۱۴۶ پرواز از نجف یک روز پس از اربعین انجام شد تولید آثار هنری «شهدای غریب» در دستور کار است ثبت لحظه‌های ناب میزبانی مشهدی‌ها در فراخوان عکاسی «قدمت بر چشم» بزرگ‌ترین ایستگاه جامع استقبال از زائران پیاده امام‌رضا(ع) در محور تربت‌حیدریه - مشهد راه‌اندازی شد قدردانی ستاد فرهنگی اربعین ایران در عراق از گروه‌های مردمی عراقی و فعالان فرهنگی و رسانه تکریم فعالان مساجد کشور در همایش ملی «مثل نصرالله» همدلی بین مرزبانان عراق و ایران امنیت زائران اربعین را بیش از پیش فراهم می‌کند برپایی مراسم عزاداری «روضه خورشید» ویژه دهه آخر صفر با نوای حاج‌محمود کریمی آمادگی کامل مرز مهران برای بازگشت زائران انتشار نخستین رمان چند جلدی عاشورایی نماز جماعت صبح به امامت مرحوم آیت‌الله مروارید حرم مطهر امام رضا(ع)، میزبان برگزاری ویژه برنامه «روضه خورشید» در دهه پایانی صفر چند راهکار عملی برای بیدار شدن به موقع و خواندن نماز صبح اول وقت تاریخ شهادت امام رضا(ع) در تقویم قمری، شمسی و میلادی بیش از ۲۱ میلیون زائر به زیارت اربعین مشرف شدند بیش از ۸۰ درصد زائران اربعین به کشور بازگشته‌اند خراسان رضوی؛ رتبه چهارم ثبت نام زائران اربعین ۱۴۰۴ سه ویژه‌برنامه عزاداری حرم امام‌رضا(ع) در دهه پایانی صفر، با حضور مداحان و سخنرانان کشوری برگزار می‌شود برنامه‌های ویژه رواق کودک حرم امام‌رضا(ع)، در دهه آخر صفر ۱۴۰۴ اهدای قرآن خطی نفیس توسط زائر آلمانی به موزه آستان قدس رضوی + تصاویر
سرخط خبرها

آیا انتظار منجی، ریشه در دین دارد یا در سرشت بشر است؟

  • کد خبر: ۳۴۷۳۲۰
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
آیا انتظار منجی، ریشه در دین دارد یا در سرشت بشر است؟
کارشناس حوزه مهدویت به تشریح رابطه‌ای میان درک فطری انسان و باور به ظهور امام زمان(عج) پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، با توجه به اینکه امروزه  بشر با پیچیدگی‌های گسترده‌ای از چالش‌های فردی، اجتماعی و جهانی دست‌به‌گریبان است، مفهوم منجی بیش از هر زمان دیگری موضوع بحث و توجه قرار گرفته است. در همین زمینه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علمدار، کارشناس حوزه مهدویت و از مربیان بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عج) در استان خراسان رضوی، در گفت‌وگویی با خبرنگار ما، به بررسی فلسفه فطری انتظار و منجی‌خواهی، نقش مردم در تحقق ظهور و پاسخ به برخی شبهات پیرامون مهدویت پرداخت.

او با نگاهی عمیق و تحلیلی درباره این موضوع چنین گفت: وقتی انسان به وجدان پاک خود مراجعه می‌کند، بدون حجاب‌های ظاهری و ذهنی، یک سلسله‌خواسته‌ها و نیازهای بنیادین را در خود احساس می‌کند؛ یکی از آن‌ها، نیاز به تکیه‌گاهی مقتدر، فرماندهی حکیم و راهنمایی توانمند است. این خواسته، امری روان‌شناختی و فطری است که در درون همه انسان‌ها جاری است.

نیاز به منجی، امری فرادینی و فرافرهنگی است

علمدار با اشاره به گستره جهانی مفهوم منجی در ادیان و مکاتب مختلف، اظهار کرد: جالب است که این نیاز صرفا منحصر به ادیان آسمانی نیست. حتی مکاتب و فرقه‌هایی که اساساً منشأ الهی ندارند نیز ایده‌ منجی را مطرح کرده‌اند. 

وی افزود: در چین باستان، در باورهای سرخ‌پوستان، در آیین بودا و هندوییسم همواره سخن از فردی نجات‌بخش به میان آمده است. هر یک از این مکاتب، با تعابیر خاص خود، از بازگشت فردی الهام‌بخش سخن گفته‌اند. این نشان می‌دهد که مسئله منجی‌خواهی، ریشه در فطرت انسانی دارد، نه صرفاً متون مقدس.

وی در ادامه با اشاره به بازنمایی‌های سینمایی این مفهوم در تولیدات رسانه‌ای غرب، به‌ویژه سینمای هالیوود، گفت: حتی در فیلم‌های پرفروش آمریکایی که اغلب با نگرش‌های پنهان یهودی ساخته می‌شوند، عنصر نجات‌دهنده‌ همواره وجود دارد؛ شخصیتی که در اوج ناامیدی و فشار، ظهور می‌کند و جهان را نجات می‌دهد. این نشان از درونی‌بودن گرایش به یک منجی در همه جوامع دارد.

درک نیاز به امام زمان، از وجدان بیدار انسان‌ها برمی‌خیزد

کارشناس حوزه مهدویت در ادامه به توضیح جایگاه امام مهدی(عج) در اندیشه اسلامی پرداخت و اظهار کرد: اگر در بسیاری از نقاط جهان، مردم با دیدن یک رهبر شجاع، قاطع و عدالت‌خواه، به وجد می‌آیند و او را تحسین می‌کنند، این بدان معناست که فطرت آن‌ها همچنان زنده است. 

وی ادامه داد: مثال روشنش همین علاقه قلبی برخی مردم در گوشه‌کنار جهان به رهبری است که در مقابل مستکبران ایستادگی می‌کند. اگر این‌چنین است، پس ظهور خود امام زمان(عج) با ویژگی‌های خاص خود، چگونه در دل انسان‌های پاک‌نهاد، شوری برنخواهد انگیخت؟

وی افزود: امروز حتی کسی که در نیویورک زندگی می‌کند، اگر وجدان بیداری داشته باشد، وقتی با صداقت و صلابت رهبری مواجه شود که در برابر ظلم می‌ایستد، قلباً او را تحسین می‌کند. 

علمدار همچنین افزود: حال اگر این احساس نسبت به یک رهبر الهی در دوران غیبت وجود دارد، تصور کنید وقتی شخص امام زمان(عج) ظهور کند و با همان حکمت، دقت، سرعت و جامعیت رهبری کند، چه اشتیاقی در دل‌ها شعله‌ور خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->