استقرار تیم‌های اورژانس پیش‌بیمارستانی در مسیر راهپیمایی ۱۳ آبان (۱۴۰۴) سرمای ماندگار در کمین مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) حکم قصاص متجاوز به عنف در میناب اجرا شد + جزئیات پرونده متهم (۱۲ آبان ۱۴۰۴) تحصیل ۲۱۲ هزار دانش‌آموز عشایری در ۷ هزار مدرسه کشور | توسعه عدالت آموزشی در مدارس عشایری در اولویت است + فیلم جریمه ۲ برابری برای رانندگان ناوگان عمومی | ۱۰ نمره منفی برای عبور از چراغ قرمز پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۴) | بارش برف و باران در برخی نقاط استان اسامی تعدادی از محصولات تزریقی زیبایی غیرمجاز منتشر شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) کدام‌یک برای کاهش فشار خون مفید است؛ آب چغندر یا آب انار؟ اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد، نجات‌بخش زندگی ۶ بیمار شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) گلایه داوطلبان آزمون سیستمی دوره های نوین تدریس از اختلال در سامانه آزمون تربیت مربی فنی وحرفه ای چرا مدارس مشهد با وجود آلودگی زیاد هوا امروز (دوشنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۴) تعطیل نشد؟ گلایه های مردم از وقفه توزیع شیر در مدارس مشهد و خبر خوب آموزش و پرورش | بازگشت شیر به مدرسه حذفیات کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد آلودگی هوای مشهد بر اثر فعال‌شدن کانون «قره قوم» ترکمنستان (۱۲ آبان ۱۴۰۴) ۲۱۶ تن برنج احتکاری در جنوب تهران کشف شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) ادامه واریز معوقات حقوق فروردین‌ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۲ آبان ماه ۱۴۰۴) +جزئیات کاهش تخلفات با دوره‌های آموزشی برای رانندگان متخلف در مشهد | سبقت آموزش از جریمه علائم هشداردهنده دیابت در زنان و مردان چگونه است؟ چوپان دروغگو توسط تیم تجسس پاسگاه انتظامی توس مشهد دستگیر شد پلیس مشهد با ورود به باغ اوباش، از یک دعوای خونین جلوگیری کرد | قداره بندها در بند پلیس اولین ویزیت دندانپزشکی کودک باید تا یک‌سالگی انجام شود خمیردندان زغالی واقعاً برای درخشندگی دندان مؤثر است؟ بررسی وضعیت آب، فاضلاب و نور کلاس‌ها در بازرسی مدارس | ممنوعیت عرضه فست‌فود و برخورد با متخلفان خطر ابتلا به کووید در کودکان پس از عفونت دوم، ۲برابر می‌شود افزایش شیوع بیماری‌های تنفسی در بین کودکان درپی تشدید آلودگی هوا | هشدار درباره مصرف دخانیات در نوجوانان داروخانه‌ها در انتظار وفای به عهد تأمین اجتماعی هستند + متن نامه انتظارات بازنشستگان تأمین اجتماعی از قرارداد جدید بیمه تکمیلی چیست؟ نامه کانون بازنشستگان گیلان به کانون عالی: تحمیل بیمه تکمیلی به بازنشستگان تخطی از قانون است زلزله ۶.۳ ریشتری افغانستان را لرزاند (۱۲ آبان ۱۴۰۴) | آیا در مشهد هم زمین لرزه احساس شد؟
سرخط خبرها

هشدار درباره تبعات مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک‌ها در فصل سرما | ابلاغ پروتکل‌های تجویز دارو

  • کد خبر: ۳۶۴۹۷۲
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱
هشدار درباره تبعات مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک‌ها در فصل سرما | ابلاغ پروتکل‌های تجویز دارو
مدیرکل دفتر پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو ضمن هشدار نسبت به مصرف بی رویه آنتی‌بیوتیک‌ها گفت: در همکاری با دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، به‌طور مداوم مصرف و تجویز انواع مختلف آنتی‌بیوتیک‌ها پایش می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، نازیلا یوسفی، با اشاره به در پیش رو بودن فصول سرد سال و شیوع برخی عفونت‌های تنفسی در این ایام نسبت به مصرف بی رویه آنتی‌بیوتیک‌ها هشدار داد و اظهار کرد: حدود ۴۰ یا ۵۰ سال پیش، ممکن بود انسان‌ها با یک عفونت ساده جان خود را از دست بدهند. با ورود آنتی‌بیوتیک‌ها به بازار این وضعیت تغییر کرد و این دارو‌ها توانستند در نجات جان بیماران نقش مؤثری ایفا کنند، اما متأسفانه امروزه بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌ها دیگر اثربخشی گذشته را ندارند، زیرا میکروب‌ها نسبت به آنها مقاوم شده‌اند.

وی با تأکید بر این که تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در سرماخوردگی‌هایی که ویروسی هستند تأثیری ندارد، افزود: یکی از دلایل اصلی این مقاومت، مصرف نادرست و بی‌رویه‌ی آنتی‌بیوتیک‌هاست. اگر این دارو‌ها در زمان و شرایط لازم استفاده نشوند، یا بیش از حد مصرف شوند، به‌تدریج اثر خود را از دست می‌دهند.

مدیرکل دفتر پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با بیان این که در صورت از بین رفتن اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌ها در اثر مصرف بی‌رویه آنها در جهان، نیازمند تولید دارو‌های جدید خواهیم بود؛ تصریح کرد: این موضوع بسیار سخت حاصل می‌شود، زیرا اولاً ممکن است هنوز علم به نقطه‌ای رسیده باشد که آنتی‌بیوتیک جدیدی تولید کند. ثانیاً حتی اگر آنتی‌بیوتیک جدیدی هم ساخته شود، قطعاً قیمت آن بسیار بالاتر از دارو‌های فعلی خواهد بود و در نتیجه، ممکن است یا جانمان را از دست بدهیم، یا هزینه‌های بسیار سنگینی پرداخت کنیم. به همین دلیل، مصرف بی‌رویه‌ی آنتی‌بیوتیک‌ها یکی از موضوعات بسیار مهم و نگران‌کننده است.

یوسفی درباره اقدامات سازمان غذا و دارو برای کنترل مصرف آنتی‌بیوتیک توضیح داد: چند سالی است که در سازمان غذا و دارو، برای منطقی‌سازی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها اقدام کرده‌ایم. در همکاری با دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، به‌طور مداوم مصرف و تجویز انواع مختلف آنتی‌بیوتیک‌ها پایش می‌شوند. همچنین درباره آن دسته از دارو‌هایی که مصرف بی‌رویه دارند، پروتکل‌های جدید تدوین و به بیمارستان‌ها ابلاغ و در صورت عدم رعایت تذکر داده می‌شود.

مدیرکل دفتر پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو ادامه داد: برای برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها نیز در سازمان‌های بیمه‌گر محدودیت‌هایی اعمال کرده‌ایم. همچنین فهرستی از آنتی‌بیوتیک‌های «رزرو» تهیه شده است که باید برای شرایط خاص و روز مبادا برای بیمار نگهداری و تجویز شوند تا اثربخشی آنها همچنان حفظ شود. برخی از دارو‌ها باید در شرایط خاصی برای بیماران تجویز شوند که این موارد با رنگ‌بندی‌های مختلف برای پزشکان هنگام نسخه‌نویسی مشخص شده است. امیدواریم به‌تدریج نتایج مثبت برنامه‌های گفته شده را شاهد باشیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->