خبر جدید برای بازنشستگان | زمان پرداخت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شد هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد
سرخط خبرها

احیای دریاچه ارومیه در اغما | برداشت رسمی نمک آغاز شد

  • کد خبر: ۳۴۶۹۶۵
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۲
احیای دریاچه ارومیه در اغما | برداشت رسمی نمک آغاز شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: اگر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و برداشت آب توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، درحالی که پس از خشک شدن کامل قسمت شمالی دریاچه ارومیه، قسمت جنوبی آن نیز در آستانه از بین رفتن قرار دارد، امید‌ها به احیای دریاچه روز‌به‌روز رنگ می‌بازد.

کاهش شدید بارش‌ها و افزایش تبخیر از یک سو و از سویی دیگر تداوم توسعه باغات و زمین‌های کشاورزی و اجرا نشدن مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه باعث شده تا بسیاری از کارشناسان به این باور برسند که احیای دریاچه ارومیه دیگر ممکن نیست و در بهترین حالت یک دریاچه فصلی خواهیم داشت که تنها کف آن مرطوب می‌ماند تا از توفان‌های گرد و غبار جلوگیری شود.

در چین شرایطی برخی از کارشناسان معتقدند که شاید برداشت نمک با ضوابط محیط زیستی، مشابه آنچه در دریاچه نمک بزرگ آمریکا انجام می‌شود، بتواند مقداری به شرایط دریاچه کمک کرده و از طرفی نفع اقتصادی نیز داشته باشد.

در رابطه با این موضوع، حجت جباری؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی به تسنیم می‌گوید: اگر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و برداشت آب توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود.

وی افزود: ما عملاً دریاچه ارومیه را به یک دریاچه فصلی تبدیل کرده‌ایم. در واقع، از سال ۱۳۹۰ یا ۱۳۹۲ به این‌سو، دریاچه حالت فصلی پیدا کرده است؛ تابستان‌ها کاملاً خشک می‌شود و در زمستان و بهار، کمی آب در آن جمع می‌شود. اگر مدیریت منابع آب همچنان به همین منوال ادامه داشته باشد، دریاچه فقط در فصل‌های پربارش تا حدودی آبگیری خواهد شد و در تابستان، تبخیر شدید آغاز می‌شود و آب رودخانه‌ها دیگر به دریاچه نمی‌رسد. با شدت بالای تبخیر در تابستان، دریاچه در پایان فصل دوباره خشک خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی درباره برداشت نمک نیز توضیح داد: دریاچه ارومیه ۶.۵ میلیارد تن ذخیره نمک دارد که به عنوان یک ظرفیت عظیم مورد توجه قرار گرفته است. با رعایت ضوابط زیست‌محیطی، مجوز‌هایی برای برداشت این ذخایر از سواحل صادر می‌شود.

جباری افزود: در فصل تابستان، به‌ویژه با توجه به افزایش نیاز صنایع به نمک، مجوز‌های موقتی برای برداشت صادر می‌شود که واقعاً آسیبی به دریاچه نمی‌زند. میزان ذخایر نمک به‌قدری بالاست که اگر سالانه ۲ میلیون تن نمک برداشت شود، حدود ۳۰۰۰ سال طول خواهد کشید تا این ذخیره به پایان برسد؛ بنابراین، از منظر برداشت، خطری متوجه دریاچه نیست.

وی در پایان گفت: از سوی دیگر، با توجه به کاهش حجم آب دریاچه، برداشت نمک می‌تواند به کاهش غلظت نمک در آب و در نتیجه به روند احیای دریاچه کمک کند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->