ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌ها با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام؛ روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی بهره‌گیری از اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آیا کاهش اشتهای کودکان در تابستان طبیعی است؟ توزیع کارت جدید بانکی برای بازنشستگان فراجا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) حضور استان کرمان در فهرست رقابت بهترین مرکز گردشگری جهان در سال ۲۰۲۵ تورهای غیرمجاز، عامل افزایش نرخ بیکاری راهنمایان گردشگری زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد بهترین خوراکی‌ها برای پاکسازی گرد و غبار از ریه خبر جدید از پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) مجوز داروخانه‌های متخلف در جنگ ۱۲روزه، لغو شود جریمه ۲۲ میلیارد ریالی برای دارنده ۲۰۸ دستگاه ماینر قاچاق در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ | نحوه دریافت کارت ورود به جلسه و مراحل رفع نقص (۱۷ تیر ۱۴۰۴) تولد ۷۰ نوزاد گاندو برای اولین بار در ایران لزوم واکسیناسیون حیوانات خانگی | اجتناب از مصرف فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه نتایج کنکور دانشگاه‌های افسری ارتش اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گذر موج بارشی از کشور در ۲ روز آینده هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل
سرخط خبرها

با زاگرس بد برخورد کردیم! | ۴۰ درصد آب کشور وابسته به زاگرس است

  • کد خبر: ۳۳۶۳۰۱
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۹
با زاگرس بد برخورد کردیم! | ۴۰ درصد آب کشور وابسته به زاگرس است
استاندار خوزستان همراهی توسعه و محیط زیست را لازمه حیات یک جامعه دانست و گفت: در دهه‌های اخیر با طبیعت زاگرس که بخش مهمی از فرهنگ خوزستان را شکل می دهد برخورد خوبی نداشته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدمحمدرضا موالی‌زاده در نشست تخصصی آمایش سرزمین و توسعه ظرفیت‌های زاگرس در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز، دخل و تصرف‌های غیراصولی در محدوده رودخانه‌ها و مناطق طبیعی حوضه زاگرس اظهار داشت: این برخوردهای غیرعلمی و غیرموجه آسیب‌های جدی به طبیعت زاگرس وارد کرده و هم اکنون شاهد از هم گسیختگی این طبیعت خدادادی و بین نسلی هستیم.

وی با بیان اینکه توسعه بدون درنظرگرفتن الزامات زیست محیطی حیات جامعه را با چالش های جدی روبرو می کند خاطرنشان کرد: توسعه بدون محیط زیست و محیط زیست بدون توسعه قابل باور نیست، بنابراین باید به این دو مقوله برخورد مسالمت آمیز صورت گیرد تا حیات بشری با مخاطرات جدی و جبران ناپدیر روبه رو نشود.

نماینده عالی دولت چهاردهم در استان خوزستان به وضعیت ناهنجار و غیرقابل قبول زاگرس اشاره کرد و گفت:این جنگل انبوه یک بُعد هویتی برای خوزستان دارد و مردم منطقه با بلوط و جنگل آن زندگی می کنند و فرهنگ خاص برآورده از طبیعت زاگرس شکل گرفته است که موسیقی سنتی یکی از مایه های فرهنگی آن است.

وی گفت: مجموعه فرهنگی و اجتماعی این منطقه بسیار دلنشین است و می تواند در انسان آرامش ایجاد کند از این رو باید بتوانیم این طبیعت بکر و زیبا را حفظ وبرای نسل های آینده باقی بگذاریم.

دکتر موالی زاده با اشاره به فرهنگ غنی در منطقه زاگرس نشین گفت: حدود ۱۰ میلیون نفر در ۱۲ استان کشور در محدوده زاگرس زندگی می کنند و حدود ۴۰ درصد آب کشور از این منطقه سرچشمه می گیرد.

وی به ملازمت توسعه و محیط زیست در منطقه زاگرس تاکید کرد: توسعه در هرکشوری اتفاق می‌افتد ولی جنگل‌های آن نباید کاهش پیدا کند و این قابل قبول نیست.

