کرونا، شایع‌ترین ویروس تنفسی کشور در شهریور ۱۴۰۴  زلزله ۴/۶ ریشتری حوالی گمیش‌تپه گلستان را لرزاند (۵ مهر ۱۴۰۴) افزایش خفیف زمین‌لرزه‌ها در کشور | فارس، کرمان و خراسان رضوی در صدر مناطق لرزه‌خیز افتتاح بیش از ۲ هزار پروژه محرومیت‌زدایی به ارزش ۵۵۶ میلیارد ریال در مشهد افزایش تمرکز و کاهش استرس دانش آموزان با چند ترکیب جادویی | گیاهان دارویی را جایگزین قرص‌های شیمیایی کنید سرخی آژیر بر سفره سبز هفت‌سین کشف ۲۵۲ خودرو در طرح سراسری کشف خودروهای مسروقه صدور هشدار سطح زرد هواشناسی کشور در پی پیش‌بینی فعالیت سامانه بارشی (۵ مهر ۱۴۰۴) آیا پیاده‌روی برای جبران عوارض سبک زندگی کم‌تحرک کافی است؟ تأکید وزیر بهداشت بر اهمیت آمادگی دارو و لجستیک متناسب با تروما و بحران معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ برخی از بازنشستگان تأمین اجتماعی هنوز پرداخت نشده است علت صدا دادن مفاصل هنگام حرکت چیست؟ | چه زمانی نگران شویم؟ سلاخی هویت در مسلخ تورم بهره‌برداری از فاز جدید پروژه‌های محرومیت‌زدایی سپاه در مشهد | ۱۵ هزار سبد لوازم‌التحریر میان دانش‌آموزان کم‌برخوردار مشهد توزیع شد + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۵ مهر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا روز سه‌شنبه درباره بیماری هاری و راه‌های پیشگیری از مرگ انسانی ناشی از آن | یک گاز تا مرگ تمرکز وزارت آموزش و پرورش بر احیای المپیادهای ورزشی مدارس در سال تحصیلی جدید درباره روان‌درمانی با هوش مصنوعی و آسیب‌هایش | نسخه‌پیچی معیوب با هوش مصنوعی چرا در پاییز باید آبرسانی کنیم؟ | راهکار‌های هیدراته‌ماندن در فصل سوم سال سبزوار، کم‌بارش‌ترین شهرستان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌های زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دسترس عموم قرار گرفت (۵ مهر ۱۴۰۴) اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مهر ۱۴۰۴) معاون وزیر علوم: همه دانشجویان تعلیق شده به دانشگاه برگشتند | مشکلات احتمالی از طریق سازمان امور دانشجویی پیگیر شود متهم متواری پس از یک سال بازداشت شد | مخفی شدن دزد چاق در کولر آبی! دادستان تهران هشدار داد: برخورد سخت با انتشار اخبار کذب و برهم‌زننده امنیت روانی جامعه درمورد مکانیسم ماشه اجرای ۱۱۲ برنامه به مناسبت هفته گردشگری در خراسان رضوی + فیلم عوارض خطرناک بیماری باکتریایی که شبیه سرماخوردگی است از حرم تا کوهسنگی، مشهد نقطه تلاقی زیارت و گردشگری | گزارشی از وضعیت صنعت توریسم در مشهدالرضا(ع)
سرخط خبرها

تأکید وزیر بهداشت بر اهمیت آمادگی دارو و لجستیک متناسب با تروما و بحران

  • کد خبر: ۳۶۱۴۵۲
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
تأکید وزیر بهداشت بر اهمیت آمادگی دارو و لجستیک متناسب با تروما و بحران
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه آمادگی دارو و لجستیک متناسب با تروما و بحران هم مسئله مهمی است، بیان داشت: باید همواره برای هر بیمارستان یک بیمارستان معین و برای هر استان یک استان معین با امکانات لازم را در کنار خود داشته باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا ظفرقندی با بیان اینکه باید آمادگی‌های دفاع ملی ۱۲روزه را همچنان حفظ کنیم، گفت: همه ما باید آمادگی ارائه بهترین خدمات را به مردم و کشور داشته باشیم.

وی با تأکید بر حفظ ذخایر منابع در مواقع بحران افزود: در بحران‌ها امکان و اجازه ولخرجی نداریم و باید بهترین استفاده را از لوازم و امکاناتی که در اختیار داریم انجام دهیم.

وزیر بهداشت با بیان این که تأمین بانک خون در بحران‌ها و استفاده حداکثری از امکانات لازم است، خاطرنشان کرد: بالا بردن قدرت انعطاف درمانی در بحران‌ها ضروری است.

