شهادت ۳۴ دانش‌آموز در جنگ ۱۲ روزه وزیر آموزش و پرورش: مابقی پاداش بازنشستگان به زودی پرداخت می‌شود سخنگوی صنعت آب: از پاییز خشک باید با مدیریت مصرف عبور کنیم شکار‌های غیرمجاز، تنها پارک ملی خراسان رضوی را نابود می‌کند جان‌بخشی دوباره به دبستان «جعفر برزگر» در مشهد | مدرسه ای نونوار؛ با آب و برق، بدون خار و خاشاک «شهر سنگ» در خراسان رضوی ایجاد می‌شود | ۲۰ درصد صادرات کاغذ کشور از این استان است زنان باردار لبنیات فله‌ای مصرف نکنند اختصاص کدپستی به عشایر خراسان رضوی برای ییلاق و قشلاق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۶ مهر ۱۴۰۴) | از چهارشنبه، هوا خنک می‌شود رشد یک بیماری خطرناک در کشور | ۷۵ درصد مبتلایان خانم هستند دستور رئیس کل دادگستری خراسان رضوی برای اعاده تخریب‌های اخیر در ارتفاعات جنوب مشهد اعضای باند حرفه‌ای سرقت از منازل مشهد دستگیر شدند | مهمانپذیر؛ نقطه پایان مهمانان ناخوانده! مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران چیست؟ نومعلمان در  مدارس؛ فرصتی نو یا  چالشی تازه؟ درباره ورود معلم های بی تجربه به کلاس های درس | تعلیم و تربیت در دست نومعلمان نکاتی درباره استفاده از کپسول‌های آتش‌نشانی در آپارتمان دانشجویان پرستاری در مؤسسات هلال و وارستگان پذیرفته نمی‌شوند | انتقال پذیرفته‌شدگان به دانشگاه‌های آزاد آیین افتتاح هنرستان وابسته مهارت بنیان رضوی در مشهد برگزار شد توضیحات تأمین اجتماعی در مورد یارانه معوق حکمت‌کارت بازنشستگان نیرو‌های مسلح ثبت بیش از ۲۰ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ابتدای سال مدرسه مجازی مختص به دانش‌آموزان محروم و دارای شرایط خاص است ۵ علامت دردسر در کیسه صفرا | نشانه‌ای که معمولا در افراد مبتلا به التهاب کیسه صفرا دیده می‌شود راه‌اندازی صفحه گزارش کلاهبرداری در سایت دادستانی کل کشور | چه شکایاتی را می‌توان در این بخش ثبت کرد؟ + آدرس سایت آیا باید از کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا ترسید؟ چرا باید به اندازه کافی ویتامین C مصرف کنیم؟ نواختن زنگ مدرسه در بخش هماتولوژی بیمارستان دکتر شیخ مشهد (۶ مهر ۱۴۰۴) اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ مهر ۱۴۰۴) سالانه ۴۰۰ هزار کودک محروم غربالگری رایگان شنوایی می‌شوند سامانه‌های آنلاین، ناجی بازار دارو می‌شوند؟ | گزارش شهرآرانیوز از مزایا و معایب فروش آنلاین دارو و آینده مبهم آن
سرخط خبرها

مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران چیست؟

  • کد خبر: ۳۶۱۶۷۴
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۳
مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران چیست؟
بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی طی ۳۰ سال با پرداخت منظم حق بیمه، سرمایه اصلی صندوق را تأمین کرده‌اند؛ بنابراین اجرای دقیق مواد قانونی ذکرشده، تعهد قطعی و غیرقابل انکار سازمان تأمین اجتماعی است.

به گزارش شهرآرانیوز جمعی از بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در بیانیه‌ای خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. 

متن این بیانیه به شرح زیر است: 

«ما بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی، با استناد به قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و اصلاحات بعدی آن، نکات زیر را به اطلاع مسئولان و افکار عمومی می‌رسانیم: 

یک. میزان پرداخت حق بیمه در طول خدمت: طبق ماده (۲۸) قانون تأمین اجتماعی، هر بیمه‌شده موظف به پرداخت ۷ درصد از حقوق و مزایای مشمول بیمه است. کارفرما مکلف به پرداخت ۲۰ درصد و دولت مکلف به پرداخت ۳ درصد سهم است؛ بنابراین یک بیمه‌پرداز حداقل‌بگیر طی ۳۰ سال خدمت مستمر، مجموعاً حدود یک‌سوم دستمزد خود را به همراه سهم کارفرما و دولت به صندوق تأمین اجتماعی واریز کرده است. این مبالغ در طول سالیان، سرمایه اصلی صندوق و پشتوانه پرداخت تعهدات آن محسوب می‌گردد. 

دو. تعهدات قانونی سازمان تأمین اجتماعی: برابر ماده (۳) قانون، سازمان مکلف به اجرای برخی تعهدات است. این تعهدات عبارتند از بازنشستگی (مواد ۷۵ تا ۷۹) و پرداخت مستمری متناسب با سابقه و میانگین مزد؛ ازکارافتادگی کلی (مواد ۷۰ تا ۷۴) یعنی برقراری مستمری در صورت‌عدم توانایی کار؛ خدمات درمانی (مواد ۹۰ تا ۹۵) یعنی ارائه خدمات درمانی، دارویی و بیمارستانی رایگان برای بیمه‌شده و افراد تحت تکفل؛ مستمری بازماندگان (مواد ۸۰ تا ۸۴) یعنی حمایت مالی از خانواده پس از فوت بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر؛ حوادث و بیماری‌ها (مواد ۵۴ تا ۶۰) یعنی حمایت کامل در دوران بیماری یا حادثه. 

سه. افزایش مستمری‌ها و حفظ قدرت خرید: طبق ماده (۹۶) قانون، سازمان تأمین اجتماعی موظف است مستمری‌ها را هر سال متناسب با افزایش هزینه‌های زندگی و نرخ تورم افزایش دهد. اجرای دقیق این ماده، حق قانونی بازنشستگان بوده و هرگونه کوتاهی در آن، موجب تضییع حقوق بیمه‌شدگان است. 

چهار. درخواست‌ها و انتظارات به حق بازنشستگان: با توجه به مبالغ پرداخت‌شده طی ۳۰ سال خدمت و منابع انباشته در صندوق، ما بازنشستگان و مستمری‌بگیران خواستار این موارد هستیم: اجرای کامل ماده ۹۶ قانون و افزایش مستمری‌ها متناسب با نرخ واقعی تورم؛ دسترسی به درمان رایگان و با کیفیت در تمام مراکز ملکی و طرف قرارداد سازمان، بدون پرداخت فرانشیز؛ مدیریت شفاف و غیرسیاسی منابع صندوق و جلوگیری از مصرف آن در هزینه‌های عمومی دولت؛ احترام به حقوق مکتسبه بازنشستگان به عنوان سرمایه‌گذاران اصلی صندوق، نه افراد وابسته به بودجه دولتی. 

پنج. از کانون‌ها انتظار می‌رود به وظیفه ذاتی خود یعنی دفاع بی‌قید و شرط از حقوق قانونی بازنشستگان بازگردند و اولویت نخست را به اجرای صریح قانون و احقاق حق درمان رایگان قرار دهند، نه توسعه بیمه‌های مکمل و فعالیت‌های سوداگرانه. 

بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی طی ۳۰ سال با پرداخت منظم حق بیمه، سرمایه اصلی صندوق را تأمین کرده‌اند؛ بنابراین اجرای دقیق مواد قانونی ذکرشده، تعهد قطعی و غیرقابل انکار سازمان تأمین اجتماعی است».

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->