رقابت یک ربات نقاش با هنرمندان امیر نادری رئیس جشنواره زردآلوی طلایی ارمنستان شد تئاتری به تهیه‌کنندگی پرویز پرستویی میلیاردی شد این کتاب طلسم فراموشی در دنیای ادبیات کودک را شکست سارا بهرامی با «یخ بستگی» دوباره روی صحنه می‌آید به بهانه همایش «شریعتی و امر ملی» | جای خالی امر ملی در تفکر دکتر علی شریعتی برپایی نمایشگاه ادوات تعزیه در برج آزادی اهدای جایزه قلم پینتر ۲۰۲۵ به نویسنده مسلمان سودانی فیلم «ترک عمیق» در راه سینما تصاویری از بازیگران زن خارجی در سریال سلمان فارسی «شرک ۵» در راه سینما گفت‌و‌گو با سهند خیرآبادی، هنرمند مشهدی، به مناسبت انتشار مجموعه ۵ نمایشنامه‌اش آمار فروش سینما‌ها در سه روز پایانی هفته گذشته (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تأثیر جنگ ۱۲ روزه بر پخش سریال‌ها نقش آفرینی ایلان ماسک در فیلم بلندپروازانه‌ «مصنوعی» نقشه راه برای شعر و ادبیات | از جشنواره‌های جدید تا احیای برنامه‌های فراموش‌شده آغاز پویش لباهنگ «یک صدا ایران» برای اجرای «علاج» محسن چاوشی در شبکه نسیم مستند «شهید طهرانچی» در رادیو + زمان پخش
سرخط خبرها

ناصر علیخواه، نویسنده و پژوهشگر، در ۸۶سالگی درگذشت

  • کد خبر: ۳۳۸۲۲۵
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۳
ناصر علیخواه، نویسنده و پژوهشگر، در ۸۶سالگی درگذشت
ابوالقاسم ایرانی از درگذشت ناصر علیخواه، معلم و نویسنده و از شاگردان منوچهر آتشی، امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) پس از مدتی تحمل بیماری در منزل شخصی‌اش خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ناصر علیخواه، متولد ۱۳۱۸ در خورموج بوشهر، شاگردِ منوچهر آتشی بود. این دوستیِ «شاگرد-استادی» تا زمانِ درگذشتِ آتشی در سال ۱۳۸۴ ادامه داشت. علیخواه در کنار معلمی به نوشتن روی آورد.

ناصر علیخواه افزون بر معلمی، بیش از ۵۰ سال فعالیت‌های قلمی داشت؛ مقالات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و نقد ادبی او درباره استان‌های جنوبی با تمرکز بر استان بوشهر و شهر خورموج در نشریات استان بوشهر به ویژه نسیم جنوب به چاپ می‌رسید.

نخستین یادداشتِ او درباره فقر بود که در مجله «خوشه» آن زمان منتشر شد. پس از آن علیخواه کم‌وبیش می‌نوشت و این نوشتن را در دورانِ بازنشستگی به شکلِ جدی‌تر ادامه داد که حاصلِ آن چند کتاب بود.

«نوشتن برای ایران: جستار‌هایی در باب فرهنگ، سیاست و تاریخ»، مجموعه‌ای از چهل مقاله با موضوعاتی از فقر و آموزش در جنوب گرفته تا سیاست‌گذاری و فرهنگ ملی، نوشته‌شده در دوران معلمی و بازنشستگی، به اهتمام دخترش مونا علیخواه منتشر شده است.

«نام‌ها و یادها» کتاب خاطرات، حاشیه‌نویسی‌های ناصر علیخواه بر کتاب‌ها و شخصیت‌های اثرگذار زندگی‌اش؛ تأملاتی عمیق بر تجربه‌های زیسته‌اش در قالب ۲۰۶ صفحه نیز منتشر شده است.

دیوان «مفتون بردخونی»، گزیده‌ای از اشعار سید بهمنیار حسینی بردخونی (مفتون بردخونی)، به اهتمام ناصر علیخواه و منوچهر آتشی، شامل دوبیتی‌ها، غزل‌ها، رباعی‌ها و مثنوی‌ها، توسط انتشارات سولار از دیگر آثار منتشرشده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->