راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۳۲۴۰۶۰
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: چاقی به عنوان آسیب سبک زندگی مدرن نه تنها باعث بیماری جدی می‌شود بلکه به طور قابل توجهی میانگین امید به زندگی عمومی را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، سپیده دولتی افزود: در کشور شاهد افزایش ۲ تا سه برابری در شیوع چاقی هستیم که علت آن شهرنشینی، سبک زندگی کم تحرک و افزایش مصرف غذا‌های فرآوری شده پرکالری است.

وی اظهار کرد: از آنجایی که چاقی یک مسئله بهداشت عمومی است، افزایش هشداردهنده چاقی در دوران کودکی نشان‌دهنده بار عظیم پیشگیری از بیماری‌های مزمن در سیستم‌های مراقبت‌های بهداشت عمومی آینده در کشور است.

این کارشناس با اشاره به افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن میان دانش‌آموزان، گفت: وزارت آموزش و پرورش باید سیاست‌های سطح مدرسه از جمله برنامه‌های منظم برای فعالیت بدنی در مدرسه را بهبود بخشد و مواد غذایی ناسالم را از دسترس دانش آموزان خارج کند و الگوی استفاده از غذایی سالم را آنها آموزش دهد.

مطالعات نشان می‌دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

دولتی تصریح کرد: چاقی در بزرگسالی پیش‌بینی کننده قوی مرگ زودرس است. مطالعات نشان می‌دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

چاقی بر کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه چاقی بر جنبه‌های جسمی و روانی و اجتماعی کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد، گفت: خطر ابتلا به هرگونه بیماری مزمن پزشکی در چاقی در مقایسه با افراد دارای اضافه وزن تقریبا ۲ برابر است.

دولتی افزود: پیشگیری از چاقی یک عامل حیاتی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، فشار خون بالا، سرطان و مشکلات روانی است؛ بنابراین باید مداخلات موثرتر اجرا شود تا بتوانیم روند شیوع چاقی و اضافه وزن را کنترل کنیم.

رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر مداخلات خانواده محور، اظهار داشت: رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن در میان بیماران دارای اضافه وزن یا چاقی است همچنین یک رژیم غذایی کم‌چرب با پروتئین بالا باعث حفظ وزن می‌شود.

وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبرد‌های مهمی برای پیشگیری از چاقی است.

دولتی ادامه داد: وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبرد‌های مهمی برای پیشگیری از چاقی است و خط مشی بهداشت عمومی باید بر طراحی جوامع دوستدار همچنین همکاری سازمان‌های مسئول با ایجاد مسیر‌های دوچرخه سواری و پیاده روی، دسترسی آسان به غذای سالم و ایمن تمرکز کند.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات چاقی ایران، حدود ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان و حدود ۶۰ درصد افراد بالغ به چاقی و اضافه وزن دچار هستند همچنین حدود ۲۲ نوع سرطان از جمله سرطان‌های سینه و پروستات در اثر اضافه وزن و چاقی افزایش می‌یابد و باعث می‌شود بیماری‌های گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، ریفلاکس و آسم زیاد شود.

شیوع چاقی به عنوان یکی از عوامل عمده ابتلا به بیماری‌های مزمن است و اهتمام به مقابله با این معضل در راستای آینده‌نگری سلامت جامعه ایرانی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها در حوزه پیشگیری اولیه و ثانویه به شمار می‌آید.

۸۲ درصد افراد بالای ۳۰ سال در شهر‌ها و ۷۲ درصد نیز در روستا‌ها افزایش وزن دارند یا به چاقی مبتلا هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->