تصادف زنجیره‌ای در جاده شیروان به فاروج ۳ مصدوم بر جا گذاشت (۶ شهریور ۱۴۰۴) آیا بابک زنجانی به پلیس فتا احضار شد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پلیس راهور به صدور گواهینامه موتور سیکلت برای بانوان؛ اقداماتی در حال انجام است +فیلم ویدئو | توقیف گواهینامه ۲۰ هزار راننده متخلف از ابتدای شهریور ۱۴۰۴ اعلام زمان نتایج نهایی آزمون دستیاری پزشکی ۱۴۰۴+ زمان ثبت نام ویژگی‌های یک شهر دوستدار کودک چیست | شهری که می‌خواهد صدای کودکان را بشنود ویدئو | دستگیری سارق سنگ قبر یک هنرمند از قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تهران بهره‌برداری از هفت طرح بهداشتی در مشهد همزمان با هفته دولت فرآیند اعلام حضور داوطلبان در ارزیابی استخدام آموزش و پرورش ۱۴۰۴ آغاز شد گلایه دانشجویان دانشگاه آزاد به پرداخت شهریه زودهنگام و محدودیت انتخاب واحد ماجرای قتل وحشتناک مدیر ساختمان و همسرش توسط مرد همسایه جزئیات ساعات کاری کارمندان دولت پس از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ + فیلم روند افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی باید متوقف شود جلوگیری از سقط بیش از ۱۰ هزار جنین در کشور با اجرایی شدن طرح نفس افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب‌های درسی مردود است دو مکمل غذایی که پیری پوست را تسریع می‌کنند یک جاده غیرمجاز به درازای ۸ کیلومتری در جنگل‌های گیلان کشف شد بیماران فشار خون بالا چه چیز‌هایی را نباید در وعده‌های غذایی خود مصرف کنند؟ استرداد متهم کلاهبرداری ۵۰ هزار دلاری به کشور اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ شهریور ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون قضاوت سال ۱۴۰۴، فردا، ۷ شهریورماه، است زمان اعلام نتایج آزمون دستیاری مشخص شد پاسخ گویی آبفا به سؤالات ریزودرشت مردم مشهد نیم‌روزی با شهروندان در امور مشترکان آب مناطق ۲  و ۴  مشهد | گلایه‌هایی برای گرانی آب ناترازی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و تعداد خوابگاه‌های دانشجویی نگاهی به مشاوره های پیش از طلاق و اثرگذاری شان در سازش زوجین در خراسان رضوی | نجات خانواده از «تصمیم» تا «مسیر» به این دلایل روی کاناپه نخوابید جدیدترین اعترافات زوج سارق: زن‌هایی که طلای زیادی داشتند سوژه ما بودند آیا پاکسازی کبد در درمان بیماری‌های کبدی مؤثر است؟
سرخط خبرها

نماینده یونسکو: نوروز بزرگترین پرونده میراث جهانی می‌شود

  • کد خبر: ۳۲۲۶۷۵
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۷
نماینده یونسکو: نوروز بزرگترین پرونده میراث جهانی می‌شود
رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث ناملموس در آسیای غربی و مرکزی یونسکو با اشاره به عضویت ۱۳ کشور در حوزه نوروز، گفت: به عنوان عضوی از خانواده یونسکو باور دارم که نوروز بزرگترین پرونده ثبت جهانی میراث ناملموس دنیا می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، آتوسا مومنی روز دوشنبه در همایش بین‌المللی نوروز که به میزبانی تخت جمشید برگزار شد، اظهار کرد: نوروز سال ۸۸ با حضور هفت کشور ثبت جهانی شد، پس از آن پنج کشور دیگر نیز با آن پیوستند و امسال نیز مغولستان به عنوان سیزدهمین کشور عضو ملل حوزه نوروز شد.

