هشدار خودمراقبتی کارگروه گرد و غبار برای شهروندان مشهدی صادر شد (۵ آبان ۱۴۰۴) راز سفید شدن موها چیست؟ آتش‌سوزی در جنگل‌های ارس هزار مسجد مهار شد | نابودی هزار اصله نهال در کلات (۵ آبان ۱۴۰۴) + فیلم تأکید وزارت بهداشت بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای مقابله با پشه «آئدس» و کنترل تب دِنگی زن مفقود شده سبزواری پس از یک هفته در یک چاه ۱۵ متری پیدا شد + فیلم با ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی در هفته، مرگ را از خود دور کنید آیا تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ تفاهم اولیه با سرمایه‌گذار ترک برای اجرای طرح قطار مشهد_گلبهار_چناران هشدار پلیس فتا: فریب آگهی‌های استخدام جعلی در دیوار و شیپور را نخورید شینا انصاری: هیچ ملتی از خطر بحران‌های زیست‌محیطی مصون نیست پیشرفت ۸۰ درصدی واکسیناسیون تب برفکی در خراسان رضوی | هیچ موردی از سویه غیربومی در استان مشاهده نشده است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر سرمای آخر هفته باشند تربیت بدنی، پروردن روح و جان دانش‌آموزان است آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج | این استان‌ها بیشترین موارد مسمومیت را دارند آیا گرسنگی طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش وزن مؤثرتر کمک کند؟ چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ پرستار، ستون فقرات نظام سلامت پرستاران مشهدی در روزی که به نامشان است، از مهم‌ترین دغدغه هایشان می‌گویند | مرهم‌سازان بی‌مرهم مراقب قاتل خاموش خانه‌ها باشید دود قلیان، این گونه ضربان قلب را به هم می‌ریزد مهم‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری از آنفلوانزا زلزله، سیرچ کرمان را لرزاند + جزئیات (۴ آبان ۱۴۰۴) تأکید سازمان بازرسی به نظارت بر اجرای قوانین مربوط به پرستاران خسارتی از زلزله ۴.۴ ریشتری نهاوند گزارش نشده است |حضور تیم‌های ارزیاب در محل حادثه بودجه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج کافی نیست ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار خاص و صعب العلاج نشان‌دار شده‌اند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: مشهد با مدیریت مصرف و همراهی مردم، تابستان سخت را پشت سر گذاشت زلزله، نهاوندِ همدان را لرزاند (۴ آبان ۱۴۰۴) ۲۴ درصد مرگ‌ومیر‌ها در ایران ناشی از سکته قلبی است
سرخط خبرها

آیا خوردن پنیر در وعده صبحانه مفید است؟

  • کد خبر: ۳۵۴۴۹۸
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۰
آیا خوردن پنیر در وعده صبحانه مفید است؟
 برخی منابع ادعا می‌کنند خوردن پنیر در وعده صبحانه نه تنها فایده‌ای ندارد، بلکه باعث کاهش انرژی، کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می‌شود و بهتر است در وعده شام صرف شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از کانال‌های تلگرامی و صفحه‌های اینستاگرامی ادعا می‌کنند که خوردن پنیر در وعده صبحانه نه تنها فایده‌ای ندارد، بلکه باعث کاهش انرژی، کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می‌شود. حتی بعضی از آنها توصیه می‌کنند بهترین زمان مصرف پنیر شب‌ها و در وعده شام است و آن هم به شرطی که با گردو، زیره، سیاه‌دانه و ... خورده شود. اما آیا چنین توصیه‌هایی پشتوانه علمی دارند یا بیشتر شایعاتی هستند که در فضای مجازی دست به دست می‌شوند؟

اما متخصصان تغذیه نظر دیگری دارند. به گفته آنها، پنیر یکی از مواد غذایی پرمصرف و ارزشمند در وعده صبحانه است که نه تنها باعث کاهش تمرکز نمی‌شود، بلکه با داشتن پروتئین و کلسیم بالا می‌تواند نقش مهمی در بهبود عملکرد ذهنی و ایجاد احساس سیری داشته باشد.

