آیا مراقبت‌های خانگی واقعاً برای درمان سرماخوردگی کافی است؟ | تنها این افراد باید به پزشک مراجعه کنند زنگ استکبارستیزی در روز دانش‌آموز در مدارس سراسر کشور نواخته شد (۱۳ آبان ۱۴۰۴) طرح گردشگری ریلی دوباره اجرا می‌شود | حمایت دولت چهاردهم از احیای مسیرهای قدیمی هشدار اوج‌گیری ویروس‌های تنفسی در پاییز | مراقب آنفلوآنزا، کرونا و RSV باشید رشد بی‌سابقه حقوق مستمری‌بگیران | پرونده دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران بسته شد (آبان ماه ۱۴۰۴) اطلاعیه ثبت نام آزمون استخدامی شرکت کار و تأمین در مراکز درمانی تأمین اجتماعی سراسر کشور (۱۳ آبان‌ماه ۱۴۰۴) تعطیلی برخی از مدارس بندرعباس و هرمزگان در روز سه‌شنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۴) برخی مدارس استان سیستان و بلوچستان فردا سه‌شنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۴) تعطیل شد + جزئیات اعلام محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد رشد دوباره گردشگران خارجی پس از افت ناشی از جنگ ۱۲ روزه | گردشگری سلامت راهی برای مقابله با ایران‌هراسی ویدئو | بارش نخستین باران پاییزی در حرم مطهر رضوی (۱۲ آبان ۱۴۰۴) اعتراف سارق به ۳۶ فقره سرقت قطعات خودرو در مشهد | مالخر در خواجه‌ربیع دستگیر شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) راهکار‌هایی برای فراموشی و عبور از یک رابطه پس از جدایی | خداحافظی بدون درد استقرار تیم‌های اورژانس پیش‌بیمارستانی در مسیر راهپیمایی ۱۳ آبان (۱۴۰۴) سرمای ماندگار در کمین مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) حکم قصاص متجاوز به عنف در میناب اجرا شد + جزئیات پرونده متهم (۱۲ آبان ۱۴۰۴) تحصیل ۲۱۲ هزار دانش‌آموز عشایری در ۷ هزار مدرسه کشور | توسعه عدالت آموزشی در مدارس عشایری در اولویت است + فیلم جریمه ۲ برابری برای رانندگان ناوگان عمومی | ۱۰ نمره منفی برای عبور از چراغ قرمز پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۴) | بارش برف و باران در برخی نقاط استان اسامی تعدادی از محصولات تزریقی زیبایی غیرمجاز منتشر شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) کدام‌یک برای کاهش فشار خون مفید است؛ آب چغندر یا آب انار؟ اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد، نجات‌بخش زندگی ۶ بیمار شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) گلایه داوطلبان آزمون سیستمی دوره های نوین تدریس از اختلال در سامانه آزمون تربیت مربی فنی وحرفه ای چرا مدارس مشهد با وجود آلودگی زیاد هوا امروز (دوشنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۴) تعطیل نشد؟ گلایه های مردم از وقفه توزیع شیر در مدارس مشهد و خبر خوب آموزش و پرورش | بازگشت شیر به مدرسه حذفیات کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد آلودگی هوای مشهد بر اثر فعال‌شدن کانون «قره قوم» ترکمنستان (۱۲ آبان ۱۴۰۴) ۲۱۶ تن برنج احتکاری در جنوب تهران کشف شد (۱۲ آبان ۱۴۰۴) ادامه واریز معوقات حقوق فروردین‌ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۲ آبان ماه ۱۴۰۴) +جزئیات
سرخط خبرها

معاینات چشم را از این سن شروع کنید

  • کد خبر: ۳۶۵۱۲۰
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۳
معاینات چشم را از این سن شروع کنید
استاد تمام علوم چشم و بینایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اهمیت توجه به سلامت چشم در تمام گروه‌های سنی گفت: حدود ۸۰ درصد یادگیری انسان از طریق بینایی انجام می‌شود و ۸۰ درصد آسیب‌های چشمی نیز قابل پیشگیری است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر عباس عظیمی، بیان کرد: خانواده‌ها باید آگاه باشند که بسیاری از مشکلات چشمی کودکان با چند معاینه ساده قابل پیشگیری است. پیشگیری از آسیب‌های بینایی، نجات یک عمر کیفیت زندگی است.

به گفته این متخصص، رعایت اصول بهداشت چشم، تغذیه مناسب، پرهیز از نور‌های آزاردهنده، استفاده از عینک استاندارد و انجام معاینات منظم از بدو تولد از مهم‌ترین عوامل در پیشگیری از آسیب‌های بینایی است.

او در توصیه‌ای به خانواده‌ها بیان کرد: اگر نوزاد علائمی مانند حرکات غیرطبیعی چشم، نگاه نکردن به چهره والدین یا بزرگی و کوچکی غیرعادی قرنیه دارد، لازم است فوراً برای معاینه مراجعه شود. در صورت طبیعی بودن وضعیت، نخستین معاینه چشمی باید در شش‌ماهگی توسط اپتومتریست انجام گیرد.

عظیمی با اشاره به اجرای طرح‌های ملی غربالگری بینایی در کشور عنوان کرد: از سال ۷۴ تاکنون، طرح‌های پیشگیری از تنبلی چشم و معاینات پیش‌دبستانی با همکاری سازمان بهزیستی اجرا شده و طی آن میلیون‌ها کودک مورد غربالگری قرار گرفته‌اند. در نتیجه این برنامه‌ها، میزان شیوع تنبلی چشم در کشور از ۳/۲ درصد به حدود ۲/۲ درصد کاهش یافته است. شناسایی کودکان دارای عیوب انکساری و مشکلات بینایی هم به طور چشمگیری افزایش یافته و میزان پوشش تشخیص این گروه به بیش از ۲۵ درصد رسیده است؛ این یک دستاورد ملی در حوزه سلامت بینایی کودکان محسوب می‌شود.

این متخصص چشم با بیان اینکه ایران از معدود کشور‌های منطقه است که رشته اپتومتری به‌صورت دانشگاهی تدریس می‌شود، عنوان کرد: در حال حاضر رشته اپتومتری در ۵ دانشگاه علوم پزشکی از جمله شهید بهشتی، ایران، مشهد، مازندران و زاهدان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی تدریس می‌شود. این امر موجب تربیت نیروی متخصص در حوزه اصلاح عیوب انکساری، درمان انحرافات چشمی و مراقبت‌های بینایی شده است.

او با بیان این که اپتومتری و چشم‌پزشکی دو بازوی مکمل در حفظ سلامت بینایی جامعه هستند، تاکید کرد: اکنون بیش از ۳‌هزار اپتومتریست در حوزه‌های مختلف از جمله اصلاح، درمان، آموزش، تحقیقات و ساخت و تجویز عینک و عدسی‌های تماسی فعال هستند. این گروه به عنوان مراقبین اولیه چشم و بینایی با دانش علمی بالا و مهارت‌های بالینی خود نقش مهمی در پیشگیری از نابینایی، تشخیص زودهنگام بیماری‌های چشمی و ارتقای سلامت بینایی جامعه دارند.

عظیمی با اشاره به جایگاه علمی ایران در منطقه هم بیان کرد: ایران در میان ۲۳ کشور منطقه شرق مدیترانه دارای بالاترین امتیاز علمی در آموزش و تربیت نیروی متخصص اپتومتری است و این موضوع نشان‌دهنده ظرفیت علمی بالای دانشگاه‌ها و متخصصان بینایی در ایران است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->