ترامپ با زلنسکی و سران اروپا دیدار می‌کند + زمان دیدار زلنسکی: پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را ضمانت امنیتی می‌دانیم یحیی سریع: فرودگاه تل‌آویو را با موشک هایپرسونیک هدف قرار دادیم (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) سه تن از مقامات ارشد سعودی به فرمان ملک سلمان برکنار شدند پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری اربعین حسینی قدردانی کرد دیدار خداحافظی سفیر آلمان با عراقچی پژمان‌فر: آموزش سواد رسانه‌ای و روایت درست واقعیت‌ها وظیفه اصلی رسانه‌های داخلی است ادعای ویتکاف درباره موافقت پوتین با تضمین‌های امنیتی قوی برای اوکراین آمادگی کامل حوزه های قضایی خراسان رضوی در زمینه ارائه خدمات حقوقی در دهه آخر ماه صفر کنایه‌های ترامپ به بایدن تمامی ندارد | ترامپ: نشست خوبی با پوتین درباره جنگ احمقانه «بایدن» داشتم پزشکیان مهرماه ۱۴۰۴ به نیویورک می‌رود اراضی اشغالی مورد حمله موشکی یمن قرار گرفت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) واکنش نتانیاهو به موج تازه اعتراضات و اعتصاب سراسری تیراندازی در نیویورک ۱۱ کشته و زخمی برجای گذاشت (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) نماینده پارلمان لبنان: سلاح حزب‌الله قابل مذاکره نیست شمار شهدای جنگ غزه به ۶۱ هزار و ۹۴۴ نفر رسید (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) ترور خبرنگاران، حربه اسرائیل برای طولانی‌کردن جنگ در غزه سفیر پاکستان در تهران: مصمم به ارتقای حجم مبادلات تجاری با ایران به ۱۰ میلیارد دلار هستیم پزشکیان خبر داد: جلوگیری از سوزاندن ۷۰۰ میلیون دلار ثروت ملی در سال لاریجانی: توجه به مسائل منطقه‌ای راهبرد جمهوری اسلامی در امنیت ملی است دو تیم تروریستی در شمال و جنوب سیستان و بلوچستان متلاشی شدند صدراعظم آلمان: برگزاری نشست آلاسکا «خبر خوبی» بود سخنگوی وزارت خارجه: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم تمایل ترامپ به برگزاری نشست سه‌جانبه با حضور زلنسکی و پوتین + زمان برگزاری شروط نتانیاهو برای پایان جنگ غزه اعلام شد تظاهرات ضدصهیونیستی در منچستر انگلیس | اسرائیل را از فیفا اخراج کنید انفجار مهیب در دمشق سوریه (۲۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سخنگوی وزارت خارجه: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم

  • کد خبر: ۳۵۲۱۵۱
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
سخنگوی وزارت خارجه: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره تحولات قفقاز جنوبی گفت: ما با چشمانی باز تحولات را رصد می‌کنیم و هیچ موضوعی را نه ساده‌سازی می‌کنیم و نه کوچک‌نمایی.

به گزارش شهرآرانیوز، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی به تشریح مواضع ایران در قبال تحولات اخیر در منطقه قفقاز جنوبی پرداخت و با تأکید بر اهمیت این منطقه برای ایران و کشور‌های همسایه گفت: منطقه قفقاز جنوبی از جهات مختلف سیاسی، اقتصادی و ژئوپلیتیک برای ما و کشور‌های منطقه، به‌ویژه روسیه، حائز اهمیت است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به حساسیت ایران نسبت به تحولات شمال غرب کشور، افزود: ما با چشمانی باز تحولات را رصد می‌کنیم و هیچ موضوعی را نه ساده‌سازی می‌کنیم و نه کوچک‌نمایی.

بقائی که در مصاحبه تلفنی با برنامه «روی موج گفت‌و‌گو» در شبکه رادیویی گفت‌و‌گو شرکت کرده بود، همچنین بر لزوم پرهیز از سوء تفسیر‌ها و انتشار اطلاعات نادرست تأکید کرد و گفت: برخی از تفسیر‌ها بر مبنای اطلاعات نادرست است و ممکن است هدف آن ایجاد اختلال در روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های حوزه قفقاز جنوبی باشد.

در بخش دیگری از این مصاحبه، سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما توصیه می‌کنیم از عبارات و مفاهیمی که ممکن است باعث سوءتفاهم شوند، اجتناب شود.

وی همچنین به موضوع رفع امتداد مرزی ارمنستان اشاره کرد و توضیح داد: بحث ما راجع به رفع امتداد مرزی ارمنستان است و ما معتقدیم که این موضوع باید بادقت و حساسیت دنبال شود.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به جنگ اخیر بین ارمنستان و آذربایجان اشاره کرد و گفت: با شروع جنگ بین این دو کشور، مسیر ریلی جنوب ارمنستان قطع شد.

وی افزود: نکته چهارم بحث مداخلات خارجی است که خط‌قرمز ماست. ما به‌هیچ‌عنوان مداخله خارجی و حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای را مفید نمی‌دانیم و معتقدیم که این موضوع موجب پیچیدگی‌های ژئوپلیتیک می‌شود.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است حضور نیرو‌های خارجی در منطقه قفقاز جنوبی کار را پیچیده‌تر می‌کند.

بقائی گفت: مقامات ارمنستان صراحتاً به ما اعلام کردند که بازسازی این مسیر ریلی با مشارکت شرکت‌های ارمنستانی و یک شرکت آمریکایی که طبق قوانین ارمنستان ثبت می‌شود، صورت خواهد گرفت و هیچ نیروی خارجی در امتداد مرز‌ها مستقر نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین به ماده دوازده موافقت‌نامه صلح بین ارمنستان و آذربایجان اشاره کرد و گفت: طبق این ماده، هیچ نیروی نظامی خارجی در امتداد مرز‌های ارمنستان و آذربایجان مستقر نخواهد شد.

وی افزود: ما نسبت به این مسئله حساسیت بالایی داریم و خود ارمنستان نیز متوجه تبعات مترتب بر حضور نیرو‌های خارجی است.

در پایان این مصاحبه، سخنگوی وزارت خارجه بار دیگر بر اهمیت منطقه قفقاز جنوبی برای ایران تأکید کرد و گفت: ما با کشور‌های قفقاز جنوبی روابط خوبی داریم و معتقدیم که ثبات و امنیت این منطقه برای ما حائز اهمیت است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا در راستای تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه با کشور‌های منطقه گام بردارد و از هرگونه اقدامی که باعث تقویت ثبات و امنیت در منطقه شود، حمایت کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->