زهرا امیراولاد، کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی در این باره می‌گوید: «پروتئین موجود در پنیر برخلاف ادعای رایج، به کندی هضم می‌شود و درنتیجه قند خون را در سطح متعادل نگه می‌دارد. این ویژگی به تمرکز و کارآیی بیشتر در ساعات ابتدایی روز کمک می‌کند. در بسیاری از کشور‌ها - از اروپا گرفته تا خاورمیانه - نان و پنیر یکی از پایه‌های اصلی صبحانه است و تا امروز هیچ مطالعه معتبر علمی نشان نداده که مصرف آن در صبح موجب افت توان ذهنی یا یادگیری شود.»

این متخصص تغذیه ادامه می‌دهد: «پنیر - به خصوص پنیر‌های کارخانه‌ای - نه تنها در وعده صبحانه مفید است، بلکه ترکیب آن با مغزی مثل گردو یا سبزیجاتی مثل سبزی خوردن، گوجه یا خیار، اثربخشی‌اش را افزایش هم می‌دهد و توصیه‌ای است که هم ریشه در طب سنتی دارد و هم از نگاه تغذیه مدرن منطقی است. گردو به خاطر داشتن اسید‌های چرب مفید و آنتی‌اکسیدان‌ها، ارزش غذایی وعده صبحانه را افزایش می‌دهد و می‌تواند همراه خوبی برای پنیر باشد. همچنین خوردن پنیر با سبزی خوردن، گوجه یا خیار هم باعث می‌شود وعده صبحانه متعادل‌تر و سرشار از فیبر و ویتامین شود.»

به گفته این کارشناس، «برخلاف شایعات منتشرشده در فضای مجازی، پنیر در وعده صبحانه نه تنها مضر نیست بلکه بخشی از یک رژیم غذایی سالم به شمار می‌آید. چون هم منبع خوب پروتئین باکیفیت است و به حفظ عضله و سیری طولانی‌مدت کمک می‌کند، هم سرشار از کلسیم است و برای سلامت استخوان و دندان فایده دارد و هم به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B، به سوخت‌وساز بدن و کارکرد سیستم عصبی کمک می‌کند.»

در خوردن پنیر زیاده‌روی نکنید

با این حال نکته مهم از نظر کارشناسان، انتخاب نوع پنیر و میزان مصرف آن است. امیراولاد در این باره می‌گوید: «بسیاری از پنیر‌های صنعتی موجود در بازار نمک بالایی دارند که مصرف بیش از حدشان می‌تواند برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مشکل‌ساز شود. همچنین پنیر‌های پرچرب کالری زیادی دارند و اگر بی‌رویه مصرف شوند احتمال افزایش وزن وجود دارد. به همین دلیل توصیه متخصصان این است که افراد به ویژه کسانی که مشکلات قلبی‌ـ‌عروقی یا اضافه وزن دارند، از پنیر‌های کم‌نمک و کم‌چرب استفاده کنند. اگر هم پنیری خریدید که شور استف خودتان در خانه می‌توانید آب نمکش را دور بریزید و هر ۸ تا ۱۲ ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا تا شوری پنیر کاملا گرفته شود.»

در عین حال کارشناسان تاکید دارند که بیش از یکی دو روز، پنیر را در آب نگذارید. چون بافت پنیر بسیار نرم است و له می‌شود. درضمن اگر پنیر را به مدت طولانی در آب بدون نمک نگه دارید، احتمال کپک‌زدگی و فاسد شدن آن بالا می‌رود. برای نگهداری طولانی بهتر است بعد از کم‌نمک کردن، دوباره آن را در محلول آب‌نمک رقیق بگذارید. مگر آن که بخواهید پنیر را سریع مصرف کنید و در کمتر از یک هفته تمام شود.

درمجموع خوب است بدانید که اگر در وعده صبحانه مقدار متعادلی پنیر سفید کارخانه‌ای مصرف کنید (مثلاً همراه با نان سبوس‌دار، گردو، سبزی خوردن یا گوجه و خیار)، نه‌تنها ضرری ندارد بلکه برای سلامت مفید هم هست. مشکل فقط زمانی پیش می‌آید که مصرف بی‌رویه یا یک‌طرفه باشد و تنوع غذایی رعایت نشود.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->