قتل پدر بر اثر اختلافات خانوادگی در لرستان صالحی امیری در نیشابور: کاوش‌های باستان شناسی در پهنه تاریخی نیشابور مجددا آغاز خواهد شد تولید سالیانه ۳۵۰ میلیون دُز انواع واکسن در مشهد | سه محصول دانش‌بنیان جدید به تولید انبوه رسید مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات خوزستان فردا (سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غیرحضوری شد داشتن دندان‌های سالم؛ تقویت اعتماد به نفس عضو ستاد ملی زن و خانواده: خانواده مهمترین اولویت جامعه ایران است آغاز پرداخت معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) نقص فنی پرواز عبوری شرکت وارش در مشهد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) وزیر میراث فرهنگی: مشهد، هویت ملی و اعتبار ماست | زیرساخت‌های گردشگری خراسان رضوی ارتقا می‌یابد حقوق ۱۴۰۴ سرایداران مدارس افزایش یافت + جزئیات صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: سهم بالای خدمات گردشگری و صنایع دستی در اقتصاد استان آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی، فردا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) خوراکی‌هایی که قاتل دندان‌های شیری کودکان هستند اعلام اسامی ابر بدهکاران بانکی به قوه قضائیه به‌ زودی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: نقطه آغاز تحول گردشگری از مشهد کلید می‌خورد رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: اعتماد مردم به حقوق‌دانان، سرمایه‌ای ارزشمند است ۴ داروی جدید به فهرست رسمی دارویی کشور اضافه شد یک کشته و ۴۷ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) راه‌های مقابله با آلرژی‌های فصلی| تزریق آمپول‌های حاوی کورتیکواستروئید به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود نتایج استخدام معلولان در شغل معلمی به‌زودی اعلام می‌شود ضرب‌وشتم دانش‌آموزان با کابل در روستای کرجو کردستان | جزئیات جدید از اظهارات معلم متهم اعلام جزئیات حادثه تعرض در مدرسه شهرری توسط وزارت آموزش و پرورش وعده‌های مکرر تأمین‌اجتماعی برای واریز معوقات حقوق بازنشستگان | سه روز است که بازنشستگان تأمین‌اجتماعی سرکارند! (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) رئیس جدید اداره بهزیستی مشهد منصوب شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان «کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید فرار مرد رفیق‌کش بعد از جنایت مستانه چرا بیماری قلبی برای بانوان کشنده‌تر است؟
سرخط خبرها

ثبت بیش از ۲۲۰۰ اثر تاریخی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۲۳۲۵۳
  • ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳
ثبت بیش از ۲۲۰۰ اثر تاریخی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳
معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از ثبت بیش از ۲۲۰۰ اثر تاریخی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، احسان زهره وندی با ارئه گزارشی از روند فعالیت‌های اداره کل میراث فرهنگی استان در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: با تلاش و همت همکاران در حوزه میراث فرهنگی، تعداد کل آثار ثبتی استان در حوزه میراث فرهنگی به ۲۲۶۳ اثر رسید که در بسیاری از این شاخص‌ها رتبه اول کشوری را کسب کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه تعداد کل حریم‌های ابلاغی در سطح استان ۲۳۱ اثر بوده است، افزود: امسال یکی از بزرگ‌ترین اقدامات در حوزه میراث فرهنگی در این ۴۰ سال اخیر، به عنوان استان پایلوت در کشور تکمیل بانک اطلاعاتی آثار تاریخی سطح استان (GIS) بود که بر اساس آن توانستیم با پایش ۵۵۰ اثر، پوشش ۱۰۰ درصدی حریم عمومی را در سطح استان داشته باشیم و در این زمینه نیز رتبه اول کشوری را کسب کنیم.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی عنوان کرد: در حوزه ثبت آثار منقول، ۷۲ اثر امسال در شورای ملی ثبت شد. استان خراسان جزو معدود استان‌هایی است که برای ۲ سال متوالی میزبان شورای ثبت ملی بوده و توانسته آثار منقول و غیرمنقول را ثبت کند.

وی افزود: آمار ثبتی ما در حوزه آثار منقول با ثبت ۷۲ اثر بیش از ۷ برابر شاخص تعیین‌شده بوده است. همچنین ۱۲ اثر غیرمنقول، ۱۰ اثر طبیعی و ۴۰ اثر ناملموس به ثبت رسیده‌اند. با همکاری آستان قدس رضوی توانستیم اشیای نفیس موجود در مخازن آستان قدس را به ثبت برسانیم. این همکاری ۲ ساله با آستان قدس نیز در نوع خود بی‌نظیر بوده است.

زهره‌وندی بیان کرد: در زمینه ساماندهی اشیای تاریخی توانستیم ۴۰۰۰ اثر را در مخزن موزه بزرگ خراسان ساماندهی کنیم. همچنین توانستیم ۱۷۰ اثر را در آزمایشگاه مرمت کنیم که آمار قابل توجهی است.

وی اظهار کرد: تعداد کل کارگاه‌های مرمتی شامل مشارکتی، همکاری و بخش خصوصی ۱۰۳ پروژه بوده که بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار در سال‌های گذشته برای آنها صرف شده است.

زهره وندی بیان کرد: ۸ کاوش و گمانه‌زنی در سطح استان انجام شده که مهم‌ترین آنها، کاوش در محوطه باستانی بازه هور است که به عنوان یکی از ۲۰ کشف بزرگ باستان‌شناسی سال ۱۴۰۲ در سطح دنیا شناخته شده و در سال گذشته نیز یک فصل کاوش در آن داشتیم.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد: در همین راستا مجوز واگذاری ۱۸ بنا از طریق ماده ۲۷ از وزارتخانه اخذ شده و اقدامات کالبدی استانی برای معرفی به سرمایه‌گذاران انجام شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->