هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟

  • کد خبر: ۳۲۴۴۵۶
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟
مطالعه‌ای که به‌تازگی در یک نشریه معتبر منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین می‌زند که ۵ درصد از بزرگسالان در سطح جهان با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

متخصصان در تلاشند تا روش‌های درمانی مؤثر را پیدا کنند و یکی از حوزه‌های مورد توجه، رژیم غذایی افراد است. شواهد نشان می‌دهند که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و اجتناب از مواد غذایی مضر مانند فست‌فود‌ها می‌تواند به کاهش خطر افسردگی کمک کند.

مطالعه‌ای که به‌تازگی در The Journal of Immunology منتشر شده، به بررسی رابطه مصرف رژیم غذایی پرنمک و علائم افسردگی در موش‌ها پرداخته است.

نتایج نشان داد که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، علائمی مشابه افسردگی را نشان دادند؛ این نتایج روزنه‌های جدیدی را در زمینه تحقیقات برای بررسی افسردگی و درمان‌های احتمالی آن باز می‌کند.

محققان به دنبال بررسی تأثیر مصرف زیاد نمک بر افسردگی در موش‌ها بودند. ابتدا، آنها آزمایش کردند که آیا موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کرده‌اند، علائم افسردگی را نشان می‌دهند یا خیر.

موش‌ها به مدت ۵ تا ۸ هفته یا رژیم غذایی معمولی یا پرنمک دریافت کردند. محققان از چندین روش برای بررسی رفتار موش‌ها استفاده کردند. همچنین محققان یک گروه کنترل از موش‌هایی داشتند که حالات افسردگی‌گونه داشتند.

نتایج حاکی از آن بود که موش‌هایی که رژیم غذایی پرنمک دریافت کردند، رفتار‌هایی مشابه با موش‌های گروه کنترل نشان دادند. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک باعث بروز رفتار‌های شبیه به افسردگی در موش‌ها شده است.

محققان همچنین دریافتند که این موش‌ها دچار افزایش تولید انواعی از مولکول‌ها به نام "سیتوکین IL-۱۷A بودند، که با علائم افسردگی مرتبط است.

تحلیل‌های آنها نشان داد که برخی از سلول‌ها مقدار بیشتری از این سیتوکین‌ها را تولید کرده‌اند و همچنین سطوح بالاتری از آن در طحال و مغز موش‌ها مشاهده شد. این نشان می‌دهد که رژیم غذایی پرنمک تولید این سیتوکین را تحریک کرده‌است.

پژوهشگران می‌گویند برای دریافتن این که آیا این مطالعه در انسان‌ها نیز نتایج مشابهی خواهد داشت و اثرات بلندمدت آن چه خواهد بود، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

مصرف بیش از حد نمک یا سدیم می‌تواند خطر مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سرطان معده، پوکی استخوان و سکته مغزی را افزایش دهد.

کارن زد برگ، متخصص تغذیه به Medical News Today توضیح داد که: مصرف زیاد سدیم به ویژه برای قلب و کلیه‌ها بسیار مضر است. افرادی که بیماری قلبی، بیماری کلیوی، دیابت یا کبد چرب دارند باید مصرف سدیم خود را به دقت تحت نظر قرار دهند تا وضعیت خود را بدتر نکنند.

راهنمای رژیم غذایی توصیه می‌کند که بزرگسالان سالم مصرف سدیم خود را به ۲,۳۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنند. این عدد ممکن است زیاد به نظر برسد، اما معادل یک قاشق چایخوری نمک است. 

همچنین افراد در هنگام مصرف مواد غذایی، می‌توانند برچسب‌ها را به دقت بررسی کنند تا ببینند چه مقدار سدیم مصرف می‌کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->