به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیلزاده ضمن تأکید بر اهمیت تغذیه مناسب در شرایط بحرانی، توصیههایی را به شرح زیر برای عموم مردم ارائه کرد.
وی افزود: از خرید و انبار کردن بیش از اندازه مواد غذایی خودداری شود، واحدهای تولیدی مواد غذایی در کشور با تمام ظرفیت فعال هستند و نگرانی بابت کمبود اقلام ضروری وجود ندارد.
اسماعیل زاده ادامه داد: تمرکز خانوادهها باید بر تهیه غذاهای سالم با ماندگاری بالا برای تأمین کالری، پروتئین و مواد مغذی ضروری باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دسترسی به آب آشامیدنی سالم در کشور فراهم است، اما از قرار دادن بطریهای آب معدنی در برابر نور خورشید خودداری شود.
وی ادامه داد: در شرایط اضطراب و کاهش فعالیت بدنی (مثلاً به علت دورکاری)، احتمال افزایش وزن وجود دارد، دریافت کالری باید متناسب با سطح فعالیت باشد و از منابع سالم مانند غلات سبوسدار، میوهها، سبزیجات و حبوبات تأمین شود.
اسماعیل زاده تاکید کرد: برای حفظ توده عضلانی، مصرف منابع پروتئینی حیوانی مانند تخممرغ و گوشت و همچنین منابع گیاهی مانند حبوبات، سویا و آجیلها ضروری است، در شرایط سختتر، پروتئینهای فاسدنشدنی مانند کنسروها و آجیل در اولویت قرار گیرند.
وی با اشاره به تأمین انرژی از منابع مناسب گفت: برای انرژی، از کربوهیدراتهای پیچیده مثل نان، برنج و حبوبات استفاده شود.
وی با تاکید بر ضرورت مصرف میوه و سبزیجات افزود: برای تأمین فیبر و ویتامینها، میوه و سبزی تازه بهترین گزینه است، در صورت کاهش دسترسی، میوه خشک یا کنسرو شده جایگزین مناسبی خواهد بود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از مصرف تنقلاتی مانند چیپس، پفک، نوشابهها، غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و فستفودها خودداری شود، این غذاها حاوی چربی، نمک و قند زیاد هستند که به سلامت آسیب میزنند.
وی تأکید کرد: مصرف لبنیات و شیر قبل از خواب، بهویژه شیر کمچرب پیش از خواب، علاوه بر تأمین مواد مغذی، به بهبود خواب و آرامش روانی کمک میکند.
اسماعیلزاده تأکید کرد: با حفظ آرامش، تغذیه صحیح و پرهیز از هدررفت منابع غذایی، میتوانیم سلامت فردی و اجتماعی جامعه را حتی در دشوارترین شرایط حفظ کنیم.
منبع: ایرنا