به گزارش شهرآرانیوز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد با برگزاری جلسات فنی و مذاکرات مستمر با شرکت سامسونگ، فناوری نسل پنجم تلفن همراه (5G) بهتدریج و همزمان با بهروزرسانی اندروید در مدلهای مختلف گوشیهای سامسونگ در ایران فعال میشود.
به گفتهی ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فناوری نسل پنجم ارتباطات بهتدریج و همزمان با بهروزرسانی اندروید به نسخهی ۱۵ و رابط کاربری One UI به نسخهی ۷، در مدلهای مختلف گوشی سامسونگ در ایران فعال خواهد شد.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه این اتفاق از نتایج عملی دیدار با کیم جنپیو، سفیر کره جنوبی در تهران و پیگیریهای مشترک در راستای همکاریهای فنی دوجانبه است، اضافه کرد: «فناوری 5G روی گوشیهایی فعال میشود که از ابتدا قابلیت سختافزاری پشتیبانی از این فناوری را داشته باشند. این قابلیت پیشتر در خانواده گوشیهای سری S۲۵ و اخیراً در مدلهای S۲۴، S۲۳ و S۲۲ فعال شده است.»
بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، فعالسازی فناوری نسل پنجم تلفن همراه (5G) در گوشیهای سامسونگ ادامه پیدا خواهد کرد و تا پایان تابستان در بیشتر مدلها، این فناوری فعال میشود.
زمانبندی اعلام شده توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای وصل شدن 5G به این ترتیب است:
تا پایان خرداد ماه سال جاری
سری تاشو: Galaxy Z Flip۴ / Z Flip۵ / Z Flip۶ / Z Fold۴ / Z Fold۵ / Z Fold۶
سری Fan Edition و پرچمداران اخیر:Galaxy S۲۱ FE 5G / S۲۳ FE / S۲۴ FEGalaxy S۲۲ / S۲۲+ / S۲۲ Ultra / S۲۳ / S۲۳+ / S۲۳ Ultra / S۲۴ / S۲۴+ / S۲۴ Ultra
تا پایان تیر ماه سال جاری
سری پرچمدار S۲۱ شامل:Galaxy S۲۱، 5G / S۲۱+ 5G / S۲۱ Ultra 5G
گوشیهای میانرده سری A شامل:Galaxy A۰۵ / A۰۵s / A۱۴ / A۱۴، 5G / A۱۵، 5G / A۱۶ / A۲۵، 5G / A۳۳، 5G / A۳۴، 5G / A۵۳، 5G / A۵۴، 5G / A۵۵، 5G
علاوه بر این، سایر مدلهای سامسونگ که از قابلیت سختافزاری لازم برخوردار بوده و امکان دریافت نسخههای جدید اندروید و رابط کاربری One UI را دارند، حداکثر تا پایان مرداد ماه سال جاری به فناوری 5G دسترسی خواهند داشت.
شرکت سامسونگ متعهد شده در صورت فراهم بودن زیرساختهای فنی، این بهروزرسانی را زودتر از زمانبندی اعلام شده به کاربران ایرانی ارائه دهد.
وزیر ارتباطات همچنین در پستی در شبکهی اجتماعی ایکس (X) فراگیری و پیادهسازی 5G را یکی از اولویتهای اصلی خود عنوان کرد و گفت: «از مهمترین اولویتهای کاریام در وزارت ارتباطات، فراگیری و پیادهسازی 5G در کشور است. در این دوره از سرعت ۱۰، ۲۰ و ۳۰ مگ رها میشویم و با سرعت ۴۰۰ و ۵۰۰ مگ، معنای واقعی خدمات آنلاین، بازی و سریال را درک خواهیم کرد.»
آرش کریمبیگی، مدیرعامل شاتل موبایل، در گفتوگو با زومیت میگوید پارتنامبرهای مختلف گوشیهای آیفون باعث شده مدلهای آن از فرکانسهای مختلف 5G و ۴G پشتیبانی کنند.
به گفتهی او ممکن است یک آیفون با پارتنامبر آمریکا، فرکانسهای خاصی از ۴G و 5G پشتیبانی کند و همان آیفون با پارتنامبر دیگری، از آن فرکانسها پشتیبانی نکند.
کریمبیگی میگوید: «مثلا پارتنامبر A۳۲۸۷ آیفون ۱۶، از ۱۶ فرکانس 5G پشتیبانی میکند، پارتنامبر A۳۰۸۱ از یکسری رنج دیگر پشتیبانی میکند و به همین ترتیب ادامه دارد. این پارتنامبرها مدلهایی هستند که برای بازارهای مختلف تولید میشوند. بر اساس اینکه واردکنندهی گوشی، آن را از چه بازار و با چه پارتنامبری خریداری کرده ممکن است حتی از نظر پشتیبانی از فرکانس 5G، نه تنها در ایران بلکه در کشورهای مختلف، اتصال به 5G و ۴G متفاوت باشد.»
در ایران، شبکههای 5G عمدتا از باند فرکانسی n۷۸ (۳۵۰۰ مگاهرتز) استفاده میکنند. گوشیهای وارداتی آیفون، معمولا پارتنامبرهای ZAA (سنگاپور) و CH/A (چین) هستند و این باند را پشتیبانی میکنند. با این حال، برخی از پارتنامبرها ممکن است فرکانسهای مورد نیاز ایران را پوشش ندهند که مانع اتصال به 5G میشود.
کریمبیگی اضافه میکند که محدودیتهای نرمافزاری هم مشکلساز هستند. اپل در برخی پارتنامبرها با بهروزرسانی iOS، پشتیبانی از باندهای فرکانسی اپراتورهای ایرانی را فعال کرده است.
به نظر میرسد با توجه به برطرف شدن مشکل اتصال به 5G که توسط سامسونگ برطرف شده، حالا اصلیترین مانع اتصال کاربران به این شبکه، اختصاص پیدا کردن باند فرکانسی 5G باشد.
بررسیهای زومیت از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان میدهد مزایده واگذاری بلوکهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز در حال برگزاری بوده و نتایج آن همچنان مشخص نشده است.
بر اساس مصوبهی واگذاری این بلوکهای فرکانسی که در اسفند ماه سال گذشته تصویب شد، قرار بود ابتدای امسال بلوکهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز در قالب دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی از طریق مزایده انجام شود و اپرتورهای برنده، بهصورت تدریجی دسترسی کاربران به 5G را فراهم کنند.
منبع: زومیت