به گزارش شهرآرانیوز؛ از سال ۹۹ خاموشیهای گسترده و برنامهریزی شده در کشور بعد از چند دهه صورت گرفت. خاموشیهایی که بنابه اعلام مسئولان بهدنبال ناترازی انرژی رقم خورد. در ابتدا یکروز در هفته و با زمانبندی مشخص در بخش خانگی خاموشیها اعلام شد. مسئلهای که صنعت و کشاورزی نیز از آن بینصیب نماند و بهتدریج آمار ضرر و زیانهای ناشی از خاموشی، چه در بخش خانگی با سوختن وسایل برقی و در بخش صنعت با از دست رفتن فرصتهای تولید و در بخش کشاورزی با از دست رفتن محصولات و موتور برق چاهها به گوش رسید.
اما این مسئله بهتدریج نهتنها سامان نگرفت که به دو روز و سه روز و درنهایت تا روزهای اخیر به خاموشی روزانه منجر شده است. اگر چه نوک پیکان خاموشی برق اغلب به سمت مصرف زیاد در بخش خانگی است، اما کارشناسان از سویی دیگر عواملی مانند ضعف مدیریتی در توسعه زیرساختها، فرسودگی شبکهها و نبود تناسب میان عرضه و مصرف را مطرح میکنند.
مسائلی که در سالهای اخیر اگر در کنار خاموشی برنامهریزیشده به آنها توجه میشد، در کنار مدیریت مصرف میتوانست در خارج شدن از این شرایط مؤثر باشد. با این حال بخش خانگی که بیشترین مشترکان مصرف برق را شامل میشوند، در این روزهای گرم سال با سهیمشدن در خاموشی روزانه و مدیریت مصرف در این زمینه نقش بسزایی دارند.
پیرو این موضوع مدیر روابط عمومی توزیع برق مشهد در گفتوگو با شهرآرا درباره اعلام خاموشیهای روزانه، بیان کرد: با توجه به افزایش گرما و مصرف بسیار بالا در بخش مشترکان، برای اینکه از خاموشیهای بدون برنامه جلوگیری کنیم، برنامهریزی خاموشی روزانه صورت گرفته است. این روند فقط برای مشهد نیست، بلکه در شهرهای دیگر با خاموشی روزانه روبهرو هستیم. باید بپذیریم در شرایط ناترازی برق هستیم و مصرف ما بیشتر از تولید است.
علیرضا کاشی با بیان اینکه پایان این خاموشیهای روزانه مشخص نیست، اظهار کرد: امیدواریم با کاهش دما، روند خاموشی تعدیل یابد و کمتر شود. اما تا گرما ادامه داشته باشد، خاموشی نیز هست و همه باید کمک کنیم که این روزها سپری شود. سازمان هواشناسی در چند روز آتی، استمرار گرما را پیشبینی کرده است. هرچقدر بتوانیم صرفهجویی کنیم، به تأمین برق مشهد کمک کردهایم.
وی در پاسخ به رعایت عدالت در برنامهریزی خاموشیها در سطح شهر بیان کرد: مدیریت مصرف برق در تمام شهر انجام میشود و بین مرکز شهر و حاشیه شهر تفاوتی نیست، اما این نکته را در نظر داشته باشید که در مناطق حاشیه شهر به دلیل تردد خودروهای سنگین و ساختوسازهای غیرمجاز یکسری حوادث روی شبکهها اجتنابناپذیر است که مزید علت شده است. شهر مشهد را به دوازده بلوک تقسیم کردهایم و همه مناطق شهر روزانه دو ساعت در حال حاضر برق آنها قطع میشود.
مدیر روابط عمومی توزیع برق مشهد درباره مدیریت مصرف برق در ادارات و مجتمعهای تجاری گفت: تمام ادارات در سطح شهر مشهد دارای کنتور هوشمند هستند و رصد میشوند. ادارات بین ساعتهای ۶ صبح تا ۱۳ ظهر فعالیت دارند و حتما باید ۲۰ درصد نسبت به سال قبل مصرف خود را کاهش بدهند. از ساعت ۱۳ به بعد نیز باید ۸۰ درصد بار مصرفی را کم کنند. اگر این اقدام را انجام ندهند توسط کنتورهای هوشمندی که نصب شده است، رصد میشود و اگر تخطی صورت بگیرد، خود کنتور قطع میشود.
وی افزود: مجتمعهای تجاری بنا بر مصوبه استانداری از ساعت ۱۳ تا ۱۷ بعدازظهر باید تعطیل باشند. بازرسان ما کنترل میکنند. همچنین باید از ساعت ۱۲ شب تا طلوع آفتاب نئونها، تابلوهای سردر و روشنایی داخل مغازه همه خاموش باشند. درباره نماهای برخی اصناف که شبها روشن میگذارند بنا به دستور استانداری، اتاق بازرگانی و اصناف، این نماها باید خاموش باشد. همکاران ما مراجعه میکنند اگر از ساعت ۱۲ شب به بعد این نماها روشن باشد، برچسب روی درب مرکز تجاری یا مغازه نصب میشود. اگر دوباره تکرار شود برای قطعی برق آن واحد اقدام میشود.
کاشی با بیان اینکه در شهر مشهدیکمیلیون و ۸۵۰ هزار مشترک بخش خانگی داریم، درخصوص شناسایی و برخورد با مشترکان پرمصرف تصریح کرد: که ۸۰ درصد مشترکان برق شهر مشهد را بخش خانگی میدهند که کمتر از ۱۰ درصد این میزان مشترکان پرمصرف و کاملا تحت کنترل هستند. برای آنها کنتورهای هوشمند نصب کردهایم.
در دورههای قبل برای مشترکان پرمصرف، قبض برق قابل توجه صادر میشد، اما در شرایط فعلی علاوهبر قبض قابل توجه، کنتور هوشمند نصب شده و از میزانی که بیشتر مصرف کنند، برق بهطور هوشمند قطع میشود. برای تجاریهای پرمصرف نیز کنتور هوشمند نصب شده و رصد میشوند.
مدیر روابط عمومی توزیع برق مشهد افزود: چند راهکار ساده را اگر مردم رعایت کنند، کمک بسیاری به مدیریت ناترازی میشود. اینکه کولر گازی را روی درجه ۲۵ قرار بدهند، کولر آبی روی دور کند باشد و در روشنایی روز چراغها را خاموش کنند، در ساعتهای اوج مصرف از ساعت ۱۱ تا ۱۶ بعدازظهر و از ساعت ۱۹ تا ساعت ۲۳ از وسایل پرمصرف استفاده نکنند. روزهای سختی در پیش داریم که باید دست در دست هم از این شرایط عبور کنیم.