رژیم اسرائیل جسد سه اسیر را تحویل گرفت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سطح آمادگی نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در غرب کشور بسیار مطلوب است اوکراین تحریم‌هایی را علیه روسیه، ایران و چین اعمال کرد حمایت ایران از تمامیت و یکپارچگی سرزمینی سودان اصرار مجدد گروسی بر دسترسی آژانس اتمی به سایت‌های آسیب‌دیده در ایران مصر و عربستان توافق همکاری نظامی امضا کردند ترامپ تصمیم حمله به ونزوئلا را انکار کرد | درخواست تسلیحات نظامی کاراکاس از مسکو گزارشگر سازمان ملل: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل است دیپلمات ایرانی: نقش اسرائیل در تحولات جاری سودان باید جدی گرفته شود فیدان: ترکیه میزبان نشست وزرای کشور‌های اسلامی درمورد غزه خواهد بود غزه، لبنان ‌و موضوع هسته‌ای محور گفت‌وگوی عراقچی و همتای مصری سازمان ملل: حملات آمریکا به مظنونان قاچاق مواد مخدر غیرقانونی است تخت روانچی: هر مذاکره‌ای که نتایجش از قبل مشخص شده باشد، بی معنا است مقام روس: مسکو همیشه آماده انجام آزمایش هسته‌ای است شیخ نعیم قاسم: واشنگتن تجاوزات اسرائیل را توجیه می‌کند | آمریکا هیچ‌گاه میانجی صادق و بی‌طرفی نبوده است معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند خودسوزی یک نظامی صهیونیست (۹ آبان ۱۴۰۴) توقیف شناور حامل ۲۴۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس (۹ آبان ۱۴۰۴) نماینده مجلس: قطع یک‌باره یارانه سه دهک، اشتباه است رابرت مالی: اسرائیل قادر به مقابله با موشک‌های ایران نبود | به نظر می‌آید ترامپ مصمم است که به توافقی با ایران دست بیابد وزارت اقتصاد مامور ساماندهی مدیریت مرزها شد آیت‌الله علم‌الهدی: آمریکا هیچ‌گاه به دنبال دوستی با ایران نیست| عبرت دشمنی آمریکا با ایران باید به نسل‌های بعد منتقل شود پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رویترز: آمریکا و تروئیکای اروپا به دنبال فشار بر ایران در آژانس اتمی

  • کد خبر: ۳۳۵۶۶۰
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۴
رویترز: آمریکا و تروئیکای اروپا به دنبال فشار بر ایران در آژانس اتمی
دیپلمات‌های غربی امروز جمعه مدعی شده‌اند قدرت‌های غربی به دنبال فشار بر اعضای شورای حکام آژانس اتمی جهت اقدام علیه ایران در نشست فصلی آتی این نهاد بین‌المللی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز نوشته قدرت‌های غربی قصد دارند برای اولین بار در نزدیک به ۲۰ سال گذشته ایران را به نقض تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای محکوم کنند.

این اقدام احتمالاً خشم تهران را برخواهد انگیخت و مذاکرات میان ایالات متحده و ایران در زمینه تحریم‌ها و رفع نگرانی‌های مربوط به برنامه هسته‌ای این کشور را پیچیده‌تر خواهد کرد.

آمریکا و متحدان اروپایی‌اش شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان (معروف به گروه E۳)، پیش‌تر قطعنامه‌هایی را در شورای حکام آژانس پیشنهاد کرده بودند که از ایران می‌خواستند اقداماتی مانند توضیح درباره آثار اورانیوم کشف‌شده انجام دهد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده همزمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال آماده‌سازی گزارش‌های فصلی خود درباره ایران برای ارائه به کشور‌های عضو پیش از نشست بعدی شورای حکام است. این نشست از ۹ ژوئن آغاز می‌شود.

یکی از این گزارش‌ها، گزارشی جامع‌تر خواهد بود که به مسائل مختلف، از جمله همکاری ایران با آژانس، می‌پردازد. این گزارش بر اساس قطعنامه‌ای در نوامبر گذشته تهیه شده و دیپلمات‌ها انتظار دارند که حاوی محتوای بسیار انتقادی علیه ایران باشد.

یک مقام اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته انتظار می‌رود که گزارش جامع آژانس اتمی در خصوص ایران «سختگیرانه» باشد.

به گفته سه دیپلمات، پس از انتشار این گزارش، ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را آماده خواهد کرد که ایران را به نقض تعهدات پادمانی خود متهم می‌کند.

یک دیپلمات چهارم نیز تأیید کرد که قدرت‌های غربی در حال تدوین پیش‌نویس قطعنامه‌ای هستند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

این پیش‌نویس در روز‌های آینده میان کشور‌های عضو شورای حکام به بحث گذاشته خواهد شد و سپس به‌طور رسمی توسط چهار قدرت غربی در نشست فصلی ارائه می‌شود.

تلاش برای اقدام علیه ایران در شورای امنیت

آخرین باری که هیئت مدیره آژانس رسماً ایران را به نقض تعهدات پادمانی متهم کرد، در سپتامبر ۲۰۰۵ بود.

ایران همواره ادعا‌های رژیم صهیونیستی و کشور‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای خودش را رد کرده و تأکید دارد که از فناوری هسته‌ای تنها برای مقاصد صلح‌آمیز استفاده می‌کند.

در فوریه ۲۰۰۶، قطعنامه دیگری از شورای حکام آژانس، ایران را به عدم پایبندی به تعهدات پادمانی متهم کرده و پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داد که منجر به اعمال تحریم‌هایی علیه ایران شد.

دیپلمات‌ها می‌گویند هنوز مشخص نیست که قدرت‌های غربی در چه مرحله‌ای ارجاع موضوع به شورای امنیت را دنبال خواهند کرد و همچنین معلوم نیست شورای امنیت چه اقدامی علیه ایران انجام خواهد داد.

تأثیر فوری این قطعنامه احتمالاً بر مذاکرات تهران با آمریکا و اقدامات بعدی ایران در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش خواهد بود.

شورای حکام آژانس اخیراً تمام قطعنامه‌های پیشنهادی قدرت‌های غربی درباره ایران را تصویب کرده و انتظار می‌رود این قطعنامه نیز با اکثریت آرا تصویب شود. تنها سؤال این است که میزان حمایت از آن چقدر خواهد بود.

روسیه و چین تنها کشور‌هایی هستند که به‌طور مداوم با چنین قطعنامه‌هایی مخالفت کرده‌اند.

ایران معمولاً به قطعنامه‌ها و انتقادات در شورای حکام آژانس واکنش تندی نشان داده و اقداماتی مانند تسریع و گسترش برنامه غنی‌سازی اورانیوم یا جلوگیری از حضور بازرسان ارشد آژانس را انجام داده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->