استاندار خوزستان در ادامه به بحران ریزگردها در استان خوزستان در ۲۰ سال اخیر اشاره و با انتقاد از اقدام های کشور ترکیه در ساخت ۲۳ سد بزرگ در مسیر رودخانه های دجله، فرات و ارس و آثار مخرب زیست محیطی آن در کشورهای عراق، سوریه و ایران اظهار داشت: علت بخش مهمی از بروز ریزگردها در کشورهای منطقه و خوزستان سدسازی در ترکیه است که سبب شده جنگل های آن کشور افزایش و جنگل های کشورهای منطقه کاهش و محیط زیست آن آسیب های جدی ببینند.

وی با اشاره به اینکه طبیعت هوشمند است و حق خود را می گیرد گفت: ما باید بپذیریم که باید با طبیعت مدارا کرد و برخورد قهرآمیز با آن نداشته باشیم.

دکتر موالی زاده به پدیده کوه خواری، جنگل خواری ورودخانه خواری در دهه های اخیر در کشور بویژه در حوضه زاگرس اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین نشست هایی می تواند برای منطقه زاگرس راهگشا باشد و با ارائه راهکارهای علمی از تخریب طبیعت این منطقه باارزش جلوگیری کرد و حداقل از میزان تخریب آن کاست.

وی همزیستی مسالمت آمیز طبیعت و توسعه را با هدف حفظ ذخایر ارزشمند جنگلی زاگرس را مورد تاکید قرار داد و از صاحب نظران و استادان دانشگاه‌ها خواست در قالب آمایش سرزمین مطالعات دقیق تری از این حوضه انجام دهند.

دکتر موالی زاده گفت: باید سازوکار لازم برای پایداری زیست انسانی در چنین محیط هایی ایجاد شود تا بتوانیم جمعیت بیشتری را در این منطقه ساکن کنیم واز ظرفیت های طبیعی این منطقه بهره برداری اصولی بهتری داشته باشیم.

در این همایش علمی مهرداد نیکو رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با بیان اینکه زاگرس یکی از زیستگاه‌های مهم کشور ما است و بسیاری از منابع طبیعی که در کشور داریم وابسته به زاگرس است، حدود ۴۰ درصد آب کشور وابسته به زاگرس است و در این منطقه ۱۰ تالاب مهم داریم.

وی گفت: بسیاری از زیستگاههای ما بصورت مستقیم و غیرمستقیم به زاگرس وابسته است ولی متاسفانه منطقه زاگرس در سال های اخیر بدلیل تغییر اقلیم و مداخلات انسان دچار تخریب شده است.

نیکو افزود: در این راستا همایش مدیریت پایدار جنگل های زاگرس در ملی در تیرماه سال جاری برگزار می شود و این همایش دارای هفت پنل تخصصی است که یکی از پنل های آن در زمینه آمایش سرزمین و توسعه ظرفیت های زاگرس است که در خوزستان به میزبانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان افزود: ارائه کنندگان مقالات در این همایش ازدانشگاههای ملی و استان بودند وصاحب نظران علمی و اجرایی مقالاتی ارائه کردند که به تغییر اقلیم، کارهای عمرانی، معیشت مردم و نگهداری از جنگل های زاگرس به صورت مشارکتی پرداخته شده که جمع بندی این مقالات به همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگل های زاگرس ارائه خواهد شد.

وی گفت: از مجموع ۳۰ شهرستان خوزستان، زندگی ۱۰ شهرستان با زاگرس آمیخته و وابسته است.

نیکو آفت و حریق را ۲ چالش اساسی حوضه زاگرس بیان کرد و گفت:از مجموعه ۶ میلیون هکتار اراضی جنگلی زاگرس، حدود ۱.۵ میلیون هکتار با آفت مواجه است و چگونگی مهار حریق توسط جوامع محلی بسیار مهم است.

در این همایش، ۲ پنل تخصصی تشکیل شد و سخنرانان با ارائه مقالات علمی به چالش های زیست محیطی حوضه زاگرس و راهکارهای کاهش این آسیب ها را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->