زمان خرید عرضه اولیه امروز اعلام شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | نقدینگی موردنیاز برای خرید «پتوسعه» چقدر است؟ اصلاح بورس پشت مرز روانی | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۰ آبان ۱۴۰۴) بررسی نرخ امروز دلار و یورو در بازار آزاد مشهد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) سقف وام کارکنان بانک‌ها معادل تسهیلات جهش مسکن شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) طلا در مشهد هفته دوم آبان را با چه رقمی آغاز کرد؟ (۱۰ آبان ۱۴۰۴) شوک قیمت نفت از اقدام نظامی آمریکا (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا در مرز ۴۰۰۰ دلار ایستاد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) چرا انحلال بانک آینده اقتصاد کشور را تهدید می‌کند؟ دست مافیای اقتصادی در پرونده واردات زغال‌سنگ مقایسه میزان مصرف بنزین در ایران و ترکیه نرخ امروز دینار عراق و افغانی افغانستان اعلام شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) یک «نیوفیس» نصفه‌نیمه | همه‌چیز درباره نسخه جدید «خاور» یا همان «بنز ۱۰ تن» قیمت امروز میوه اعلام شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | نرخ میوه در یک هفته اخیر چه تغییری کرد؟ جزئیات جدید از واریز کالابرگ آبان‌ماه | مبلغ کالابرگ افزایش یافت؟ ویدئو | تعرفه جدید پلکانی گاز خانگی اعلام شد پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم آبان ماه ۱۴۰۴ تخم‌مرغ‌هایی که اصول و مبانی منطق تدریس می‌کنند! پیش‌بینی بورس شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ مأموریت به سازمان برنامه و بودجه برای تعیین تکلیف موضوع کالابرگ الکترونیک ویدئو | مجوز فروش ارز حاصل از صادرات در تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا صادر شد کارت‌های سوخت اضطرار جایگاه‌ها محدودیت ۶ هزار لیتر روزانه دارد ویدئو | مستقیم از مزرعه به سفره؛ طرحی برای حذف واسطه‌ها و کاهش قیمت‌ها امروز گل زعفران چقدر قیمت دارد؟ (۹ آبان ۱۴۰۴)‌ سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است
سرخط خبرها

بیش از ۹۵ درصد قرارداد‌های کارگران، کار موقت هستند، نه امنیت شغلی و نه امنیت معیشتی!

  • کد خبر: ۳۳۲۵۷
  • ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
  • ۱
بیش از ۹۵ درصد قرارداد‌های کارگران، کار موقت هستند، نه امنیت شغلی و نه امنیت معیشتی!
 رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور با انتقاد از ابلاغیه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره پرداخت حق مسکن از تیر ماه، عنوان کرد: حق مسکن کارگران باید از ابتدای سال پرداخت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، فتح‌الله بیات (رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور) که مهمان برنامه «کارگر ایرانی» بود، در ابتدا توضیحاتی درباره قرارداد‌های کار در ایران داد و گفت: قرارداد کار در ایران پیشینه زیادی دارد و ما در سنگ‌نبشته‌ها و الواح باقی مانده از زمان هخامنشیان شاهد این هستیم که به رابطه میان کارگر و کارفرما توجه شده است.

 

او با بیان اینکه شکل امروزی قرارداد‌های کار ریشه در قوانین مصوب ۱۰۰ سال اخیر دارد، گفت: ماده ۷ قانون کار درباره قرارداد‌های کار صحبت کرده است. این ماده دو تبصره دارد که تبصره اول آن مربوط به مشاغل موقت است. قانونگذار بیان کرده که باید سقفی برای قرارداد‌های موقت کار مشخص شود. سال گذشته بعد ۲۹ سال این سقف مشخص شد و هر چند نمایندگان کارگران بر این نظر بودند که باید سقف سه سال تعیین شود، اما نهایتا سقف چهار سال تعیین شد، یعنی کارگری که چهار سال در کاری موقت مشغول باشد، قراردادش دائمی می‌شود.

 

بیات ادامه داد: موضوع مهم‌تر در مورد قرارداد‌های کار مربوط به تبصره دو ماده هفت است. در این ماده تاکید شده است که برای مشاغل با ماهیت دائم نمی‌توان قرارداد موقت بست، اما برداشت مخالف از این تبصره که منجر به دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری شد، عملا راه را برای بستن قرارداد‌های موقت برای مشاغل دائم باز کرد.

 

او با بیان اینکه اکنون بیش از ۹۵ درصد قرارداد‌های کار موقت است، عنوان کرد: شرایط به گونه‌ای است که کارگران نه امنیت معیشتی و نه امنیت شغلی دارند. نبود امنیت شغلی خود باعث می‌شود تشکل یابی هم با مشکل روبه‌رو شود. درحالیکه قانون تاکید کرده است شورا‌های اسلامی کار باید در همه کارگاه‌هایی که بیش از ۳۵ کارگر دارند، تشکیل شود، عمل شاهد هستیم که این اتفاق در بسیاری موارد رخ نداده است.

 

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانکاری کشور ادامه داد: از طرف دیگر شاهد هستیم اغلب هیات‌های تشخیص و حل اختلاف با استفاده از بازنشستگان اداره می‌شود. دلیل آن این است که شاغلان به دلیل قرارداد موقت جرات فعالیت ندارند و این در تضاد با تشکل‌یابی است.

 

او در ادامه و در جواب سوال یکی از مخاطبان درباره امکان پرداخت حق بیمه از دو کارگاه گفت: معمولا آن حق بیمه‌ای که مربوط به سطح بالاتر حقوق است، اساس قرار می‌گیرد و عملا امکان دو بیمه و دو بازنشستگی نیست.

 

بیات همچنین در جواب سوالی مبنی بر اینکه چرا حق مسکن قرار است از تیر ماه اعمال شود، بیان کرد: نمایندگان کارگران به شدت به این امر معترض هستند. ما نسبت به ابلاغیه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که بر پرداخت حق مسکن از تیر ماه تاکید کرده معترضیم. کجای قانون چنین چیزی هست؟ مگر مزد را برای چند ماه تعیین می‌کنند که مولفه شغلی را برای چند ماه و نه برای کل سال تعیین کرده باشند؟ حق مسکن کارگران باید از فروردین امسال محاسبه و پرداخت شود.

 

او تاکید کرد: هم کارگران و هم بازنشستگان دغدغه معیشت دارند و امیدواریم نهاد‌های تصمیم گیرنده فکری برای رفع مشکلات این افراد بکند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۳
0
0
متأسفانه ده سال توشرکت حمل نقل کارکردم تمام قراردادهای من یاسه ماهه بودن یاشش ماهه ولی اینقدر بی صاحبیم که هیچ اورگان ومسولی نمیامد،بازرسی که بگه چرا برای کارمندراننده.مهندس همه بیمه کارگری ردمیشه،اینجوریه که حق بعضیامثل من و دیگران ضایع میشه والان باید باحقوق حداکثری بازنشست بشیم، تازه بیمه هم بماکلک زد،من روبا سی روز حقوق بازنشست کردن ولی حقوقم بااین همسان سازی به.2500 هم نمی‌رسه ،
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->