ظفرقندی با اشاره به لو رفتن عملیات کربلای چهار در جنگ تحمیلی و به تبع آن افزایش حجم مجروحان، گفت: در چنین بحران‌هایی نقش تریاژ بسیار حیاتی و فرماندهی و سازماندهی اورژانس اهمیت بالایی دارد.

وزیر بهداشت با بیان این که همان‌طور که ما امروز به خاطرات دفاع مقدس نگاه می‌کنیم، آیندگان هم به عملکرد ما نظر خواهند کرد، اظهار داشت: در این جنگ ۱۲ روزه همه تیم ملی سلامت نقش‌آفرینی کردند، زحمات کشیدند و فداکاری‌هایی انجام دادند که مورد توجه قرار گرفت؛ لذا لازم است این آمادگی‌ها حفظ شود و باید آنها را تمرین کنیم، زیرا وظیفه بخش درمان در قبال مردم خطیر است.

وی افزود: سال ۸۹ در سالگرد سوم خرداد، سالروز آزادی خرمشهر، از مرحوم هاشمی رفسنجانی خواستیم در جلسه تیم‌های اضطراری جنگ حضور یابد. ایشان با استقبال از این موضوع اعلام کرد: من یک بدهکاری به حوزه سلامت دارم، زیرا در جنگ ۸ ساله ما هیچ دغدغه‌ای از حوزه سلامت نداشتیم.

ظفرقندی یادآور شد: ما باید بر اساس تجربه گذشته و آنچه پیش‌بینی می‌شود، نقشه کاری خود را مرور کنیم و هر معاون درمان دانشگاهی باید نقشه درمان استان خود را با سناریو‌های پیش‌بینی شده آماده و در دست داشته باشد.

وزیر بهداشت افزود: در جنگ ۱۲ روزه نسبت به دوران دفاع مقدس تجربه‌های جدیدی داشتیم؛ به عنوان مثال در یک بازه زمانی کوتاه ۳-۴ میلیون جمعیت به استان‌های گیلان، مازندران، قزوین یا اردبیل جابجا می‌شدند؛ لذا حفظ آمادگی‌ها در حوزه بحران‌ها و جابجایی‌ها در داخل استان‌ها و استان‌های معین و همسایه همواره لازم است.

وی با بیان این که آماده بودن در بخش‌های دارو، شیرخشک، دیالیز، تریاژ، اشغال تخت‌ها، جابجایی نیرو‌ها و امثالهم مهم‌تر است، گفت: باید همواره چنین سناریو‌هایی را مرور کنید و از لحاظ پروتکلی و عملیاتی آماده باشید.

ظفرقندی با توضیح این که تریاژ یعنی بهترین استفاده از امکانات و شرایط موجود، گفت: این کار دو شرط دارد؛ یکی استفاده بهینه از نیرو‌ها و دیگری بهره‌برداری بهینه از منابع. البته قدم اول حفظ خونسردی و تقسیم مسئولیت‌هاست که باید به درستی انجام شود. در مواقع بحران، کار‌ها را بر مبنای علمی نه احساسی باید انجام داد.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: نقشه‌های درمانی بیمارستان‌ها در تمام استان‌ها باید احصا شوند. بیمارستان‌های مراکز استان‌ها باید این کار‌ها را سازماندهی کنند. حتی وقتی بار بخش‌های ما سبک می‌شود و بیماران بستری کم می‌شوند، می‌توانیم از بخش‌ها برای اسکان پرستاران و پرسنل استفاده کنیم که در زمان جنگ ۱۲ روزه این کار را کردیم.

وی با تأکید بر این که باید مدل‌های جدیدی راه‌اندازی و سازماندهی شود، گفت: این اسکان پرسنل و پرستاران در بخش‌ها آرامش کادر درمان شما را افزایش می‌دهد.

ظفرقندی با اشاره به این که آمادگی دارو و لجستیک متناسب با تروما و بحران هم مسئله مهمی است، بیان داشت: باید همواره برای هر بیمارستان یک بیمارستان معین و برای هر استان یک استان معین با امکانات لازم را در کنار خود داشته باشید.

وزیر بهداشت ادامه داد: مراکزی هم داریم که تعداد آنها زیاد نیست، مانند بخش‌های شیمیایی، میکروبی و رادیواکتیو که باید برای این بخش‌ها هم تمرین‌های لازم جهت دارو و لجستیک‌شان انجام دهید و ذخایر آنها را بهینه مصرف کنید.

وی در پایان یادآور شد: در خصوص منابع آب و ژنراتور‌های برق هم که در زمان کمبود برق، هزار میلیارد تومان برای تأمین آنها به بیمارستان‌ها اختصاص یافت؛ صرفه‌جویی‌های لازم باید انجام شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->