فراکسیون زنان مجلس: ادامه کاهش نرخ باروری در آینده، نیروی کار جوان در کشور را با چالش مواجه می سازد وزیر کشور عمان با لاریجانی در تهران دیدار کرد (۵ آبان ۱۴۰۴) نشست معاونان وزیران کشور عضو اکو در تهران برگزار شد اژه‌ای: بدهی‌های بانک آینده به بانک ملی منتقل نمی‌شود وزرای خارجه روسیه و کره‌شمالی در مسکو دیدار کردند سخنگوی دولت: ۱۰ هزار پرستار استخدام خواهند شد | مجوز خرید ۲ فروند هواپیمای ایرباس صادر شد پیگیری مجلس از معاونت حقوقی رئیس جمهور، برای کاهش ساعت کاری پرستاران در روزهای تعطیل ویدئو | مستند «لشکر زینبی»؛ تصاویری از دیدار‌های رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدای مدافع حرم بقایی: بدون هیچ دلیلی کشور ما مورد تجاوز و حملات قرار گرفت نشست بررسی جزئیات لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت برگزار شد پروژه قطار سریع‌السیر مشهد- تهران؛ شعارها بیشتر از عمل عارف: اولویت و راهبرد اول دولت، اجرایی‌کردن برنامه هفتم پیشرفت است ولایتی و سفیر چین در ایران، با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند حسینی: صنعت نفت و گاز ما ملی شد اما مردمی نشد | نیازمند توسعه نظام تامین مالی هستیم ترامپ برای دیدار با نخست وزیر ژاپن وارد این کشور شد کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: تدوین پیش‌نویس مقابله با خشونت علیه کادر درمان در حال انجام است قالیباف: دو سوم قوانین فعلی را از رده خارج خواهیم کرد نماینده مجلس: روزانه ۱۰ هزار میلیارد تومان پول بدون پشتوانه خلق می‌شود سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: تقاضایی برای خرید «اس ۴۰۰» از روس‌ها نداشتیم فرودگاه ارومیه: تمرین شبیه‌سازی خروج هواپیما از باند باعث نگرانی مردم نشود وزیر کشور از واگذاری برخی اختیارات دولت به استانداران خبرداد مقام روس: غرب هرگز نمی‌تواند روسیه را به زانو درآورد حماس: برای کشف اجساد اسرای اسرائیلی تلاش می‌کنیم | به دنبال ازسرگیری جنگ نیستیم درگیری مرزی بین پاکستان و هند بالا گرفت (۴ آبان ۱۴۰۴) اسرائیل مدعی ترور یک مسئول حزب‌الله لبنان شد + جزئیات (۴ آبان ۱۴۰۴) حزب الله: صبر ما محدود است | غافلگیری‌هایی در پیش است شیخ نعیم قاسم: ما خستگی ناپذیر هستیم | حمله به منزل نتانیاهو دستاورد اطلاعاتی بود
سرخط خبرها

ما هم مقصریم

  • کد خبر: ۳۳۲۴۶۸
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳
ما هم مقصریم
توی دهه ۸۰ بود. به گمانم گوگل بود یا گوگل‌مپ که اسم خلیج فارسمان را تغییر داد و چیزی نوشت که حتی از نوشتنش هم بدم می‌آید.
حامد عسکری
نویسنده حامد عسکری

توی دهه ۸۰ بود. به گمانم گوگل بود یا گوگل‌مپ که اسم خلیج فارسمان را تغییر داد و چیزی نوشت که حتی از نوشتنش هم بدم می‌آید. مجله همشهری جوان که عین ریگ می‌فروخت و نیامده روی گیشه بخار می‌شد و غیب، کارزاری راه انداخت رفتیم توی لینکی و امضا کردیم که خلیج فقط فارس، ما آن سال‌ها تلفن همراه هوشمند نداشتیم. فقط فیس‌بوک بود و آن هم روی رایانه و تمام.

مردک دوباره حرف رایگان زده، رایگان‌تر از اینکه در زمان کرونا گفته بود که به مردم واکسن وایتکس تزریق کنید یا مردم وایتکس بخورند که بدنشان ضدعفونی شود و این بار هم ما جوش آوردیم. غریبه که بینمان نیست جوش آوردنمان دو‌جور بود، یک عده پست گذاشتند و یک عده دیگر به یک استوری بسنده کردیم، اما واقعا همین بس است؟

به بچه دبیرستانی‌هایمان بگوییم خلیج فارسمان کجاست؟ چندتا جزیره‌داریم؟ کدام استان ایران است؟ اطلاعی دارند؟ دم گوشی‌تر می‌گویم، می‌رویم بطری بطری خاک سرخ جزیره هرمز را می‌آوریم توی خانه که بکنیمش توی چشم دروهمسایه که «آره دیگه گفتم امسال یه جایی برم بکر باشه، خلوت باشه، بومگردی تروتمیز داشته باشه دیگه رفتیم هرمز، اینم خاک اونجاست، کیلویی بیست دلار قیمتشه، کاربرد آرایشی داره، دیگه‌گفتم یه یادگاری کوچولو باید بیارم.» 

تعارف نداریم، ما یک کاشی از ایران را متعلق به خودمان نمی‌دانیم و ترسناک است که همین استوری و پست را فکر می‌کنیم کاری است کارستان. البته همه کاسه‌ها را هم سر خودمان نشکنیم به هزارویک دلیل از آن حجم ترسناک و وسیع منابع معدنی و دریایی و خدماتی و زیرزمینی خلیج فارس چقدرش را مدیریت کرده‌ایم و تبدیلش کرده‌ایم به درآمد و آوردیمش سر سفره مردم؟ از میعانات گازی و چا‌های نفت و صیدترال غریبه‌ها چقدر سهم داریم؟ مسئله این است که با کدام عینک ببینیم، ولی در هر صورت ما مقصریم، ما یعنی هرکسی این ستون را می‌خواند، خواه من که نویسنده‌ام و تا حالا یک قصه درمورد خلیج فارس ننوشته‌ام تا تویی که می‌خوانی و مسئولی که خواهد خواند، مقصریم هر کدام به قدری و سهمی. 

با حرف مفت و اضافه مردک دلقک که نام چندهزارساله این خطه و پهنه از ایران عوض نخواهد شد، همان‌طوری که من حق ندارم و نمی‌توانم اسم نیویورک را بگذارم جهرم یا اسم پسر همسایه‌مان که حافظ هست را بگذارم عرفان او هم اصلا همچین حقی ندارد، اما اینکه عملا و علنا بگوید یعنی کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه هست، یا خواسته حساسیت‌آزمایی کند یا اینکه در خلال و جریان مذاکرات سمت و سوی دیگری برای هدف‌های خودش طراحی و تعریف کند. 

ما رخت‌چرک‌هایمان را توی خانه خودمان می‌شوییم، دعواهایمان توی خانه است و بد هم‌وطنمان را بیرون مرز‌ها نمی‌بریم، ما تخم و ترکه آن ملاعین منافق نیستیم که خاک و شرف و عزت بفروشیم و به خاطر چند مشت دلار مچاله، دم تکان بدهیم و موس موس کنیم، خلیج فارس خاک ماست، خط قرمز ماست و هرگونه جسارت به هرگوشه از این خاک آبی یعنی هزار تدبیر در آستین که به وقتش رو خواهیم کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->