مهلت انتخاب رشته کنکور ارشد تا روز سه‌شنبه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد پزشکی قانونی ادعای تجاوز به الهه حسین نژاد را تکذیب کرد از بررسی ۴۷۰۰ خودرو تا کشف جنایت الهه حسین‌نژاد | توضیحات پلیس درباره نقش اسنپ در این قتل هولناک از سیکس‌پک تا سکته | جوانان ایرانی قربانی مکمل‌های بدنسازی ضرب‌وجرح دکتر پیروز مجتهدزاده، چهره ماندگار علمی کشور، در خانه مادرزنش! سرقت ۱۷ هزار دلاری زن خدمتکار از کمد صاحبخانه در مشهد مصرف تخم مرغ در سالمندان آسیبی به کبد نمی‌رساند ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور شناسایی شدند | تلنگر حادثه الهه حسین نژاد برای بهزیستی کشته شدن یک قاتل محکوم به قصاص در بیمارستان کرج + جزئیات هشدار دادستان مرکز خراسان رضوی درباره آبیاری مزارع و باغات حاشیه شهر مشهد با پساب‌های تصفیه‌نشده و فاضلاب مرگ تلخ مادر مشهدی بر اثر توپ‌بازی پسر نوجوان در خیابان! ۲ دختر تکواندوکار مفقود شده تهرانی پیدا شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اصلاح قانون محکومیت‌های مالی در دستور کار مجلس | آخرین اخبار از قانون مهریه بیست‌وهشتمین فرزند جانباز کرمانی متولد شد شناسایی نوعی از کرونا در خفاش‌ها | خطر شیوع همه‌گیری جدید مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص در مشهد افتتاح شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گم شدن دو دختر تکواندوکار در تهران + جزئیات هشدار استفاده افراطی کودکان از «گوشی» و خطر افزایش ابتلا به چاقی و دیابت ۱۳ زائر ایرانی تاکنون در عربستان جان باختند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) مهلت معرفی دانشجویان مشمول سربازی برای تعیین تکلیف وضعیت خدمت تعیین شد اختلالی در ایستگاه خواب | «آپنه خواب» زمینه‌ساز مشکلات سلامتی فروش ویژه حدود هزار عنوان کتاب کانون پرورش فکری نوجوانان به مناسبت عید غدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنان به دنبال توله خرس‌ گمشده
سرخط خبرها

تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها

  • کد خبر: ۳۲۴۵۳۸
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها
متخصص تغذیه، استاد گروه تغذیه بالینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مصرف کافی مایعات، کنترل پروتئین و سدیم و کاهش مواد غنی از اگزالات مانند اسفناج و چای، از تشکیل سنگ کلیه و نارسایی کلیوی جلوگیری میکند.

به گزارش شهرآرانیوز، آزیتا حکمت دوست گفت: تنظیم رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کلیه‌ها و پیشگیری از بیماری‌های کلیوی دارد. افزایش سطح کراتینین و کاهش عملکرد کلیه‌ها، نیاز به محدودیت در مصرف پروتئین، سدیم، پتاسیم و فسفر را بیشتر می‌کند و در موارد پیشرفته، کنترل دقیق این مواد می‌تواند از پیشرفت نارسایی کلیوی جلوگیری کند.

اهمیت مصرف مایعات در پیشگیری از سنگ کلیه

وی افزود: یکی از مهم‌ترین راهکار‌های جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه، مصرف کافی مایعات است. متخصصان توصیه می‌کنند افراد، به‌ویژه کسانی که سابقه خانوادگی سنگ کلیه دارند، روزانه حداقل دو لیتر مایعات مصرف کنند که نیمی از آن آب باشد، همچنین، مواد غذایی حاوی سیترات مانند لیموترش و مرکبات می‌توانند به کاهش خطر تشکیل سنگ کمک کنند.

مواد غذایی که باید محدود شوند

حکمت دوست ادامه داد: حدود ۸۰ درصد از سنگ‌های کلیوی در کشور، منشأ اگزالاتی دارند. بنابراین، افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، باید مصرف مواد غذایی غنی از اگزالات مانند اسفناج، ریواس، توت‌فرنگی، عدس، سویا و برخی نوشیدنی‌ها مانند چای پررنگ و قهوه را کاهش دهند. همچنین، به جای مکمل‌های کلسیمی، بهتر است از منابع طبیعی کلسیم مانند لبنیات استفاده کنند تا خطر تشکیل سنگ کاهش یابد.

به گفته وی؛ حفظ سلامت کلیه‌ها نیازمند یک رژیم غذایی متعادل، مصرف کافی مایعات و پرهیز از مواد غذایی پرخطر است. افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی یا دارای سابقه خانوادگی سنگ کلیه باید تحت نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی مناسب خود را انتخاب کنند تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->