هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۲۴۴۵۶
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟
مطالعه‌ای که به‌تازگی در یک نشریه معتبر منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین می‌زند که ۵ درصد از بزرگسالان در سطح جهان با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

متخصصان در تلاشند تا روش‌های درمانی مؤثر را پیدا کنند و یکی از حوزه‌های مورد توجه، رژیم غذایی افراد است. شواهد نشان می‌دهند که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از مواد غذایی مضر مانند فست‌فود‌ها می‌تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند.

مطالعه‌ای که به‌تازگی در The Journal of Immunology منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

نتایج نشان داد که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، علائمی مشابه افسردگی را نشان دادند؛ این نتایج روزنه‌های جدیدی را در زمینه تحقیقات برای بررسی افسردگی و درمان‌های احتمالی آن باز می‌کند.

محققان به دنبال بررسی تأثیر مصرف زیاد نمک بر افسردگی در موش‌ها بودند. ابتدا، آنها آزمایش کردند که آیا موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کرده‌اند، علائم افسردگی را نشان می‌دهند یا خیر.

موش‌ها به مدت ۵ تا ۸ هفته یا رژیم غذایی معمولی یا پرنمک دریافت کردند. محققان از چندین روش برای بررسی رفتار موش‌ها استفاده کردند. همچنین محققان یک گروه کنترل از موش‌هایی داشتند که حالات افسردگی‌گونه داشتند.

نتایج حاکی از آن بود که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، رفتار‌هایی مشابه با موش‌های گروه کنترل نشان دادند. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک باعث بروز رفتار‌های شبیه به افسردگی در موش‌ها شده است.

محققان همچنین دریافتند که این موش‌ها دچار افزایش تولید انواعی از مولکول‌ها به نام "سیتوکین IL-۱۷A بودند، که با علائم افسردگی مرتبط است.

تحلیل‌های آنها نشان داد که برخی از سلول‌ها مقدار بیشتری از این سیتوکین‌ها را تولید کرده‌اند و همچنین سطوح بالاتری از آن در طحال و مغز موش‌ها مشاهده شد. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک تولید این سیتوکین را تحریک کرده‌است.

پژوهشگران می‌گویند برای دریافتن این که آیا این مطالعه در انسان‌ها نیز نتایج مشابهی خواهد داشت و اثرات بلندمدت آن چه خواهد بود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

مصرف بیش از حد نمک یا سدیم می‌تواند خطر مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سرطان معده، پوکی استخوان و سکته مغزی را افزایش دهد.

کارن زد برگ، متخصص تغذیه به Medical News Today توضیح داد که: مصرف زیاد سدیم به ویژه برای قلب و کلیه‌ها بسیار مضر است. افرادی که بیماری قلبی، بیماری کلیوی، دیابت یا کبد چرب دارند باید مصرف سدیم خود را به دقت تحت نظر قرار دهند تا وضعیت خود را بدتر نکنند.

راهنمای رژیم غذایی توصیه می‌کند که بزرگسالان سالم مصرف سدیم خود را به ۲,۳۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. این عدد ممکن است زیاد به نظر برسد، اما معادل یک قاشق چایخوری نمک است. 

همچنین افراد در هنگام مصرف مواد غذایی، می‌توانند برچسب‌ها را به دقت بررسی کنند تا ببینند چه مقدار سدیم مصرف می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->