گازگرفتگی دانش‌آموزان در مدرسه‌ای در خیابان ابوطالب مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۴) از شیرموز تا قهوه بیرون بر، چطور هوشمندانه و سلامت محور انتخاب کنیم؟ | واقعیت تلخ نوشیدنی‌های شیرین سرقت مسلحانه خشن از کودکان با ساطور + ویدئو تولید ۶۸۱ هزار تن کنسانتره دامی در خراسان رضوی از ابتدای سال تاکنون (۱۸ آبان ۱۴۰۴) شوینده‌های خانگی چقدر می‌توانند خطرناک باشند؟ صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در خراسان رضوی (۱۸ آبان ۱۴۰۴) سد‌های کشور در بحران کم‌آبی | دو سوم ظرفیت مخازن خالی است دستگیری عامل آتش‌سوزی در تالاب بیشه‌دالان بروجرد استان لرستان (۱۸ آبان ۱۴۰۴) افزایش مراجعه دانش‌آموزان به پزشک با علائم کاهش شنوایی پیری زودرس مغز در کمین این افراد است گزارشی از پاسخ گویی ضعیف مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا | هک در چند دقیقه، پاسخ گویی در یک ساعت! به وقت تشنگی زمین مالیات اضافه کسرشده از بازنشستگان نفت برگردانده شد ۵ مکان دیدنی مشهد از چالیدره تا شاندیز گرانی، دلیل توزیع‌نشدن شیر مدارس بیمه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعتباری ندارد! + ویدئو سرقت پس از صرف شام | بیهوش کردن نگهبان برای دزدی موج تب برفکی در راه است | مانور تمام‌عیار زلزله در مشهد برگزار می‌شود + فیلم افزایش آگاهی، مؤثرتر از افزایش سکه در مهریه | میزگرد مهریه شهرآرانیوز با حضور جمعی از کارشناسان حقوقی برگزار شد کسری ۱۳ هزار معلم در خراسان رضوی رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی: تا ۱۰ روز آینده خبری از باران نیست | زمستان امیدوارکننده‌تر رعایت اصول خودمراقبتی، راهی مؤثر برای کاهش اثرات آلودگی هوا پیشگیری و مراقبت از زخم پای دیابتی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۸ آبان ۱۴۰۴) | پایداری جوی تا پایان هفته در استان افزایش ۲۱ درصدی تخت‌های فعال بیمارستانی تأمین‌اجتماعی خراسان رضوی | عبور از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه دارویی طی شش ماه علت ناترازی روابط کارفرمایان و تأمین اجتماعی چیست؟ بیماران دیابتی می‌توانند در حد اعتدال از قند و شیرینی استفاده کنند طبق قانون تأمین‌اجتماعی، رانندگان تاکسی‌های اینترنتی می‌توانند از مزایای بیمه دو کارگاه استفاده کنند معاون فرهنگی استاندار خراسان رضوی: تضمین اجرای بموقع طرح‌های مدرسه‌سازی در گرو همکاری و تعامل مستمر با نمایندگان مجلس است
سرخط خبرها

آیا ازدواج همان حلقه گمشده آینده جوانان است؟

  • کد خبر: ۳۳۵۰۹۴
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۳
آیا ازدواج همان حلقه گمشده آینده جوانان است؟
در عصر فردگرایی و تردید‌های جوانانه، ازدواج دیگر تنها یک سنت نیست؛ بلکه پلی است برای عبور از بحران هویت و تجربه اوج پختگی و همدلی. آیا زمان آن نرسیده است که این پیوند آسمانی را فرصتی برای آغازی دوباره ببینیم؟

به گزارش شهرآرانیوز، آیا تابه‌حال به این فکر کرده‌اید که چرا باوجود پیشرفت تکنولوژی و گسترش راه‌های ارتباطی، احساس تنهایی و بی‌هویتی، همچنان سایه به سایه بسیاری از جوانان حرکت می‌کند؟

در دنیایی که «منِ فردی» هر روز پررنگ‌تر می‌شود، شاید ازدواج بیش از گذشته معنایی متفاوت بیابد؛ نه به عنوان یک مراسم سنتی یا قید، بلکه سکویی برای جهش به‌سوی بلوغ و کشف ابعاد پنهان وجود انسان.

