تولید۶۸۱ هزار تن کنسانتره دامی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تا کنون (۱۸ آبان ۱۴۰۴) شوینده‌های خانگی چقدر می‌توانند خطرناک باشند؟ صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در خراسان رضوی (۱۸ آبان ۱۴۰۴) سد‌های کشور در بحران کم‌آبی | دو سوم ظرفیت مخازن خالی است دستگیری عامل آتش‌سوزی در تالاب بیشه‌دالان بروجرد استان لرستان (۱۸ آبان ۱۴۰۴) افزایش مراجعه دانش‌آموزان به پزشک با علائم کاهش شنوایی پیری زودرس مغز در کمین این افراد است گزارشی از پاسخ گویی ضعیف مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا | هک در چند دقیقه، پاسخ گویی در یک ساعت! به وقت تشنگی زمین مالیات اضافه کسرشده از بازنشستگان نفت برگردانده شد ۵ مکان دیدنی مشهد از چالیدره تا شاندیز گرانی، دلیل توزیع‌نشدن شیر مدارس بیمه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعتباری ندارد! + ویدئو سرقت پس از صرف شام | بیهوش کردن نگهبان برای دزدی موج تب برفکی در راه است | مانور تمام‌عیار زلزله در مشهد برگزار می‌شود + فیلم افزایش آگاهی، مؤثرتر از افزایش سکه در مهریه | میزگرد مهریه شهرآرانیوز با حضور جمعی از کارشناسان حقوقی برگزار شد کسری ۱۳ هزار معلم در خراسان رضوی رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی: تا ۱۰ روز آینده خبری از باران نیست | زمستان امیدوارکننده‌تر رعایت اصول خودمراقبتی، راهی مؤثر برای کاهش اثرات آلودگی هوا پیشگیری و مراقبت از زخم پای دیابتی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۸ آبان ۱۴۰۴) | پایداری جوی تا پایان هفته در استان افزایش ۲۱ درصدی تخت‌های فعال بیمارستانی تأمین‌اجتماعی خراسان رضوی | عبور از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه دارویی طی شش ماه علت ناترازی روابط کارفرمایان و تأمین اجتماعی چیست؟ بیماران دیابتی می‌توانند در حد اعتدال از قند و شیرینی استفاده کنند طبق قانون تأمین‌اجتماعی، رانندگان تاکسی‌های اینترنتی می‌توانند از مزایای بیمه دو کارگاه استفاده کنند معاون فرهنگی استاندار خراسان رضوی: تضمین اجرای بموقع طرح‌های مدرسه‌سازی در گرو همکاری و تعامل مستمر با نمایندگان مجلس است آیا دارو‌های ضدافسردگی باعث چاقی می‌شوند؟ میزان مستمری والدین بیمه‌شده در صورت تأیید کفالت چقدر است؟ اصلی‌ترین عوامل خطر در سرطان دهان چیست؟ | سرطان دهان را جدی بگیرید
سرخط خبرها

آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۲۴۴۵۶
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟
مطالعه‌ای که به‌تازگی در یک نشریه معتبر منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین می‌زند که ۵ درصد از بزرگسالان در سطح جهان با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

متخصصان در تلاشند تا روش‌های درمانی مؤثر را پیدا کنند و یکی از حوزه‌های مورد توجه، رژیم غذایی افراد است. شواهد نشان می‌دهند که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از مواد غذایی مضر مانند فست‌فود‌ها می‌تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند.

مطالعه‌ای که به‌تازگی در The Journal of Immunology منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

نتایج نشان داد که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، علائمی مشابه افسردگی را نشان دادند؛ این نتایج روزنه‌های جدیدی را در زمینه تحقیقات برای بررسی افسردگی و درمان‌های احتمالی آن باز می‌کند.

محققان به دنبال بررسی تأثیر مصرف زیاد نمک بر افسردگی در موش‌ها بودند. ابتدا، آنها آزمایش کردند که آیا موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کرده‌اند، علائم افسردگی را نشان می‌دهند یا خیر.

موش‌ها به مدت ۵ تا ۸ هفته یا رژیم غذایی معمولی یا پرنمک دریافت کردند. محققان از چندین روش برای بررسی رفتار موش‌ها استفاده کردند. همچنین محققان یک گروه کنترل از موش‌هایی داشتند که حالات افسردگی‌گونه داشتند.

نتایج حاکی از آن بود که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، رفتار‌هایی مشابه با موش‌های گروه کنترل نشان دادند. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک باعث بروز رفتار‌های شبیه به افسردگی در موش‌ها شده است.

محققان همچنین دریافتند که این موش‌ها دچار افزایش تولید انواعی از مولکول‌ها به نام "سیتوکین IL-۱۷A بودند، که با علائم افسردگی مرتبط است.

تحلیل‌های آنها نشان داد که برخی از سلول‌ها مقدار بیشتری از این سیتوکین‌ها را تولید کرده‌اند و همچنین سطوح بالاتری از آن در طحال و مغز موش‌ها مشاهده شد. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک تولید این سیتوکین را تحریک کرده‌است.

پژوهشگران می‌گویند برای دریافتن این که آیا این مطالعه در انسان‌ها نیز نتایج مشابهی خواهد داشت و اثرات بلندمدت آن چه خواهد بود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

مصرف بیش از حد نمک یا سدیم می‌تواند خطر مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سرطان معده، پوکی استخوان و سکته مغزی را افزایش دهد.

کارن زد برگ، متخصص تغذیه به Medical News Today توضیح داد که: مصرف زیاد سدیم به ویژه برای قلب و کلیه‌ها بسیار مضر است. افرادی که بیماری قلبی، بیماری کلیوی، دیابت یا کبد چرب دارند باید مصرف سدیم خود را به دقت تحت نظر قرار دهند تا وضعیت خود را بدتر نکنند.

راهنمای رژیم غذایی توصیه می‌کند که بزرگسالان سالم مصرف سدیم خود را به ۲,۳۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. این عدد ممکن است زیاد به نظر برسد، اما معادل یک قاشق چایخوری نمک است. 

همچنین افراد در هنگام مصرف مواد غذایی، می‌توانند برچسب‌ها را به دقت بررسی کنند تا ببینند چه مقدار سدیم مصرف می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->