معاون وزیر علوم در مشهد: از جمله ویژگی‌های شاهنامه «اعتدال» شاهنامه است آشنایی با اختلالات غده تیروئید و راه های پیشگیری از آن | تیروئید، مغز دوم بدن قتل فجیع سه کودک توسط پدر در شهرستان میانه | قاتل خودکشی کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) آلودگی هوا استان یزد را فردا (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل کرد سرقت اجباری تاوان تصادف با پورشه کرایه‌ای مرگ تلخ تاجر مقیم آلمان با اعتراف هولناک مادر: جسد را آتش زدیم ۵۰ بار قسم برای اثبات بی گناهی در پرونده قتل هشدار کمیسیون بهداشت مجلس به دولت درباره خطر فروپاشی نظام سلامت کشف ۱۸۰ میلیارد ریال دارو و ملزومات پزشکی در مشهد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ویزیت ۳۶ هزار زائر ایرانی در مکه و مدینه توسط هلال احمر اسامی رایس‌کیک و گرانولا‌های غیرمجاز اعلام شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) جلوگیری از ابتلای ۳۰ میلیون نفر به گواتر با اجرای برنامه ید رسانی در کشور تصویب شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی دستگیری مکانیک ماهر به اتهام دله دزدی در خیابان‌ها | مهندس اخراجی، سارق شد  روایتی از اهدای عضو و وداع خانواده‌ها با عزیزانشان | دگر عضو‌ها را  نماند قرار تشکیل تیم پژوهشی برای اصلاح ساختار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری | آیا دریافتی‌های بازنشستگان تغییر می‌کند؟ سه سال حسرت بازنشستگان برای یک سفر زیارتی به مشهد | وقتی «هتل‌های بی‌ستاره» هم سهم بازنشستگان نیست! آخرین تصمیمات سازمان بهزیستی برای افزایش مستمری معلولان (۴ خرداد ۱۴۰۴) فروش اینترنتی دارو خارج از «سامانه مرجع» تخلف است استفاده از دوربین‌های چهره‌نگار برای شناسایی سارقان تأثیرات منفی قابل‌توجه سیگار الکترونیک بر سلامت دهان و دندان آخرین وضعیت حادثه‌دیدگان پنجاب بر اثر طوفان شدید پاکستان | تعداد مصدومان به ۹۲ نفر رسید (۴ خرداد ۱۴۰۴) ۱۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی به مالکیت منابع طبیعی بازگشت مراسم تشییع پیکر ناصر قفلی، فردا (۵ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود دریافت فیش حقوقی اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی + لینک سایت کشف و معدوم‌سازی بیش از ۵۲ تن کالای قاچاق در مشهد پیام تسلیت وزیر آموزش و پرورش در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط بر عرضه مواد دخانی انتشار نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد بیماران آسمی تا چه زمانی باید دارو مصرف کنند؟
سرخط خبرها

نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود

  • کد خبر: ۳۲۵۴۸۹
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نمک‌های رنگی مجوز ندارند فلزات سنگین موجود در این نمک‌ها به راحتی از جفت عبور کرده و باعث عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیل زاده گفت: شعار امسال متمرکز بر روی سلامت کودکان و زنان باردار است.

وی افزود: یافته‌های حاصل از آخرین پایش وضعیت تغذیه‌ای ید نشان می‌دهد که دریافت ید در زنان باردار در کشور چندان مطلوب نبوده و در مرز هشدار قرار دارد و کمبود ید در بانوان باردار باعث کمبود بهره هوشی در نوزاد می‌شود و علاوه بر اختلالات رشد خطر سقط جنین را نیز به همراه دارد.

وی با بیان اینکه تأمین ید کافی در تمامی گروه‌ها به ویژه بانوان باردار ضروری است گفت: بر اساس یافته‌های پایش ملی که اخیراً انجام شده به غیر از چند استان وضعیت دریافت ید در بانوان باردار مطلوب نیست و اگر این موضوع ادامه یابد باعث کاهش بهره هوشی در نسل‌های بعدی می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: خوشبختانه هنوز به مرحله آسیب نرسیده‌ایم، اما در مرز هشدار قرار داریم. یکی از محل‌های تأمین ید در کشور نمک ید دار تصفیه شده است. از دهه شصت تا کنون نمک را با ید غنی کردند برنامه غنی سازی نمک موفق بوده و ما به عنوان الگو بوده‌ایم.

اسماعیل زاده گفت: تبلیغات نمک دریا و نمک صورتی مردم را به سمت استفاده از نمک‌های رنگی سوق داده است که این موضوع کاهش ید در بدن را به همراه دارد. نمک‌های رنگی اغلب تصفیه نشده و حاوی فلزات سنگین هستند که سرطان زا می‌باشند. نمک‌های رنگی مجوز ندارند فلزات سنگین موجود در این نمک‌ها به راحتی از جفت عبور کرده و باعث عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شوند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد: ید در تکامل جنین نقش بسزایی دارد و کمبود آن باعث کم کاری تیروئید در نوزادان شده و سقط جنین را به همراه دارد. بانوان باردار نمک ید دار تصفیه شده استفاده کرده و به هیچ عنوان از نمک‌های رنگی استفاده نکنند.

اسماعیل زاده در ادامه اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نظارت دارد، اما به هر حال هموطنان هر جا شاهد فروش نمک‌های دریا و رنگی بودند به مراجع مربوطه اطلاع دهند. سنگ‌های نمک و نمک‌های دریا حاوی فلزات سنگین هستند که باید در کارخانه‌های نمک تصفیه شده و ید دار شوند. مردم به تبلیغات فضای مجازی در مورد معجزات نمک‌های دریا و رنگی اعتماد نکنند.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->