آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی
سرخط خبرها

«کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید

  • کد خبر: ۳۲۶۴۹۶
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۳
«کیست هیداتید» بیماری انگلی که در نتیجه تماس با حیوانات آلوده پدید می‌آید
استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن اشاره به ویژگی‌ها و علائم بیماری انگلی کیست هیداتید؛ به عنوان یکی از بیماری‌های مهم در سطح جهان گفت: این بیماری با خوردن آب یا مواد غذایی و سبزیجات که آلوده به تخم‌های این انگل باشد یا از طریق تماس با حیوانات آلوده به این انگل می‌تواند به انسان منتقل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید علی جعفری، بیماری کیست هیداتید را ناشی از نوعی آلودگی انگلی و نشأت گرفته از کرمی به نام اکینوکوکوس (Echinococcus) همراه با آسیب‌هایی در نواحی کبد، ریه‌ها و سایر اندام‌های بدن عنوان و اظهار کرد: فردی که به کیست هیداتید مبتلا می‌شود، معمولا عوارض شدیدی را تجربه نموده و کیست‌هایی در بدن او ایجاد می‌شوند که باید هر چه سریع‌تر درمان شوند.

وی خاطرنشان کرد: بیماری کیست هیداتید در بیشتر نقاط جهان رخ می‌دهد و هم اکنون حدود یک میلیون نفر در برخی از مناطق آمریکای جنوبی، آفریقا، و آسیا مبتلا هستند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش اطفال و رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، اکینوکوکوزیس کیستی و اکینوکوکوزیس حبابچه‌ای را دو نوع عمده از این بیماری برشمرد و گفت: اکینوکوکوزیس کیستی شایع‌ترین نوع بیماری هیداتید است که ناشی از مرحله نوزادی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس می‌باشد و به بیماری کیست هیداتید مشهور است. اکینوکوکوزیس حبابچه‌ای یا الوئولار هم ناشی از گونه دیگر انگل به نام اکینوکوکوس مولتی لکولاریس است، همچنین دو نوع دیگر از بیماری کیست هیداتید وجود دارد که خیلی رایج نیستند.

دکتر جعفری در خصوص زمان و نحوه بروز علائم بیماری کیست هیداتید (اکینوکوکوزیس کیستی) هم گفت: این بیماری معمولاً در ابتدا علائمی به همراه ندارد و دوره بی علامتی ممکن است ماه‌ها تا بیش یک سال نیز به طول بینجامد و زمانیکه علائم بروز کرد می‌توان آنها را بصورت ضایعات کیستی و با روش‌های تشخیصی مختلف در بدن مشاهده کرد.

وی اضافه کرد: بروز علائم به محل و اندازه کیست‌ها بستگی دارند و در ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد انگل کبد را درگیر میکند، اما می‌تواند در دیگر بخش‌های بدن مانند شش‌ها، مغز و تقریباً هر ارگان دیگر بدن نیز دیده شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: درگیری کبد شامل شکم درد بویژه در بخش بالای سمت راست شکم، احساس توده در شکم، کاهش وزن، و یرقان. خواهد بود و اگر این بیماری شش‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، اغلب می‌تواند موجب سرفه، درد قفسه سینه و تنگی نفس گردد.

دکتر جعفری در خصوص چرخه زندگی این انگل و نحوه انتقال آن به انسان هم گفت: وجود تخم‌های انگل معمولا بین سگ و سایر گوشتخواران، گوسفند، بز، گاو، شتر و دیگر علفخواران وحشی قابل پیش بینی است و عموماً انسان‌ها بصورت تصادفی همانند دام‌ها به این بیماری دچار میشوند. همچنین این بیماری با خوردن آب یا مواد غذایی و سبزیجات که آلوده به تخم‌های این انگل باشد یا از طریق تماس با حیوانات آلوده به این انگل منتقل می‌گردد.

دکتر جعفری در خصوص شیوه‌های تشخیص این بیماری هم گفت: معمولاً از طریق روش‌های تصویربرداری پزشکی بویژه سونوگرافی یا سی‌تی اسکن و MRI می‌توان بیماری را تشخیص داد.

وی در پایان کنترل و پیشگیری از این بیماری در جامعه را از طریق درمان سگ‌ها با دارو درمانی و واکسینه کردن گوسفندان با واکسن ممکن دانست و گفت: درمان بیماری بسته به مرحله گزارش شده بیماری معمولاً شامل جراحی، درمان دارویی، درمان ترکیبی جراحی و دارویی می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->