به همین مناسبت در سالروز پیوند حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، به سراغ روان‌شناس اجتماعی رفتیم تا مقوله ازدواج را این‌بار از نگاهی فراتر از نگاه سنتی به این امر مهم بپردازیم.

تجربه‌های ناب زندگی

این روان‌شناس گفت‌وگوی خود را با این سؤال شروع می‌کند: «آیا وقت آن نرسیده که با نگاهی تازه، ازدواج را به‌عنوان پلی به‌سوی پختگی و تجربه‌های ناب زندگی ببینیم؟»

دکتر سیدمحسن اصغری‌نکاح، ازدواج را فرصتی بی‌بدیل برای رشد روان‌شناختی و اجتماعی جوانان می‌داند و می‌گوید: در شرایط فعلی که فرهنگ و سنن اصیل ایرانی‌اسلامی با چالش‌های مختلفی مواجه است، توجه به ازدواج به عنوان فرایندی برای بالندگی فردی و اجتماعی جوانان اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی ادامه می‌دهد: ازدواج یک نهاد اجتماعی است که به تأمین نیاز‌های عاطفی، معنوی و اجتماعی جوانان کمک می‌کند و زمینه لازم برای رشد شخصیت و بلوغ فردی را فراهم می‌آورد. تجربه چالش‌ها و مسئولیت‌های زندگی مشترک، افراد را به‌سمت پختگی عاطفی و اجتماعی سوق می‌دهد و نقش اساسی در شکل‌گیری هویت و معنای زندگی آنان ایفا می‌کند.

دکتر اصغری‌نکاح همچنین تصریح می‌کند: متأسفانه برخی جوانان امروز به‌اشتباه ازدواج را مانع پیشرفت شخصی می‌دانند و تحت‌تأثیر فرهنگ فردگرایی قرار گرفته‌اند. حال آنکه ازدواج نه‌تنها محدودیت نیست، بلکه یک فرصت است تا فرد با عبور از خودمحوری، مهارت‌هایی چون حل تعارض، همکاری و ارتباط مؤثر را در بستری ایمن بیاموزد.

وی ادامه می‌دهد: کسانی که فرصت تجربه ازدواج در دهه‌های دوم و سوم زندگی را از دست می‌دهند، بخشی از بلوغ فردی و اجتماعی را تجربه نمی‌کنند و از بسیاری از ابعاد غنی زندگی محروم می‌مانند. بازنگری در نگرش‌ها و باور‌های سطحی نسبت به ازدواج، از نیاز‌های جامعه امروز است.

این روان‌شناس می‌گوید: باید ازدواج را سکوی رشد و بالندگی بدانیم و با آموزش، ترویج فرهنگ ازدواج سالم و برگزاری کارگاه‌های مهارت زندگی، به نسل جوان کمک کنیم تا با آمادگی بیشتری، مسئولیت‌ها و فرصت‌های زندگی مشترک را درک و تجربه کنند. عصر جدید نیازمند نگرش نوین به ازدواج است که در آن محبت، همکاری و حمایت متقابل محور اصلی باشد.

باید پذیرفت که ازدواج صرفاً امضای یک قرارداد یا پاسخی به فشار‌های اجتماعی نیست؛ بلکه آغاز مسیری است که در آن جوان ایرانی می‌تواند معنای واقعی بلوغ، همدلی و پشتیبان‌داشتن را تجربه کند.

جامعه‌ای که ازدواج را نه مانعی برای آزادی، بلکه بستری برای شکوفایی توانایی‌های انسانی بداند، نسلی خواهد پروراند که هم زندگی فردی موفق‌تری دارد و هم جامعه‌ای گرم‌تر و روشن‌تر می‌سازد.

اگر نگاه‌های سطحی و کلیشه‌ای را کنار بگذاریم و با علم و آگاهی به استقبال تشکیل خانواده برویم، آن وقت ازدواج می‌تواند به نقطه عطف زندگی تبدیل شود؛ جایی که مسئولیت، عشق و رشد فردی دست به دست هم می‌دهند.

بیایید کمک کنیم تا جوانان امروز، در سایه ارزش‌های اصیل، حمایت خانواده‌ها و آموزش‌های درست، ازدواج را نه پایان آرزوها، بلکه آغاز پرواز و بلوغ بدانند. آینده‌ای روشن در انتظار جامعه‌ای است که ازدواج را با نگاه پخته، انسانی و الهام‌بخش بفهمد و زندگی کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->