او افزود: پنج تجلی میراث ناملموس سبب ثبت آن می‌شود که نوروز میراثی جامع و شمول است در به همین دلیل باور داریم که به زودی بزرگترین پرونده میراث ناملموس دنیا می‌شود.

مومنی ادامه داد: دارد نخستین تجلی میراث ناملموس بیان شفاهی از جمله حافظ خوانی است، دومین تخجلی هنر‌های اجرایی از جمله نمایش‌ها و اجرای موسیقایی است و سومین تجلی میراث معنوی دانش‌های مرتبط با آن مانند کیهان شناسی و طبیعت است.

او اضافه کرد: هنر‌های سنتی و صنایع دستی چهارمین و آیین‌ها و مناسک نوروزی پنجمین تجلی یک میراث ناملموس است.

رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث ناملموس در آسیای غربی و مرکزی یونسکو گفت: نوروز با پنج ژانرد مصوب به عنوان آیینی جامع ثبت جهانی شده است و کشور‌های متعدد آسیایی، عربی و آفریقایی درخواست عضویت در این پرونده را دارند.

مومنی اظهار کرد: نوروز سمبولی از مهر، گشایش و نو شدگی است و ایران تاریخی فضیلت مدنی خود را به جامعه بشری عرضه کرده است.

او یادآور شد: پیش از این هر کشور برای عضویت در پرونده جهانی نوروز باید از یکی از سهمیه‌های ایران استفاده می‌کرد و این محدودیتی برای افزایش کشور‌های حوزه نوروز شده بود، اما اکنون این مساله تدبیر شده است.

مومنی اظهار کرد: نوروز نغمه برخاسته از ژرفای تاریخ است که خاموش نمی‌شود؛ نوروز پدیده‌ای پیر و فرزانه، اما جوان و شاداب است.

نوروز می‌تواند محور توسعه دیپلماسی باشد

معاون گردشگری و امور زیارت استانداری فارس در این مراسم گفت: نوروز می‌تواند محور توسعه دیپلماسی میان ملل شود.

مهدی پارسایی اظهار کرد: سعی کنیم با نگاه نوروزی که مبنای آن صلح و نوع دوستی است تعاملات خود را با همسایگان و سرزمین‌های هم آیین گسترش دهیم.

او با بیان اینکه جغرافیا بسیار در شکل گیری فرهنگ و مصادیق فرهنگی موثر است، ادامه داد: جغرافیای ایران در طول تاریخ به ما زیستن در میان جهان را یاد داده است.

پارسایی توضیح داد: ایران تاریخی از نظر جغرافیایی در مرکز عالم قرار داشته و تنها مسیر زمینی ارتباط شرق و غرب جهان در گذشته از سرزمین ایران می‌گذشته است.

معاون استاندار فارس گفت: این موقعیت جغرافیایی برای ما این آموزه را داشته که باید تعامل و صلح و دوستی را دستمایه روابط خود قرار دهیم.

او اضافه کرد: ایران در طول تاریخ نماد صلح، دوستی و پذیرنده بودن است و تعداد فراوان کاروانسرا‌ها نمود و مصداقی از این میزبانی و دیگرپذیری ایرانیان است.

پارسایی گفت: مصداق دیگر نقش این ویژگی ایرانیان، نقش برجسته‌های آپاداناست که اقوام مختلف در آراستگی و کنار یکدیگر به محضر شاه حاضر شده‌اند؛ این در حالی است که در تمدن‌های پیش از آن این صلح را نمی‌بینیم.

او افزود: در ساحت معنایی نیز جشن نوروز، فناوری نرم برای ایجاد صلح و دوستی است و نوروز، جشنی سرشار از معنا بوده است، چنانکه بنا به روایات و احادیث، بسیاری از رویداد‌های معنایی مردم در نوروز اتفاق افتاده است.

پارسایی یادآور شد: نوروز همواره با صلح همراه بوده است و در فرهنگ مردم ایران نیز این ایام فرصتی برای رفع دلگیری‌ها و آشتی است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->