اراذل و اوباش در لیست قرمز مجلس فوت ۸ زائر اندونزیایی در ۱۰ روز ابتدایی اعزام زائران حج ۱۴۰۴ دستگیری ضارب پرسنل اورژانس ۱۱۵ نیشابور (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری قاتل فراری به دست پلیس کرمانشاه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل هولناک یک زن به خاطر طلای بدلی متهم جنایت در پاتوق معتادان، قتل را گردن نگرفت | مقتول افغانستانی خود را ایرانی جا زده بود! ۸ کشته بر اثر تصادف سمند و پراید در ایلام (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نزاع دسته‌جمعی در چناران خراسان‌رضوی باعث قتل ۲ نفر شد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پاسداران هویتِ مستندِ ایرانیم! پرندگان هم هویت مشهد هستند | پرنده‌نگری و هویت جانوری اقلیم خراسان در گفت‌و‌گو با سعید میرسعیدی بررسی پیام رهبر معظم انقلاب به همایش بازتأسیس حوزه علمیه قم | از بلاغ مبین تا مهندسی نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی کاربرد و فواید بی شمار گل محمدی و گلاب | یک گل و صد خاصیت افزایش ۵۱ درصدی مسمومیت با قارچ‌های سمی در کشور سن رانندگان فاقد گواهینامه در زرند کرمان به ۹ سال رسیده است توزیع شیر رایگان در سال تحصیلی جدید (۱۴۰۵ - ۱۴۰۴) در چه مقاطعی انجام می‌شود؟ ۶۸ قلاده یوز از سال ۱۳۸۰ تاکنون (اردیبهشت ۱۴۰۴) تلف شدند دو قلاده یوزپلنگ آسیایی در یوزکنام پل ابریشم استان سمنان مشاهده شد آیا قانون جدید مهریه مانع از تعیین دلخواه میزان مهریه می‌شود؟ پذیرش بدون کنکور دانش‌آموزان در دانشگاه فرهنگیان + جزئیات آیا ساعت کاری کودکستان‌ها تغییر می‌کند؟ اعلام شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها ساعت کاری مهدکودک‌ها تغییر نمی‌کند | راه‌حل برای والدین کارمند چیست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما در سطح استان تاریخ بازگشت حجاج ایرانی مشخص شد
سرخط خبرها

۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه

  • کد خبر: ۳۲۷۱۵۲
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۸
۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزودنی‌های غذایی که معمولاً در نوشیدنی‌های رژیمی، سوپ‌ها، دسر‌های لبنی و سس‌ها یافت می‌شوند، ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که مخلوطی از مواد افزودنی که معمولاً در نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی یافت می‌شود، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۱۳ درصد در میان گروهی متشکل از ۱۱۰ هزار نفر افزایش داد.

به همین ترتیب، یک ترکیب افزودنی مرتبط با غذا‌های فوق فرآوری شده مانند انواع سس، خطر ابتلاء به دیابت را تا ۸ درصد افزایش می‌دهد.

«ماری پاین دی لا گاراندری»، محقق ارشد در سازمان تحقیقات بهداشتی در فرانسه می‌گوید: «یافته‌ها نشان می‌دهند که چندین افزودنی نمادین موجود در بسیاری از محصولات اغلب با هم مصرف می‌شوند و مخلوط‌های خاصی با خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری مرتبط هستند.»

او در یک بیانیه خبری افزود: «بنابراین این مواد ممکن است یک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ هموار کنند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۰۸۰۰۰ نفر را که در یک مطالعه طولانی‌مدت فرانسوی شرکت داشتند و ارتباط بین تغذیه و سلامتی در آنها ارزیابی شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.

همه شرکت کنندگان ۲ تا ۱۵ روز سوابق رژیم غذایی را تکمیل کردند که همه غذا‌ها و نوشیدنی‌های مصرف شده و همچنین مارک‌های خاص را ردیابی می‌کرد. سلامت شرکت کنندگان پس از آن برای نزدیک به هشت سال پیگیری شد.

محققان پنج مخلوط افزودنی مختلف را که معمولاً در غذا‌های فرآوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرند، بررسی کردند تا ببینند آیا این ترکیبات بر خطر دیابت تأثیری دارند یا خیر.

نتایج نشان می‌دهد که ۲ تا از مخلوط‌ها خطر را به طور قابل توجهی افزایش دادند:

• یک مخلوط شامل افزودنی‌های مورد استفاده در نوشیدنی‌های رژیمی، از جمله اسیدکننده‌ها و تنظیم‌کننده‌های اسیدیته (اسید سیتریک، سیترات سدیم، اسید فسفریک، اسید مالیک)، رنگ‌کننده‌ها (سولفیت آمونیاک کارامل، آنتوسیانین‌ها، عصاره پاپریکا) و شیرین‌کننده‌ها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.

• مخلوط دیگر، که در غذا‌های فرآوری شده استفاده می‌شود، حاوی چندین امولسیفایر (نشاسته اصلاح شده، پکتین، صمغ گوار، کاراگینان، پلی فسفات‌ها، صمغ زانتان)، یک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسیم) و یک عامل رنگ دهنده (کورکومین) است.

با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای درک اینکه چرا این ترکیبات افزودنی خاص خطر دیابت را افزایش می‌دهد، به مطالعات بیشتری نیاز است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->