطرات ترکش‌های ناشی از انفجار مواد محترقه از مردم خواست تا حد امکان برای تماشای آتش بازی دور هم جمع نشوند، زیرا ترکش بسیاری از مواد محترقه پس از انفجار ممکن است باعث آسیب و صدمات جبران ناپذیر شود.

نظارت خانواده ها بر رفتارهای پر خطر

دکتر علی یزدانی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، با بیان مصدومیت‌های افراد قبل از رسیدن چهارشنبه‌سوری گفت: طی چند روز گذشته، ۱۷ نفر در اورژانس‌های تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصدوم شدند.

وی افزود: بیشترین صدمات شامل سوختگی، آسیب‌های چشمی، دست و صورت بوده است که ۴ نفر از این مصدومان در بیمارستان بستری شدند.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: قبل از هر هشداری، نظارت خانواده‌ها بر رفتار‌های پرخطر نوجوانان و جوانان حائز اهمیت است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->