اعلام نحوه فعالیت‌های واحد‌های قضایی و اداری قوه‌قضائیه تا پایان خرداد ۱۴۰۴ انهدام ۳ ریزپرنده ‌در ملایر با عملیات پدافند (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) پاکستان: در صورت تشدید تجاوزات اسرائیل علیه مردم فلسطین و علیه ایران، حتماً پاسخ خواهیم داد ویدئو | توضیحات سردار رادان در مورد عملیات شب گذشته شهرری برای دستگیری خرابکاران موساد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۶۰ متهم مرتبط با اقدام تروریستی اسرائیل در اصفهان پدافند هوایی چگونه عمل می‌کند؟ + معرفی انواع پدافندها هم‌صدایی ۱۱ کشور در نشست شورای حکام | تجاوز اسرائیل به ایران محکوم شد زنبور‌ها زیاد از لانه خود دور نمی‌شوند! سفیر ایران در وین: حق پاسخ قاطع به رژیم صهیونیستی را برای خود محفوظ می‌دانیم سفارت آلمان در تهران به حالت نیمه‌تعطیل درآمد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آنروا: فلسطینی‌های گرسنه در غزه جان می‌دهند مهاجرانی: بورس تا اطلاع ثانوی تعطیل است | شهادت ۴۵ زن و کودک تا امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رسانه صهیونیستی: ایران تاکنون ۳۵۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) نماینده ایران در آژانس انرژی اتمی: سکوت دربرابر جنایات اسرائیل اعتبار آژانس را مخدوش کرده است یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا: آمریکا نگران نابودی اسرائیل است | در شرایطی به ما حمله کردند که مناسب‌ترین زمان برای نابودی رژیم صهیونیستی است آمادگی مسکو برای میانجی‌گری در جنگ ایران و اسرائیل ایران، سفارت آمریکا در اسرائیل را تعطیل کرد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) چطور خانه‌های تیمی تروریستی را شناسایی کنیم؟ ابراز نگرانی اسرائیل: ایران هنوز هزاران موشک بالستیک دارد هلاکت ۲۴ اسرائیلی و زخمی‌شدن ۵۹۲ تن دیگر در حملات موشکی ایران به اراضی اشغالی، تاکنون (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) تحلیلگر اسرائیلی: برای غلبه بر ایران، اغتشاش خیابانی لازم است چین خواستار خویشتن‌داری ایران و اسرائیل شد وقتی دیپلماسی پوستین فریب می‌پوشد نشست اضطراری آژانس اتمی درباره ایران آغاز شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | گروسی: بازرسی‌های آژانس در ایران ادامه خواهند داشت سی‌ان‌ان: اسرائیل توان ایران برای تجدید قوا را دست‌کم گرفت
سرخط خبرها

ناگفته‌های سفیر ایران درباره هجمه به سند ۲۵ ساله همکاری‌های ایران و چین

  • کد خبر: ۳۳۸۶۲
  • ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴
ناگفته‌های سفیر ایران درباره هجمه به سند ۲۵ ساله همکاری‌های ایران و چین
سفیر ایران در چین با تاکید بر اینکه «ادعا‌هایی مانند «واگذاری برخی جزایر به چینی‌ها یا استقرار نیرو‌های نظامی چین در ایران» در قالب برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین، «مضحک، خنده دار و نوعی تبلیغات منفی» است.»، یادآور شد: «برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین در واقع یک برنامه جامع میان دو کشور و «نقشه راه روابط پکن و تهران» است».
به گزارش شهرآرانیوز، «محمد کشاورز زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین درباره هجمه‌ها علیه برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری‌های چین و ایران گفت: بیشتر این هجمه‌ها نشات گرفته از کانال‌های خاص و معاندینی است که دوست ندارند، روابط ایران با کشور‌های بزرگی مانند چین رشد پیدا کند و انتظاری جز مخالفت آمریکا هم با این برنامه نداشتیم.

او هجمه‌ها علیه برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین را "مضحک و خنده دار" خواند و افزود: کشور‌هایی مانند آمریکا که تحریم‌های ظالمانه‌ای علیه ما اعمال می‌کنند و حتی پول‌های ما در کشور‌های دیگری مانند ژاپن و کره جنوبی را بلوکه کرده و اجازه نمی‌دهند از آن پول‌ها برای تامین دارو یا مواد غذایی استفاده کنیم اکنون «دایه مهربان‌تر از مادر» شده اند و ادعا‌هایی را مطرح می‌کنند که «مضحک و خنده دار» است.

کشاورز زاده طرح «ادعا‌های مضحک و خنده دار» را نوعی توهین به شعور جمعی مردم ایران دانست و گفت: ادعا‌هایی مانند «واگذاری برخی جزایر به چینی‌ها یا استقرار نیرو‌های نظامی چین در ایران» در قالب برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین، «مضحک، خنده دار و نوعی تبلیغات منفی» است.

