جهانگیر: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند برادر یک اسیر اسرائیلی: تنها راه آزادی اسرا توافق با حماس است ترامپ، هگست را به عنوان «وزیر جنگ» معرفی کرد سخنگوی دولت: گفت‌وگوهای مستقیم، صریح و مستند، ضرورتی انکارناپذیر برای ماست واکنش سازمان ملل به بازداشت مدیر دفتر المیادین توسط رژیم اسرائیل عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: دولت از تصدی‌گری فاصله بگیرد قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه: تجلی «وفاق ملی» را در جنگ دوازده روزه شاهد بودیم | دولت چهاردهم وارث تورم بالای ۴۰ درصد بود کوچکی‌نژاد: حمایت از کسب‌وکار‌های خرد از اولویت‌های دولت باشد واکنش علاء‌الدین بروجردی به تهدید جدید ترامپ: این‌بار گستره پاسخ از پایگاه‌های ثابت آمریکا فراتر می‌رود نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: اجرای قانون جوانی جمعیت نباید حتی در شرایط جنگی متوقف شود حملات مکرر انصارالله یمن به کشتی‌های دریای سرخ صدای دبیرکل سازمان ملل را درآورد افزایش شمار شهدای غزه به ۵۷ هزار و ۸۲۳ نفر (۲۰ تیر ۱۴۰۴) اوکراین: ارسال سلاح از سر گرفته شده است وزارت خارجه روسیه: تامین‌کنندگان سلاح کی‌یف حامی تروریست هستند تلاش ایران و افغانستان برای بازگشت عزتمندانه اتباع افغان بهروزآذر: تجاوزات رژیم صهیونیستی چندین خانواده را به شهادت رساند خواب تازه‌ای که ترامپ برای جنگ اوکراین و روسیه دیده است ! مشاور رهبر معظم انقلاب: شکست سیاست‌های ترامپ و نتانیاهو به بیداری ملت‌ها منجر شده است ورود معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده به مشهد جزئیات تازه از آسیب حمله ایران به پایگاه العدید قطر شرط دولت لبنان برای تحویل پسر قذافی اعلام شد راهپیمایی میلیونی یمنی‌ها در حمایت از غزه و عملیات تصاعدی علیه رژیم صهیونیستی همه‌چیز دربارهٔ «پ.ک.ک.»، حزب کارگران کردستان یک تروریست در چابهار به هلاکت رسید (۲۰ تیر ۱۴۰۴) بقایی: صدراعظم آلمان با حمایت از جنایات شنیع رژیم اسرائیل، اصول بنیادین منشور ملل متحد را نادیده گرفته است واکنش صداوسیما به اظهارات مصطفی کواکبیان درباره کاترین شاکدام + ویدئو امام جمعه تهران: غلط دیگری کنید، دو سوم دیگر تلاویو به جهنم می‌رود
سرخط خبرها

الکاظمی: اجازه نمی‌دهیم تهدیدی از خاک عراق متوجه ایران شود

  • کد خبر: ۳۵۴۱۷
  • ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۸
الکاظمی: اجازه نمی‌دهیم تهدیدی از خاک عراق متوجه ایران شود
نخست وزیر عراق گفت: عراق اجازه نمی‌دهد تهدیدی از خاک آن متوجه کشور ایران شود.
به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق پس از دیدار با حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور کشورمان، گفت: از جناب آقای رئیس‌جمهور تشکر می‌کنم که من و هیات همراهم را دعوت کردند تا به تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران سفر داشته باشم که هدف از این سفر تقویت روابط تاریخی است که میان دو کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: هدف از این سفر تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور است، به ویژه اینکه امروز ما با چالش‌هایی روبرو هستیم که بخشی از آن نتیجه شیوع بیماری کرونا و سقوط قیمت نفت است. در سایه چنین چالش‌هایی نیازمند هماهنگی بین دو کشور هستیم به نحوی که تامین کننده منافع ایران و عراق باشد.

