روز پیوند اولیا و مربیان، مسیری برای آینده روشن دانش‌آموزان | مشارکت و تعامل، حلقه مفقوده انجمن اولیا و مربیان است «شُله» جهانی‌ترین غذای مردمی در مشهد است | گفتگو با یکی از شله‌پزهای جوان مشهدی که عاشقانه آن را پخت می‌کند دعوت انتقال خون خراسان رضوی از مردم برای مشارکت در پویش «یک درصد برای نجات جان انسان‌ها» نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید آثار منفی آلودگی هوا بر سلامتی | دَم های بی بازدم سد شوریجه از ابتدای زمستان ۱۴۰۴، آب‌گیری می‌شود نماینده سازمان جهانی فائو در ایران: ۸۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا دچار کمبود مواد غذایی هستند  کمبود این ویتامین‌ها در بدن منجر به زوال عقل می‌شود سومین همایش ملی امنیت غذایی در مشهد برگزار شد | چاره‌اندیشی نخبگانی برای بحران‌های غذایی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: چرا سازمان تأمین‌اجتماعی بعداز ۷ ماه انتظار، معوقات بازنشستگان را قطره‌چکانی پرداخت می‌کند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۴) | آلودگی دست از سر مشهد برنمی‌دارد! رصد بازار مشهد درخصوص عروسک‌های حاشیه ساز ابوظبی چگونه برای خارجی‌ها جذاب‌تر از دبی شده است؟ کمبود ۵۰ پایگاه اورژانس در مشهد کلاس‌های مجازی، دردسر حقیقی خانواده‌ها | روایت چالش‌های آموزش غیرحضوری در روز‌های غبارآلود مشهد آیا مصرف نوشیدنی‌های گازدار به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند؟ انجمن اولیا و مربیان محفلی برای هم‌افزایی ۲ نهاد خانه و مدرسه خودرو با نصف قیمت برای بازنشستگان آموزش و پرورش و فرهنگیان+ جزئیات وزیر آموزش و پرورش: نگاه تحولی دولت به عدالت آموزشی، آغاز یک جریان تمدنی در کشور محسوب می‌شود درباره کلاس‌های ۴۱ نفره در  ۲۱ محله مشهد که  فرصت  آموزش برابر را  از دانش آموزان می‌گیرد | سرانه؛ صفر مطلق پیش‌بینی بارش باران و وزش باد در برخی استان‌ها (۲۴ مهر ۱۴۰۴) فیش حقوقی بازنشستگان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود عوارض مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک که از آن‌ها بی‌خبرید  چند تمرین ساده برای تقویت ریه‌ها در هوای سرد موارد ابتلای تب دنگی در هرمزگان به ۷۰ نفر رسید (۲۴ مهر ۱۴۰۴) دادسرای جرائم پزشکی درباره تزریق بوتاکس در آرایشگاه‌ها هشدار داد جای پای حضرت زینب (س) در مصر: مسجدی که میزبان کاروان اسرای کربلا بود اعترافات تکان‌دهنده مردی که جسد دختر جوانش را خاکستر کرد! اخراج کادر خاطی مدرسه در پی انتشار فیلم تنبیه بدنی یک دانش‌آموز
سرخط خبرها

اهمیت حفظ دمای مواد غذایی در زمان قطعی برق | غذای فاسدشدنی نمی‌تواند بیش از ۲ساعت در دمای محیط باقی بماند

