تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روایت یک سفر | گزارشگر شیکاگو تریبیون ۹۲سال پیش روابط ایران و افغانستان را بررسی ‌کرده است

  • کد خبر: ۳۶۶۲۷
  • ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
روایت یک سفر | گزارشگر شیکاگو تریبیون ۹۲سال پیش روابط ایران و افغانستان را بررسی ‌کرده است
گزارشگر شیکاگو تریبیون که شاهد سفر پادشاه و ملکه افغانستان در سال ۱۸ تیر ۱۳۰۷ به ایران بوده، درباره روابط ایران و همسایه شرقی‌اش نوشته است.
به گزارش شهرآرانیوز، روزنامه شیکاگو تریبیون در ۹ ژوئیه ۱۹۲۸ (۱۸ تیر ۱۳۰۷)، یکی از اخبار مهم خود را به سفر پادشاه افغانستان به ایران اختصاص داده است.
 
این روزنامه هم که مانند سایر روزنامه‌ها و مفسران سیاسی وقت آمریکا از تحولات ایران فاصله زیادی دارد و قادر به درک صحیح از آنچه در واقع زیر پوست جامعه ایران می‌گذرد نیست، تیتر زده است: «پارس (ایران) برای استقبال از پادشاه افغانستان شکوه و جلال باستانی خود را احیا کرده است».

این روزنامه همچنین به این مسئله اشاره کرده که دیدار فرمانروایان افغانستان و ایران با جشن‌های بزرگی همراه بود. خبرنگار این روزنامه که از مراحل حضور زوج سلطنتی افغانستان در تهران گزارش تهیه کرده، در ابتدای گزارش خود می‌نویسد: «به نظر می‌رسد پادشاه و ملکه افغانستان در میان کشور‌هایی که به آن‌ها سفر کرده‌اند تنها در ایران، این احساس را دارند که در خانه خود هستند». خبرنگار این روزنامه یکی از دلایل نزدیکی این دو کشور را زبان مشترک فارسی می‌داند و در این‌باره می‌نویسد: «در دربار افغانستان و طبقات بالای جامعه افغانستان نیز به فارسی صحبت می‌شود، البته لهجه‌ای از فارسی (منظور فارسی دری) که برای ایرانیان به طور کامل قابل فهم نیست.
 
این دو کشور اشتراکات تاریخی بسیاری دارند و از زمانی که افغانستان یکی از ایالت‌های وسیع ایران بود، زمان زیادی نمی‌گذرد». خبرنگار این روزنامه در ادامه این گزارش ضمن اشاره به اینکه پادشاه و ملکه افغانستان از طریق بندر پهلوی (بندر انزلی امروزی) وارد ایران شده‌اند، می‌نویسد که ملکه افغانستان مانند بانوان اروپایی لباس پوشیده بود. ۳۰۰ زن در مراسم استقبال از ملکه ثریای افغانستان، حضور داشتند. یک زن نیز به عنوان سخنگو با ملکه ثریا از طرف این ۳۰۰ زن سخن می‌گفت.

در ادامه خبرنگار شیکاگو تریبیون می‌نویسد که پادشاه و ملکه افغانستان در همه شهر‌های طول مسیر انزلی تا تهران مورد استقبال مردم قرار گرفتند. در تهران نیز پادشاه و ملکه افغانستان مورد استقبال رضاخان قرار گرفتند و رضاخان نیز پادشاه افغانستان را برادر دوست‌داشتنی خود خطاب کرد. در ادامه خبرنگار شیکاگو تریبیون توصیفاتی دارد از نحوه استقبال و خودرو‌ها و کالسکه‌های مورد استفاده در مراسم استقبال تا زمان ورود زوج سلطنتی افغانستان به کاخ سلطنتی تهران. در این گزارش به این مسئله اشاره شده که مهمانی‌های زیادی به افتخار پادشاه افغانستان ترتیب داده شد که ملکه ثریا به آن‌ها دعوت نشده بود، اگر چه زنان سفارتخانه‌های خارجی به این میهمانی‌ها دعوت می‌شدند.
 
روایت یک سفر | گزارشگر شیکاگو تریبیون 92 سال پیش روابط ایران و افغانستان را بررسی ‌کرده است
 
آرش نهاوندی- روزنامه همشهری 8 مرداد 1399
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->