پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است

  • کد خبر: ۳۳۲۱۹۳
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰
خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است
رئیس سازمان بهزیستی گفت: مطالعات بانک جهانی نشان می‌دهد مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد تا ۴۰ درصد از هزینه‌های دولت را کاهش می‌دهد و در کشور‌های اسکاندیناوی منجر به کاهش ۳۰ درصدی نرخ فقر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سید جواد حسینی در جمع خیرین تبریز با بیان اینکه حضور شما نشان‌دهنده ظرفیت بی‌نظیر مشارکت مردمی در حل چالش‌های اجتماعی است، اظهار کرد: موسسات نیکوکاری در دنیا دو شاخص را برای سنجش وضعیت جوامع از نظر فعالیت‌های نیکوکارانه بررسی کرده‌اند. در شاخص اول، ۶۲ درصد مردم ایران در طول سال به صورت فردی در کار‌های خیر مشارکت می‌کنند و از این نظر رتبه ۲۱ جهانی را داریم، اما در شاخص دوم، یعنی مشارکت جمعی در قالب نظامات و مؤسسات، تنها ۱۱ تا ۱۲ درصد از مردم ایران فعال هستند و به همین دلیل رتبه‌ای بالای ۹۵ را به خود اختصاص داده‌ایم.

وی افزود: این فاصله نشان می‌دهد که علی‌رغم وجود روحیه خیرخواهانه در مردم، نتوانسته‌ایم پیوندی مدیریتی و ساختاری میان این روحیه و نظام نیکوکاری تشکیلاتی ایجاد کنیم. این ۱۲ درصد نیز عمدتاً در امور خیریه سنتی مانند اعانه، تأمین وسایل، تغذیه و نظایر آن فعال‌اند؛ بنابراین دو نیاز مهم وجود دارد؛ نخست، هدایت خیرخواهی فردی به سمت خیر جمعی و نظام‌مند و دوم، عبور از موضوعات سنتی به سمت مسائل جدید جامعه همچون آسیب‌های اجتماعی، فناوری‌های نو، هوش مصنوعی، روش‌های نوین بازتوانی، و حمایت‌های حرفه‌ای.

حسینی با تأکید بر ضرورت توسعه جغرافیایی، موضوعی و قشری فعالیت‌های نیکوکاری عنوان کرد: باید این جریان را از شهر‌های بزرگ به مناطق محروم‌تر، از اقشار میانسال به سایر اقشار و از موضوعات سنتی به موضوعات نو سوق دهیم. سازمان بهزیستی باید در برنامه‌ریزی‌های خود برای زیست‌بوم مشارکت اجتماعی، این موارد را جدی بگیرد. چراکه مطالعات بانک جهانی نشان می‌دهد مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد تا ۴۰ درصد از هزینه‌های دولت را کاهش می‌دهد و در کشور‌های اسکاندیناوی منجر به کاهش ۳۰ درصدی نرخ فقر شده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد نیز ثابت کرده است که سرمایه‌گذاری در بخش اجتماعی، هفت برابر بازدهی بیشتری نسبت به سایر سرمایه‌گذاری‌ها دارد. این یعنی خیرین، سرمایه‌گذاران اجتماعی‌اند که فقر منزلتی، معیشتی و فرصتی را از چهره جامعه می‌زدایند.

وی اضافه کرد: نمونه‌های موفق مداخلات علمی نیز نشان می‌دهد که مثلاً خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت را ۴۰ درصد کاهش داده و ۴۰ درصد از خشونت خانگی کاسته شده است. برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد نوجوانان ۲۵ درصد مصرف مواد را کاهش داده و استفاده از فناوری‌های نو از جمله هوش مصنوعی برای شناسایی نیازها، باعث کاهش ۲۰ درصدی موازی‌کاری‌ها و افزایش بهره‌وری شده است.

