به گزارش شهرآرانیوز، آیین بهرهبرداری همزمان از ۱۸ دفتر توسعه محله (تسهیلگری) مشهد، عصر امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی، وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی، مهدی ناصحی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، محمود عبداللهزاده مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی، مدیران شهری، اعضای هیئتمدیره سازمان ملی بازآفرینی و نمایندگان تشکلهای مردمی برگزار شد. با بهرهبرداری از این ۱۸ دفتر، مشهدالرضا(ع) نخستین کلانشهر کشور نام گرفت که تمام محلات هدف بازآفرینی آن بهصورت همزمان تحت پوشش خدمات بازآفرینی شهرداری قرار میگیرند.
در این مراسم، رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به سیاستگذاریهای شورای ششم در رسیدگی به شبکه مسائل مناطق هدف بازآفرینی بیان کرد: یکی از سیاستگذاریهایی که در شورای ششم انجام شد، نگاه محلهمحوری است که اولین مصوبه شورا هم نشانگر دغدغه ما نسبتبه موضوعات محله و خصوصاً بافت کمبرخوردار بود. نماد اصلی این مصوبات نیز پروژههای زودبازده است که در جریان آن، بیش از ۷۲ محله تحت پوشش قرار گرفت و در هر سال، بیش از ۱۵ میلیارد تومان به هر محله تخصیص داده شد.
سیدحسین علویمقدم در ادامه به دفاتر تسهیلگری و نقش آن در حل مشکلات حاشیه شهر اشاره کرد و افزود: این دفاتر به هدف ما برای دستیافتن به راهحلی برای توسعه و نوسازی محلات کمبرخوردار کمک کردند و با توجه به وظیفه اصلی آنها که تهیه سند توسعه محله است، کمک شایانی برای مدیریت شهری محسوب میشوند. این دفاتر کارکرد بسیار خوبی دارند و در حوزه بازآفرینی هم این دفاتر میتوانند کمکحال متولیان امر باشند.
وی تصریح کرد: در مجموع، این دفاتر، حوزه اقتصادی، اجتماعی و کارکردهای خوبی که در مناطق ایجاد شده است، میتوانند به تحقق رویکرد اساسی شورای شهر کمک کنند. نگاه شورای ششم در افتتاح این دفاتر، تحقق چند هدف بهصورت همزمان است؛ مردمسازی، اعتمادسازی و امیدآفرینی و امیدواریم که تسهیل دفاتر، ما را در عمل به این سه رویکرد یاری کند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی هم با اشاره به اهداف حوزه شهرسازی عنوان کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه شهرسازی، محلات هدف بازآفرینی است. ما در سطح استان خراسان رضوی بالغ بر ۱۷ هزار و ۴۰۰ هکتار محلات هدف بازآفرینی را داریم که شامل بافتهای فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی و محلات دارای مخاطرات بالا هستند و از این آمار، قریب به ۶ هزار و ۴۰۰ هکتار در شهر مشهد قرار دارد که ۷۱ محله شهری را شامل میشود.
داعی ادامه داد: در حوزه بازآفرینی، علاوه بر اقدامات کالبدی یا توسعه فیزیکی، ترویج موضوعات اجتماعی و موضوعات فرهنگی نیز به عنوان یکی از ارکان مقوله بازآفرینی شهری باید مورد توجه قرار بگیرد تا بتوان روند توسعه را در این محلات افزایش داد. کانون این موضوع بحث دفاتر تسهیلگری است. ما در این محلات به دفاتری نیاز داریم که در آنها کارشناسان باتجربه با تخصصهای متفاوت مستقر شوند و بتوانند موضوع بازآفرینی شهری را تسهیل و تسریع کنند که با پیگیریهای انجامشده توسط اداره کل راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری، شهرداری مشهد و اهتمام اعضای شورای شهر، امروز این امر با افتتاح ۱۸ دفتر بازآفرینی شهری محقق میشود.
وی افزود: در هر دفتر بازآفرینی، برنامهریزی شده تا چهار نیرو مستقر شوند. این کادر متخصص متشکل از مدیر دفتر و چند کارشناس با گرایشهای شهرسازی و اجتماعی، میتواند به مشکلات و مسائل مردم رسیدگی کند و برای دستیافتن به شاخصهای توسعه و ارتقای آنها در این محلات، باید بدانیم روند کار باید از کجا شروع شده و به کجا ختم شود.
وی درنهایت اهداف دفاتر تسهیلگری را تشریح کرد و گفت: هدف از تأسیس این دفاتر، تسهیلگری واقعی و میدانی برای مردم است تا بتوانیم شاخصهای کالبدی، اجتماعی و فرهنگی را در این محلات حداقل به متوسط شاخصهای مشهد ارتقا دهیم.