الکاظمی تاکید کرد: روابط ایران و عراق صرفاً ناشی از موقعیت جغرافیایی دو کشور و ۱۴۵۰کیلومتر مرز مشترک نیست، بلکه روابط تاریخی، دینی و فرهنگی است که ریشه در تاریخ دارد. همچنان که ما موضوع مسائل منطقه‌ای، ثبات و صلح را مورد گفتگو قراردادیم آنهم زیر سایه چالش‌هایی که منطقه با آن روبرو است.

نخست وزیر عراق گفت: من خدمت برادرانم در جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کنم که ملت عراق دوستدار و مشتاق روابط ممتاز با جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی دو کشور است.

الکاظمی تاکید کرد: ما علیه تروریسم و گروه‌های تکفیری جنگیدیم و جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشور‌هایی بود که در این راه کنار عراق ایستاد و ما این را فراموش نخواهیم کرد. به همین دلیل عراق هم در کنار ایران ایستاد تا به ایران برای گذر از چالش‌های اقتصادی‌اش کمک کند و در این راه عراق تبدیل به یک بازار بزرگ برای تجارت ایران شده است.

وی گفت: روابط ما با ایران و کشور مختلف مبتنی بر حسن نیت است و تلاش ما این است که از رهگذر همکاری با جمهوری اسلامی ایران بتوانیم راهکار‌هایی برای خارج کردن و بیرون آوردن منطقه از چالش‌ها و تنش‌هایی که از آن رنج می‌برد پیدا کنیم؛ ما فکر می‌کنیم از طریق همکاری و کار‌کردن با کشور‌های مختلف منطقه بتوانیم راهکار‌های فراگیری برای پایان دادن به چالش‌های منطقه پیدا کنیم.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: ایران و عراق هر دو از چالش‌ها و مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و ملت‌های ما منتظرند تا خدمات بهتری از دولت‌ها دریافت کنند. ما برای اینکه بتوانیم این هدف را تحقق ببخشیم نیازمند همکاری با یکدیگر هستیم؛ یک همکاری فراگیر و کامل بین ایران و عراق.

الکاظمی تاکید کرد: روابط خارجی عراق مبتنی بر توازن و دوری از هرگونه صف بندی است به همین دلیل عراق اجازه نمی‌دهد تهدیدی از خاک آن متوجه کشور ایران شود به ویژه این که روابط دو کشور به صد‌ها سال پیش برمی‌گردد، اما باید این روابط دیرپا را حمایت کنیم.

وی بیان داشت: ما در عراق دفاع و حمایت از ایران را سرلوحه کار خود قرار خواهیم داد و اجازه نمی‌دهیم هیچگونه تهدیدی از سمت عراق یا اراضی عراق متوجه ایران باشد.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: ما در عراق به دنبال ثبات هستیم و فلسفه و نگاه ما نسبت به ایران این است که ایران را یک کشور با ثبات، نیرومند، شکوفا و رو به پیشرفت می‌دانیم و این واقعیتی به نفع عراق و تمامیت ارضی منطقه است و از طرف دیگر عراق هم باید نیرومند و با ثبات باشد تا بتواند یک حامی و پشتیبان برای همسایگان و کشور‌های منطقه در راه صلح و ثبات در منطقه باشد.

الکاظمی خاطر نشان کرد: ما برای اجرای توافقات بین دو کشور گفتگو کردیم از جمله مرتبط کردن راه‌آهن میان دو کشور از طریق خرمشهر به بصره؛ و بسیار امیدوار هستم که این توافقات به زودی جامه عمل بپوشد.

نخست وزیر عراق بار دیگر از جمهوری اسلامی ایران تشکر کرد و گفت: از ایران به خاطر مبارزه با کرونا و تروریست تشکر می‌کنم. امیدوارم شاهد شکوفایی اقتصادی بین دو کشور باشیم.
 
 
منبع:فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->