به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اجرای طرح سلامت نوروزی در بازه زمانی ۱۵ اسفندماه سال گذشته تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ افزود: تمام گروههای سنی در معرض خطر حیوان گزیدگی قرار دارند، اما بیشتر آنان کودکان و نوجوانان هستند.
وی با بیان اینکه واکسن هاری در سه نوبت تزریق میشود، بیان کرد: تمام افراد دچار گزیدگی که به مراکز درمان پیشگیری هاری مراجعه میکنند تا تکمیل کلیه نوبتهای واکسیناسیون پیگیری کامل میشوند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هزینه تمام شده در نظام سلامت برای درمان پیشگیری از هاری برای هر فرد مصدوم حدود ۱۰۰ میلیون ریال است که خدمات به صورت کاملا رایگان ارائه میشود.
وی ادامه داد: بررسی گزشها در تعطیلات نوروزی امسال نشان میدهد که همانند گذشته بیشتر آنها در حاشیه شهرها اتفاق افتاده است و حدود ۹۷ درصد حیوان گزیدگیها توسط سگ و گربه بوده است.
نهبندانی تصریح کرد: ۷۱ درصد حیوان گزیدگیها توسط سگ، ۲۶ درصد مربوط به گربه و بقیه توسط حیوانات اهلی و حیوانات حیات وحش بوده است.
وی تاکید کرد: در سال جدید تاکنون تنها یک شغال هاری مثبت در محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت و گزارش شده و از سایر حیوانات نمونهگیری شده، هاری مثبت گزارش نشده است.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: همچنین در این بازه زمانی مورد انسانی مبتلا به بیماری هاری ثبت و گزارش نشده است.
نهبندانی گفت: ۲۸ مرکز هاری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در ایام نوروز و در طول سال مشغول ارایه خدمت به افراد مصدوم هستند.
وی خاطر نشان کرد: در قالب طرح سلامت نوروزی بیماریهای واگیر امسال، ۷۴۸ بیماریابی و مراقبت سندرومیک برای جلوگیری از شیوع بیماریها در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد که در نهایت منجر به ۵۸۲ مورد نمونهگیری شامل ۱۷۰ مورد نمونه آنفلوانزا، ۱۶۹ مورد نمونه بیماری کرونا، ۹۷ مورد نمونه وبا، ۱۰۷ مورد نمونه مالاریا، ۲۷ مورد نمونه شبه آنفلوانزا و ۱۲ مورد سندرم اسهال خونی شد.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی بیش از ۳۲ هزار دز واکسن فلج اطفال (پولیو) برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری خورانده شده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
منبع: ایرنا