جذب ۳ هزار نخبه در دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۴۰۴ قتل صاحبخانه‌ای در تهران به دلیل اختلاف بر سر مبلغ رهن! قدرت باروری رابطه مستقیم با «سن» دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا اواسط هفته این خوراکی ترش، قلب و کبدتان را نجات می‌دهد مسمومیت ۱۷ نفر از دانشجویان دانشگاه ایلام در خوابگاه (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) آب موجود در قلیان، از سمی‌بودن دود حاصله نمی‌کاهد آغاز ثبت‌نام کلاس‌های هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان و معلمان در خردادماه ۱۴۰۴ سیل در نیجریه بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت هدیه ۷۰ میلیونی تأمین‌اجتماعی به نوزادان صحت ندارد | سازوکار پرداخت غرامت دستمزد ایام بارداری تغییری نکرده است مجلس واگذاری بانک رفاه کارگران را به دولت و بخش خصوصی ابطال کند | تأخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان به خاطر همین موضوع است انتشار دفترچه انتخاب رشته آزمون ارشد از امروز (۱۰ خردادماه ۱۴۰۴) | انتخاب رشته از فردا آغاز می‌شود اتفاقی که بعد از مصرف زیاد گوجه سبز در بدن می‌افتد کاهش ۹۰ درصدی بارش نسبت به میانگین بلندمدت در تهران سازمان غذا و دارو این محصولات آرایشی را غیرمجاز اعلام کرد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴) | خیزش گرد و غبار در نقاط شرقی و غربی لبنیات سنتی بخوریم یا پاستوریزه؟ بیماران کلیوی مراقب گرمای تابستان باشند ۸ میلیارد نخ، میانگین مصرف سالیانه سیگار در خراسان رضوی | گزارش شهرآرانیوز از ناگفته‌های تجارت مرگ در بازار دخانیات کشور کلیک‌های‌بی‌اساس، روی لینک‌های ناشناس! روز جهانی افشاگری علیه دخانیات! ماجرای پدری که تمام اموالش را از دست داد و دست‌به‌دامن فراموشی شد | «حاج‌احمد» آلزایمر ندارد دستگیری دزد سابقه‌دار با ۳۰۰ فقره سرقت، توسط پلیس مشهد کشف جسد خون آلود پیرمرد در کیسه زباله توسط کارشناس شهرداری مشهد ۹ هزار کودک در مراکز بهزیستی زندگی می‌کنند جزئیات حقوق ایام بارداری مادران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد مقتول می‌خواست چک هایم را اجرا بگذارد
سرخط خبرها

«کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید

  • کد خبر: ۳۲۶۴۹۶
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
«کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید
استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن اشاره به ویژگی‌ها و علائم بیماری انگلی کیست هیداتید؛ به عنوان یکی از بیماری‌های مهم در سطح جهان گفت: این بیماری با خوردن آب یا مواد غذایی و سبزیجات که آلوده به تخم‌های این انگل باشد یا از طریق تماس با حیوانات آلوده به این انگل می‌تواند به انسان منتقل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید علی جعفری، بیماری کیست هیداتید را ناشی از نوعی آلودگی انگلی و نشأت گرفته از کرمی به نام اکینوکوکوس (Echinococcus) همراه با آسیب‌هایی در نواحی کبد، ریه‌ها و سایر اندام‌های بدن عنوان و اظهار کرد: فردی که به کیست هیداتید مبتلا می‌شود، معمولا عوارض شدیدی را تجربه نموده و کیست‌هایی در بدن او ایجاد می‌شوند که باید هر چه سریع‌تر درمان شوند.

وی خاطرنشان کرد: بیماری کیست هیداتید در بیشتر نقاط جهان رخ می‌دهد و هم اکنون حدود یک میلیون نفر در برخی از مناطق آمریکای جنوبی، آفریقا، و آسیا مبتلا هستند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش اطفال و رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، اکینوکوکوزیس کیستی و اکینوکوکوزیس حبابچه‌ای را دو نوع عمده از این بیماری برشمرد و گفت: اکینوکوکوزیس کیستی شایع‌ترین نوع بیماری هیداتید است که ناشی از مرحله نوزادی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس می‌باشد و به بیماری کیست هیداتید مشهور است. اکینوکوکوزیس حبابچه‌ای یا الوئولار هم ناشی از گونه دیگر انگل به نام اکینوکوکوس مولتی لکولاریس است، همچنین دو نوع دیگر از بیماری کیست هیداتید وجود دارد که خیلی رایج نیستند.

دکتر جعفری در خصوص زمان و نحوه بروز علائم بیماری کیست هیداتید (اکینوکوکوزیس کیستی) هم گفت: این بیماری معمولاً در ابتدا علائمی به همراه ندارد و دوره بی علامتی ممکن است ماه‌ها تا بیش یک سال نیز به طول بینجامد و زمانیکه علائم بروز کرد می‌توان آنها را بصورت ضایعات کیستی و با روش‌های تشخیصی مختلف در بدن مشاهده کرد.

وی اضافه کرد: بروز علائم به محل و اندازه کیست‌ها بستگی دارند و در ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد انگل کبد را درگیر میکند، اما می‌تواند در دیگر بخش‌های بدن مانند شش‌ها، مغز و تقریباً هر ارگان دیگر بدن نیز دیده شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: درگیری کبد شامل شکم درد بویژه در بخش بالای سمت راست شکم، احساس توده در شکم، کاهش وزن، و یرقان. خواهد بود و اگر این بیماری شش‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، اغلب می‌تواند موجب سرفه، درد قفسه سینه و تنگی نفس گردد.

دکتر جعفری در خصوص چرخه زندگی این انگل و نحوه انتقال آن به انسان هم گفت: وجود تخم‌های انگل معمولا بین سگ و سایر گوشتخواران، گوسفند، بز، گاو، شتر و دیگر علفخواران وحشی قابل پیش بینی است و عموماً انسان‌ها بصورت تصادفی همانند دام‌ها به این بیماری دچار میشوند. همچنین این بیماری با خوردن آب یا مواد غذایی و سبزیجات که آلوده به تخم‌های این انگل باشد یا از طریق تماس با حیوانات آلوده به این انگل منتقل می‌گردد.

دکتر جعفری در خصوص شیوه‌های تشخیص این بیماری هم گفت: معمولاً از طریق روش‌های تصویربرداری پزشکی بویژه سونوگرافی یا سی‌تی اسکن و MRI می‌توان بیماری را تشخیص داد.

وی در پایان کنترل و پیشگیری از این بیماری در جامعه را از طریق درمان سگ‌ها با دارو درمانی و واکسینه کردن گوسفندان با واکسن ممکن دانست و گفت: درمان بیماری بسته به مرحله گزارش شده بیماری معمولاً شامل جراحی، درمان دارویی، درمان ترکیبی جراحی و دارویی می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->