به گزارش شهرآرانیوز، زهرا عبادی اظهار داشت: بیماریام اس معمولا افراد جوان با میانگین سن ۲۰ تا ۴۰ سال را درگیر میکند و یکی از مهمترین علت ناتوانی در افراد جوان محسوب میشود.
وی نسبت به افزایش شیوع بیماریاماس در کشور هشدار داد و گفت: ابتلا به بیماریام اس در کشور ما در حال افزایش است و ایران جز مناطق با شیوع بالا در خاورمیانه طبقهبندی شده است.
عبادی درباره علائم این بیماری خاطرنشان کرد: علائم مختلفی از جمله تاری دید همراه با درد در حرکات چشم، ضعف در اندام تحتانی یا گزگز اندام تحتانی که بدون تب و عفونت ایجاد میشود و بیش از ۲۴ ساعت طول میکشد، از جمله علائمی است که افراد با مشاهده آن باید برای بررسی به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنند.
پزشک متخصص داخلی مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه جنبههای مختلف ژنتیک و فاکتورهای محیطی در ابتلا به این بیماری تاثیر دارند، گفت: در مورد فاکتورهای محیطی با استفاده از سبک زندگی سالم میتوان بر روند شیوع بیماری تاثیر گذاشت.
عبادی یکی از مهمترین علت افزایش این بیماری در کشور را تغییر سبک زندگی در سالهای اخیر عنوان کرد و افزود: مصرف سیگار در بروزام اس تاثیر زیادی دارد و جوانان اگر سیگار کشیدن را حذف کنند، شیوع این بیماری نیز کاهش خواهد یافت.
به گفته وی، برای کاهش ابتلا به بیماریام اس باید ترک دخانیات، مصرف ویتامین دی با دُز مناسب، رعایت سبک زندگی سالم، جلوگیری از چاقی و ورزش روزانه را در برنامه زندگی خود قرار دهیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه بروزام اس در شهرهای مختلف ایران متفاوت است، گفت: در سالهای اخیر ایران در بین کشورهای خاورمیانه بروز و شیوع بالایی داشته است و شهر تهران بیشترین شیوع را داراست و خطه جنوب کشور نیز شیوع کمتری دارد.
پزشک متخصص داخلی مغز و اعصاب از مهمترین علل افزایش بیماریام اس را تغییر سبک زندگی عنوان و تاکید کرد: خوشبختانه آگاهی مناسبی در خصوص این بیماری در بین مسئولان و مردم در سالهای اخیر شکل گرفته است و اگرچه هنوز نیاز به کار و آگاهیبخشی بیشتری هست، اما هرچه مردم آگاهتر باشند؛ گامهای بیشتری میتوان در جهت کاهش شیوع، تشخیص زودرس و درمان مناسب انجام داد.
عبادی خاطرنشان کرد: اگر زودتر این بیماری تشخیص داده و درمان آن آغاز شود، مشکلات فرد بیمار نیز کمتر خواهد بود و هزینه کمتری به فرد و جامعه تحمیل میشود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر در بسیاری از مراکز دانشگاهی و بیمارستانها، درمانگاههای تخصصیام اس وجود دارد و افراد میتوانند در صورتی که علائم اولیه این بیماری را داشته باشند به این مراکز مراجعه و از راهنماییهای پزشکان و متخصصان مغز و اعصاب بهره بگیرند.
عبادی با بیان اینکه بیشتر داروهایام اس تحت پوشش بیمه هستند و افراد میتوانند داروهای خود را از این طریق تامین کنند، گفت:ام اس حوزههای مختلف زندگی فرد را درگیر میکند و علاوه بر درمان دارویی، گاهی نیاز است بیمار به متخصصین طب فیزیک جهت کاردرمانی و متخصصان روانپزشکی مراجعه کند و بهتر است که هزینههای آنها نیز تحت پوشش بیمه قرار گیرد تا افراد مبتلا بهام اس بتوانند با دغدغه کمتری مراحل درمان خود را طی کنند.
منبع: ایرنا