به گزارش شهرآرانیوز، مجموعههای فرهنگی و مذهبی و بهخصوص هیئتهای عزاداری، علاوه بر کارکرد ذکر اهلبیت(ع)، میتوانند کارکردهای فرهنگی و اجتماعی هم داشته باشند و اتفاقاً همین کارکردهاست که میتواند بر جذب و ماندگاری هرچه بیشتر مخاطبان، تأثیر مستقیم نیز داشته باشد.
از جمله این هیئتهای عزاداری که در مشهد فعالیت میکنند، هیئت «بنتالشهید سیدهرقیه(س)» است که در کنار برنامه اصلی هیئت که به صورت سالیانه و در اوایل ماه صفر برگزار میشود، با بهرهگیری از ظرفیتهای مجموعه مخاطبان هیئت توانسته است گامهای مهمی در مسیر حمایت از محرومان و کمک به اقشار آسیبپذیر بردارد.
محمدصادق قاسمپور، دبیر اجرایی این هیئت، درباره شکلگیری آن به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: پس از اتفاقاتی که سال ۸۸ در فضای سیاسی کشور افتاد، به همراه جمعی از همکاران در مجموعه پایگاه بسیج و شورای امربهمعروف یکی از بانکهای مشهد، مدلی را برای افزایش بصیرت سیاسی و تبیینی برای همکاران تعریف کردیم و بر مبنای آن، نسبتبه تولید یک هفتهنامه اقدام کردیم و این هفتهنامه از طریق اتوماسیون اداری در اختیار همکاران قرار میگرفت. کمکم در کنار دغدغههای بصیرتی، به حوزه دغدغهها و علاقهمندیهای همکاران هم وارد شدیم و تنوع بیشتری در هفتهنامه به وجود آمد که با استقبال همکاران روبهرو شد.
وی افزود: از سال ۱۳۹۴ و به دنبال تغییراتی که در شورای پایگاه بسیج بانک صورت گرفت، مسئولیتی به بنده واگذار شد و بر همین اساس، مدل کاری پایگاه با تغییراتی مواجه شد. ضمن دستهبندی مخاطبان در ردههای سنی مختلف، مجموعه برنامههایی را با گستردگی بیشتر برای خانواده همکاران به اجرا گذاشتیم. این برنامهها شامل اجرای مسابقات کتابخوانی با موضوعات متنوع، مسابقات و سرگرمیها، تولید سرود و نماهنگ و... بود که درنهایت موجب شد با طیفی گستردهتر و با اقبال بیشتر نسبتبه برنامهها مواجه شویم. علاوه بر این، اجرای برنامههای تفریحی سالم برای مخاطبان نیز بر شور و اشتیاق مخاطبان افزود.
قاسمپور خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، ترجیح دادیم در مناسبتهای مختلف، بهجای اجرای برنامههای معمول، به ابعاد مختلف فرهنگی موضوع پرداخته شود. به این شکل، از ظرفیت مخاطبان هم استفاده کردیم و دراصطلاح، برنامه «کار با مردم برای مردم» در دستورکار مجموعه قرار گرفت و به این شکل، همکاران و خانوادههای آنها با سلیقههای مختلف فکری، درگیر مسائل فرهنگی و اجتماعی شدند. با استفاده از همین سرمایه اجتماعی، یک هیئت مذهبی نیز تأسیس کردیم که البته برنامههای آن را به صورت سالیانه تعریف کردیم. در این هیئت مذهبی، صرفاً به سخنرانی مذهبی و عزاداری بسنده نشد و برنامههایی از جمله اجرای سرود، فروش و عرضه کتاب و نوشتافزار ایرانی، عرضه هدیه فرهنگی برای نوجوانان و... به اجرا درآمد و برنامه هیئت نیز به یک بسته فرهنگی تبدیل شد.
دبیر اجرایی هیئت «بنتالشهید سیدهرقیه(س)»، در ادامه گفت: در کنار این برنامه سالانه هیئت، یک موکب پذیرایی از زائران پیاده امامرضا(ع) با عنوان «در آغوش خورشید» نیز شکل گرفت که در سه روز آخر صفر، زمینه پذیرایی و اسکان را برای جمعی از زائران فراهم آورد. این برنامه در سال نخست، با پذیرایی از ۳۵۰ زائر آغاز شد و امسال زمینه اسکان و پذیرایی از هزار و ۳۰۰ زائر را فراهم آوردهایم. در این زمینه، از همراهی جمع زیادی از همکاران بانک از سراسر کشور نیز بهرهمند شدهایم.
قاسمپور خاطرنشان کرد: در کنار کار هیئت، یک مرکز نیکوکاری برای حمایت از اقشار کمبضاعت نیز شکل گرفته است. برنامههای این مرکز نیکوکاری در قالب طرحهای تأمین بستههای معیشتی به صورت ماهیانه برای جمعی از نیازمندان، تأمین نوشتافزار برای دانشآموزان کمبضاعت در زمان بازگشایی مدارس در شهریورماه، تأمین نیاز خانوادههای نیازمند و توزیع افطاری در ماه مبارک رمضان و تأمین کفش و لباس نو برای خانوادههای نیازمند در آستانه فرارسیدن عید نوروز بوده است.