  • کد خبر: ۳۴۸۴۱۴
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۷
اهمیت حفظ دمای مواد غذایی در زمان قطعی برق | غذای فاسدشدنی نمی‌تواند بیش از ۲ساعت در دمای محیط باقی بماند
یک متخصص تغذیه افزایش دما را از مهمترین علل مسمومیت‌های غذایی در فصل تابستان ذکر کرد و با بیان توصیه‌هایی در زمینه نگهداری مواد غذایی، بر حفظ دمای مناسب مواد غذایی در یخچال و فریزر هنگام قطع برق و خاموش شدن یخچال و فریزر تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حانیه برقچی اظهار کرد: افزایش دما باعث می‌شود که باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا که در مواد غذایی وجود دارند، سریع‌تر رشد کنند. بسیاری از این میکروارگانیسم‌ها در دما‌های پایین‌تر کمتر فعالیت می‌کنند، به همین دلیل مواد غذایی را در یخچال و فریزر نگهداری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه دلیل دیگر این مسمومیت‌ها در تابستان عدم رعایت زنجیره سرد است، افزود: نگهداری غذا‌ها در دمای محیط، بیرون از یخچال و در معرض آفتاب به مدت طولانی می‌تواند عامل ایجاد مسمومیت باشد، همچنین، پخت‌وپز ناقص غذا‌ها به ویژه گوشت‌ها، مرغ و تخم‌مرغ می‌تواند خطر آفرین باشد. در این فصل، مواد غذایی مانند ماهی که ذاتاً فاسدشدنی هستند نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

دکتر برقچی درخصوص اینکه در خرید مواد غذایی در تابستان به تاریخ انقضا دقت کنید، یادآور شد: اگر غذایی با تاریخ انقضای نزدیک خریداری کردید، آن را در دسترس‌تر قرار دهید تا زودتر مصرف شود و احتمال فساد آن کاهش یابد.

هنگام خرید، ابتدا مواد غذایی غیر یخچالی را انتخاب کنید

وی افزود: اگر از قبل چند شیشه آب معدنی را در فریزر قرار داده و یخ زده‌اید، می‌توانید این شیشه‌های یخ زده را در طبقات یخچال قرار دهید، این کار کمک می‌کند تا دمای داخل یخچال به سرعت بالا نرود و مواد غذایی بهتر حفظ شوند، همچنین قرار دادن یخ‌های یخ‌زده در فریزر نیز می‌تواند در کاهش سرعت افزایش دما کمک‌کننده باشد.

این متخصص تغذیه درخصوص توصیه‌هایی برای خرید و نگهداری مواد غذایی به ویژه در فصل تابستان، گفت: هنگام خرید بهتر است ابتدا مواد غذایی غیر یخچالی را انتخاب کرده و در انتها لبنیات، گوشت و تخم‌مرغ که نیاز به نگهداری در یخچال دارند، خریداری کنیم. این کار کمک می‌کند که این محصولات کمتر در دمای محیط باقی بمانند. همچنین توصیه می‌شود که به اندازه نیاز خود خرید کنید؛ زیرا خرید بیش از حد ممکن است باعث کاهش کیفیت مواد غذایی در یخچال و افزایش احتمال فساد شود.

برقچی توضیح داد: اگر گوشت یا مواد پروتئینی خریداری کرده‌اید و قصد استفاده فوری از آن را ندارید، بهتر است آنها را در پایین‌ترین طبقه یخچال قرار دهید تا مایعات آنها با دیگر غذا‌ها تماس پیدا نکند. غذا‌های پخته شده، لبنیات و تخم‌مرغ نیز باید در طبقات بالاتر و در دما‌های ثابت یخچال نگهداری شوند.

غذای فاسدشدنی نمی‌تواند بیش از ۲ساعت در دمای محیط باقی بماند

وی با بیان اینکه میوه و سبزیجات بهتر است در محل‌های جداگانه مثل کشو‌های مخصوص یا سبد‌های جداگانه قرار داده شوند، زیرا تماس این مواد غذایی یکدیگر را تحت تأثیر قرار داده و احتمال فساد را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: دمای یخچال باید بر روی ۴ درجه سانتی‌گراد یا پایین‌تر به ویژه در تابستان تنظیم شود. مواد غذایی خشک نیز باید در ظروف دربسته و در محیطی خشک و خنک نگهداری شوند تا از ورود رطوبت به آنها جلوگیری شود.

این متخصص تغذیه گفت: اگر به دنبال پخت مرغ یا سایر مواد فاسدشدنی هستید، فاصله زمان برداشتن از یخچال تا پخت باید کمتر از دو ساعت باشد. برای طعم‌دار کردن مواد غذایی بهتر است آنها در محیط سرد مثل یخچال نگهداری شوند و حتماً پوششی بر روی آنها گذاشته شود تا از آلودگی جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->