سفیر ایران در چین با انتقاد از برخی از کانال‌های رسانه‌ای داخل ایران هم که چنین مواردی را بازنشر می‌دهند گفت: این ادعاها، دروغ‌هایی است که هیچ پایه و اساسی ندارد و به طور یقین اگر بتوانیم این سند را به جلو ببریم و نهایی شود حتما تاثیرات مثبتی در روابط ما با کشور‌های دنیا خواهد داشت.

تلاش نا فرجام آمریکایی‌ها

سفیر ایران در چین افزود: آمریکایی‌ها خیلی تلاش کردند ایران را منزوی کنند و ادعا کردند که ظرف شش ماه آینده کار را به جایی می‌رسانند که ایران پای میز مذاکره بیاید و شرایط آمریکا را بپذیرد بنابراین کشوری که برنامه اش این است که ظرف ۶ ماه، اقتصاد ایران را فرو بپاشد مسلما با برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین مخالف است.

برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین یک نقشه راه است

سفیر ایران در چین گفت: برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین در واقع یک برنامه جامع میان دو کشور و «نقشه راه روابط پکن و تهران» است این برنامه چیزی با عنوان «معاهده یا قرارداد» نیست بلکه در واقع نوعی تفاهم میان دو کشور برای توسعه زمینه‌های همکاری میان دو جانبه است.

کشاورز زاده اظهار کرد: نقشه راهی که برای روابط با چین تنظیم می‌کنیم چراغی است که مسیر روشن را نشان خواهد داد در چارچوب این برنامه صرفا وارد کننده کالا نخواهیم نبود، توسعه زیر ساخت‌های کشور از بعد زمینی، هوایی و فضایی می‌تواند شامل این برنامه ۲۵ ساله شود.

هماهنگی برای تهیه برنامه

وی افزود: این برنامه نتیجه یک کار مشترک و کارشناسی شده است و نظرات مقامات عالی کشور هم در این زمینه کسب شده است.

کشاورز زاده افزود: جز به جز این برنامه در وزارتخانه‌های مختلف و مجلس شورای اسلامی مورد بررسی و کارشناسی قرار گرفته است و اگر گوشه‌ای از آن خلاف منافع کشور باشد قطعا قابل پذیرش نخواهد بود.

او گفت: فکر می‌کنم بتوانیم با کشور‌های دیگری هم بتوانیم برنامه‌ای مانند برنامه جامع همکاری‌های ایران و چین برای همکاری طراحی کنیم.

تاریخ چند هزار ساله همکاری‌ها با چین

سفیر ایران در چین با اشاره به سابقه روابط دو ملت ایران و چین که به دوران جاده ابریشم و چند هزار سال پیش باز می‌گردد گفت: این روابط در طول تاریخ همیشه بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک بوده است.

کشاورز زاده افزود: در دوره جدید روابط هم که سال آینده پنجاهمین سال روابط را خواهیم داشت همیشه روابط رو به گسترش بوده و بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل توسعه پیدا کرده است.

او به تاریخچه شکل‌گیری برنامه جامع همکاری‌های چین و ایران اشاره کرد و گفت: در سفر سال ۲۰۱۶ میلادی رییس جمهوری چین به ایران، روابط دو کشور به سطح «روابط جامع مشارکت راهبردی» ارتقا یافت و در همان سفر نیز برنامه ۲۵ ساله جامع همکاری‌های ایران و چین مطرح شد.

کشاورز زاده تصریح کرد: به دنبال طرح این مساله، مدتی بخش‌های مختلف روی این برنامه کار کردند تا اینکه در سال ۱۳۹۷ در سفر «علی لاریجانی» رییس وقت مجلس شورای اسلامی به پکن و در ملاقات با «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین این برنامه مجددا مطرح شد و متعاقب آن در سفر سال گذشته وزیر امور خارجه تقدیم طرف چینی شد و مواردی که قرار است در این برنامه کار شود مورد بررسی قرار گرفت.

جهان علاقه‌مند به توسعه روابط با چین است

وی به تشریح قدرت نمایی اقتصاد چین در جهان پرداخت و گفت: چین دارای بزرگترین ذخایر ارزی دنیا است و اقتصاد رو به رشدی دارد به طوری که ۱۵ درصد اقتصاد دنیا را در اختیار گرفته است به همین دلیل تمام کشور‌های بزرگ دنیا علاقه‌مند هستند روابطشان را با چین گسترش دهند.

کشاورز زاده افزود: چین اکنون شریک نخست و تجاری کشور‌های مختلفی در منطقه خاورمیانه از جمله امارات متحده عربی، عربستان و چند کشور دیگری است این زمینه برای ایران هم وجود دارد که بتوانیم از امکاناتی که در کشور چین وجود دارد استفاده کنیم.

غلبه صادرات بر واردات در روابط با چین

سفیر ایران در چین گفت: سال گذشته که روابط تجاری تهران - پکن به بالای ۲۳ میلیارد دلار رسید صادرات ما بر واردات از چین پیشی گرفت و اکنون چین به عنوان یک کشور وارد کننده کالای ایرانی می‌تواند در آینده و اقتصاد ما مثمرثمر باشد و نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی ما داشته باشد.

منبع: جماران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->