حسینی بیان کرد: همکاری‌های بین بخشی نیز از دیگر ضرورت‌ها است. سازمان جهانی بهداشت تأکید دارد که ترکیب خدمات سلامت روان با حمایت‌های اقتصادی نتایج شگفت‌انگیزی داشته است. برای مثال در تبریز، همکاری آموزش و پرورش با بهزیستی منجر به کاهش ۳۵ درصدی کودک‌آزاری شده است.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به چالش‌های موجود تصریح کرد: یکی از چالش‌ها، مشکلات مالی ۶۰ درصد سازمان‌های مردم‌نهاد است که راهکارهایی، چون تأمین مالی جمعی و مشارکت عمومی-خصوصی می‌تواند گره‌گشا باشد. در این زمینه، استان آذربایجان شرقی با الگو‌های موفقی، چون کاهش ۵۰ درصدی تولد نوزادان دارای اختلال ژنتیکی و افزایش ۷۰ درصدی ادامه تحصیل کودکان بی‌سرپرست، قابل استناد است.

وی خاطرنشان کرد: همکاری گسترده با نهاد‌های مختلف نظیر سازمان حج و زیارت (در طرح ولیمه مهربانی حجاج)، شرکت‌های پتروشیمی و وزارت نیرو (برای تأمین ویلچر و رفع ناترازی انرژی)، سپاه پاسداران، بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، آموزش و پرورش و سایر نهاد‌ها در راستای توسعه مشارکت‌ها و ارتقای کیفی خدمات بهزیستی است.

حسینی گفت: برای توسعه مشارکت‌ها اقدامات متعددی در دست اجراست؛ از جمله کاهش زمان صدور مجوز برای سازمان‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد که در سال ۱۴۰۳، ۹۸ درصد آنها در زمان مقرر مجوز دریافت کرده‌اند، در حالی که این رقم در گذشته حداکثر ۳۶ درصد بوده است. توسعه شبکه‌ای تشکل‌ها نیز در اولویت است، زیرا هرچه این تشکل‌ها شبکه‌ای‌تر شوند، می‌توانند خدمات داوطلبانه را گسترده‌تر و با کیفیت بیشتری ارائه دهند.

رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: توسعه جغرافیایی، موضوعی و قشری، ایجاد شورا‌های مشارکتی برای مراکز توانبخشی (با کارکردی مشابه انجمن‌های اولیا و مربیان) و توسعه شبکه داوطلبان در حوزه‌های مختلف پزشکی، فیزیوتراپی، مددکاری، روان‌شناسی، ورزشی و کارآفرینی از دیگر اقدامات در دست اجراست.

وی با بیان اینکه دنبال ایجاد، توسعه و نهادینه‌سازی زیست‌بوم مشارکت در سازمان بهزیستی هستیم، عنوان کرد: ما به دنبال گسترش کمی مراکز در مناطق نیازمند و گسترش کیفی خدمات نوین هستیم، از جمله مراکز فراغت برای طیف اوتیسم، مراکز نگهداری بالای ۱۴ سال برای اوتیسم، و شهرک‌های رفاه سالمندان. همچنین مراکز مثبت زندگی باید انعطاف‌پذیرتر و اجتماع‌محورتر شوند تا خدمات پیشگیرانه و توانمندساز را با رویکرد محله‌محور بهتر ارائه دهند. هم‌اکنون ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی در حال بررسی و اصلاح روش‌ها هستند.

حسینی تصریح کرد: با اتکا به خیرین نظام‌مند، توسعه شبکه‌های داوطلبانه، ایجاد مراکز نوین، سرعت‌بخشی به صدور مجوز، مشارکت نظارتی خیرین، توسعه جغرافیایی و موضوعی مؤسسات، فناور کردن آنها و ایجاد پویش‌های جدید، می‌خواهیم زیست‌بوم مشارکت را در بهزیستی مستقر و نهادینه کنیم و از این منظر خیرین بهترین فرصت راهبردی هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->