مراسم خاکسپاری احمد پژمان در لار برگزار شد تمرکز شانزدهمین دوره جشنواره عمار بر روایت تمدنی ایران و غرب انصراف عرفان طهماسبی از سریال «بامداد خمار» | نرگس آبیار به فکر خواننده جدیدی باشد! تئاتر پرتماشاگر مثلث، مهمان شیرازی‌ها شد نگاه تلویزیون به ژانر تاریخ و امنیت | آیا مخاطب هم همراهی می‌کند؟ وقتی بازیگران، کارگردان هم می‌شوند! ژرفای نگاه | نگاهی به نخستین نمایشگاه انفرادی تکتم اکبری در مشهد پیش تولید سریال «کابوس سفید» آغاز شد علّت بستری شدن سعید پیردوست در ICU چیست؟ آخرین خبر‌ها از سریال «پایتخت ۸» اکران فیلم «مجنون» با بازی «بهزاد خلج» عطر ساندرا، روی روسری آبی درخشش سینماگران ایرانی در جشنواره بوسان بیماری مرموز «سلمان خان» بازیگر سینمای هند، چیست؟ فاصله دور سینما از قهرمانان جنگ | درباره ضرورت بازنمایی پرتره شهدای مشهد در قاب سینما مرور تاریخچه صنعت چاپ و نشر در ایران در «جمعه های پردیس کتاب» فیلم سینمایی «بازی را بکش» در راه روسیه نگاهی به نمایشگاه «تهمتنان» در حوزه هنری مشهد درگذشت «سیف‌الله فولادوند» نوازنده موسیقی مقامی لرستان + علت فوت
سرخط خبرها

اکران فیلم‌های نوری بیلگه جیلان در سینماهای هنرو تجربه

  • کد خبر: ۳۳۵۳۳۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
اکران فیلم‌های نوری بیلگه جیلان در سینماهای هنرو تجربه
دو فیلم «قصبه» و «پیله» از آثار ابتدایی نوری بیلگه جیلان کارگردان اهل کشور ترکیه در گروه سینمایی هنرو تجربه به نمایش در می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در نخستین روز از رویداد «سینمای تجربی جهان» فیلم سینمایی «قصبه» و فیلم کوتاه «پیله» از آثار اولیه نوری بیلگه جیلان روز شنبه ۱۰ خرداد از ساعت ۱۷ در پردیس سینمایی چارسو به نمایش گذشته می‌شود و بعد از نمایش فیلم نشست نقد و بررسی فیلم با حضور مازیار فکری ارشاد منتقد و نویسنده سینمایی برگزار می‌شود.

فیلم سینمایی «قصبه» به کارگردانی نوری بیلگه جیلان در سال ۱۹۹۷ با حضور بازیگرانی همچون مهمت ایمین تو پارک، هاووا ساغلام، فاطما جیلان و امین جیلان ساخته شده است. داستان «قصبه» از دیدگاه یک کودک روایت می‌شود و در ۴ فصل سال اتفاق می‌افتد.

فیلم کوتاه «پیله» در سال ۱۹۹۵ در مدت زمان ۱۷ دقیقه و بصورت سیاه و سفید ساخته شده است. این فیلم که در بخش رقابتی فیلم‌های کوتاه جشنواره کن به نمایش درآمد، داستان زندگی یک زوج مسن و داستان جدایی و پیوند مجدد آنها را به تصویر می‌کشد.

این کارگردان سرشناس ترکیه‌ای در کنار جایزه نخل طلای کن برای فیلم «خواب زمستانی»، جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن را برای فیلم‌های «اوزاک» در سال ۲۰۰۲ و «روزی روزگاری در آناتولی» در سال ۲۰۱۱ را در کارنامه دارد.

فیلم «درخت گلابی وحشی» جیلان نیز در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار در جشنواره کن به نمایش درآمد. این فیلم که در فضای معاصر ترکیه ساخته شده است با مفاهیمی همچون فلسفه، دین، سیاست و دوراهی‌های اخلاقی درآمیخته است.

جدیدترین ساخته این کارگردان با نام «روی علف‌های خشک» نیز در سال ۲۰۲۳ در بخش مسابقه اصلی کن نمایش داده شد و توانست جایزه بهترین بازیگر زن این رویداد سینمایی را به خود اختصاص دهد. این فیلم به عنوان سینمای ترکیه در جوایز اسکار ۲۰۲۴ انتخاب شد، اما نتوانست به جمع نامزد‌های نهایی شاخه بهترین فیلم بین‌المللی راه یابد.

جیلان تاکنون با شش فیلم خود سینمای ترکیه را در جوایز اسکار نمایندگی کرده است و یک بار در سال ۲۰۰۸ با فیلم «سه میمون» نامزد اسکار بهترین فیلم بین‌المللی شده است.

در سری برنامه‌های سینمای تجربی جهان هر هفته روز‌های شنبه در سالن شماره ۲ پردیس سینمایی چارسو فیلم‌های متفاوت سینمای جهان در دوره‌های تاریخی مختلف به نمایش درآمده و پس از پایان نمایش هرفیلم، جلسات نقد و بررسی با حضور منتقدان نام‌آشنا برگزار می‌شود و ویژگی‌های خاص هر اثر از منظر تجربه‌گرایی و سیر تحول سینمایی مورد بحث قرار می‌گیرد.

در حاشیه‌ی برگزاری جلسات نقد، فیلم‌های کوتاه مرتبط، گفت‌و‌گو‌های تصویری با کارگردانان (با زیرنویس فارسی) و فیلم‌هایی از پشت صحنه‌ی این آثار نیز به نمایش درخواهد آمد.

حضور در این برنامه برای علاقمندان آزاد و رایگان است.

منبع: شبستان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->